Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Hλίας ΤσίγγανοςΤα έργα έχουν ονοματεπώνυμο

Με μια γραπτή δήλωση, σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος αλλά και με την ευγένεια που τον διακρίνει, ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας, Ηλίας Τσίγγανος, βάζει τους πάντες και τα πάντα στη θέση τους όσον αφορά στο Βιολογικό Καθαρισμό Κυπαρισσίας.
Ο δήμαρχος, που έχει συνδέσει το όνομά του με την Κυπαρισσία και έχει σφραγίσει με την αυτοδιοικητική του παρουσία και το έργο του την πορεία της πόλης και της περιοχής τα τελευταία 40 χρόνια, αναφέρεται στη «γιορτούλα» των εγκαινίων του Βιολογικού, αλλά και στο ίδιο το έργο.

Παράλληλα, καυτηριάζει το γεγονός ότι ούτε ο ...........

κ. Κόλλιας ούτε και ο κ. Σαμπαζιώτης αναφέρθηκαν στο ιστορικό του έργου, αλλά και την απαξιωτική τους συμπεριφορά απέναντί του, ενώ αίσθηση προκαλούν οι αναφορές και οι «απαντήσεις» που δίνει σε αυτούς τους δύο: για όσα είπαν και κυρίως όσα δεν είπαν, τεχνηέντως και σκόπιμα απέφυγαν να αναφέρουν και, ουσιαστικά, απέκρυψαν!
Καταλήγει, δε, με σαφείς υπαινιγμούς και μομφές για την παρούσα Δημοτική Αρχή και την υφιστάμενη κατάσταση, τονίζοντας: «Ο τόπος αυτός, ο ευλογημένος θα έλεγα, έχει παρελθόν, έχει και μέλλον, παρόν δεν ξέρω αν έχει!».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του πρώην δημάρχου Κυπαρισσίας Ηλία Τσίγγανου έχει ως εξής:
«Θα νομίσει κανείς διαβάζοντας αυτή τη γραπτή μου δήλωση σχετικά με τα εγκαίνια του Βιολογικού Καθαρισμού, ότι είναι αποτέλεσμα πικρίας, γιατί δε μου έκανε την τιμή η Δημοτική Αρχή του τόπου μου να μου δώσει το λόγο.
Ομολογουμένως με πείραξε η απαξιωτική συμπεριφορά του δημάρχου και παλαιών συνεργατών μου, όπως πείραξε και το σύνολο σχεδόν των παρευρισκομένων η γρήγορη ενημέρωση περί τεχνικών χαρακτηριστικών του Βιολογικού, χωρίς να γίνει καμία ουσιαστική αναφορά για την πορεία αυτού του τεράστιου έργου, που όλοι αποδέχονται. Όμως, δεν είναι πικρία αυτό που νιώθω, είναι κάτι χειρότερο. Είναι καθολική απογοήτευση για τη νέα τάξη πραγμάτων. Θα επισημάνω τρία σημεία χωρίς να τα χαρακτηρίσω, αφήνοντας τον αναγνώστη να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του:
1) Το κείμενο της προσκλήσεως το θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο. Ανέφεραν ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός ξεκίνησε το 2009, αποσιωπώντας σκόπιμα ότι, για να φτάσουμε στη δημοπράτηση του έργου, η τότε Δημοτική Αρχή έδωσε μάχες και τεράστιους αγώνες για να ξεπεράσει ανυπέρβλητα εμπόδια, που κράτησαν περίπου μια δεκαπενταετία. Έτσι όπως μας παρουσίασαν το έργο του Β.Κ. ξεκομμένο από το υπόλοιπο πακέτο της αποχέτευσης, θέλουν να μας πείσουν ότι εδώ έγινε παρθενογένεση. Θα έπρεπε να υπήρχαν στην πρόσκληση ονόματα ομιλητών και παρουσιαστών, και όχι εκείνη τη στιγμή, σε μια παγωμένη ατμόσφαιρα, να ψάχνει ο δήμαρχος σε ποιον θα δώσει την... μπάλα. Ευτυχώς η παρουσία του περιφερειάρχη κ. Τατούλη και των συνεργατών του, τους οποίους και εγώ ευχαριστώ για την τιμή που μας έκαναν, έσωσε μερικώς την κατάσταση.
2) Ο δήμαρχος κ. Κόλλιας δήλωσε στα γρήγορα με μετριοφροσύνη Ομηρικού ήρωα, ότι δε δέχεται εύσημα για αυτό το έργο και ότι αυτά ανήκουν σε άλλους. Σε ποιους, κε Κόλλια; Τα έργα έχουν ονοματεπώνυμο!
3) Ο κ. Σαμπαζιώτης, πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας, είπε χωρίς περιστροφές ότι το έργο του Β.Κ το έφτιαξε ο Λαός. Και έτσι θα τελείωνε εδώ αυτή η ωραία γιορτούλα, που εξελίχθηκε σε πανηγυράκι, με τις ανάλογες φωτογραφίες από το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων, που έγινε μεταξύ τους, εάν δεν έπαιρνα μόνος μου το μικρόφωνο για να αναταράξω, έστω και την τελευταία στιγμή, τα λιμνάζοντα ύδατα ή λύματα.
Κύριε Κόλλια, απαντώ πρώτα σε εσάς: Δεν έχετε το δικαίωμα να αρνείστε τα οποιαδήποτε εύσημα σας ανήκουν, διότι είστε δήμαρχος 17 μήνες. Κάτι θα κάνατε κι εσείς γι' αυτό το έργο. Θα πρέπει, άλλωστε, να γνωρίζετε ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση πολλές φορές ο ένας δήμαρχος εγκαινιάζει τα έργα του προκατόχου του και ΟΧΙ ΣΙΩΠΩΝ.
Όσον αφορά στον κ. Σαμπαζιώτη, να διατρέχει στα γρήγορα, με πρόθεση να μειώσει και να υποβαθμίσει το έργο, ότι ο Λαός έφτιαξε το Βιολογικό Καθαρισμό, άφησε άναυδο και άφωνο το ακροατήριο. Για ποιο λαό μιλάτε, κε Σαμπαζιώτη; Γιατί εμείς θυμόμαστε ότι ο λαός, τότε φανατισμένος, διχασμένος και πιθανώς προδομένος από αυτόκλητους σωτήρες, ήταν για πολλά χρόνια αντιμέτωπος με τη Δημοτική Αρχή, δηλώνοντας υπέρμαχος της κατασκευής του Β.Κ., όχι όμως στην αυλή του, αλλά στις αυλές των άλλων. Αυτό το έργο κράτησε για πολλά χρόνια, με κορυφαία αντιδημοκρατική ενέργεια, την εισβολή του στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κλείνοντας τις πόρτες με αλυσίδες, επιχειρώντας να ματαιώσει κάθε απόφαση που αφορούσε στο Β.Κ. και επέμενε, αντ' αυτού, να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση επέκτασης του υποβρύχιου αγωγού. Απορώ πώς αυτά τα έχετε ξεχάσει. Γι' αυτό το λόγο και για πολλούς άλλους ομολογουμένως δε σας αναγνωρίζω. Αυτή η νεομαρξιστική σας αντίληψη ότι ο λαός έφτιαξε το Β.Κ. με εκπλήσσει. Όλη αυτή η ιστορία μού θυμίζει κάτι από τα γενόσημα!
Κύριε Σαμπαζιώτη, σας παρέδωσε η τότε Δημοτική Αρχή ένα έργο ολοκληρωμένο, χωροθετημένο, με εξασφαλισμένες πιστώσεις, με το οικόπεδο αγορασμένο, ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΜΕΝΟ (από την Περιφέρεια) και εσείς το πρώτο πράγμα που κάνατε ήταν να ακυρώσετε την απόφασή μας, με αποτέλεσμα η εκτέλεση του έργου να καθυστερήσει τουλάχιστον τρία χρόνια!
Κύριε δήμαρχε, προσωπικά δεν έχω ανάγκη από αναγνώριση, ο λαός μου το απέδειξε στέλνοντάς με για πολλές τετραετίες στο Δήμο, το εισπράττω, άλλωστε, κάθε μέρα από τους δημότες μου, μια που ζω και αναπνέω σε αυτό το χώρο.
Τελειώνοντας, θέλω να προσθέσω μόνον τούτο, ο τόπος αυτός, ο ευλογημένος θα έλεγα, έχει παρελθόν, έχει και μέλλον, παρόν δεν ξέρω αν έχει!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

5 σχόλια:

  1. ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΓΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ........ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΖΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ 4.50μ.μ. ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ? ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ! ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΚΙ ΕΣΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ? ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΤΟΣΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟ ΣΜΠΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΛΛΙΑ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΜΑΡΑΝΑΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΧΥΜΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ, ΑΛΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ (κ.ΚΟΛΛΙΑΣ) ΜΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΝΕΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ.....ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ...ΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΟΛΗ, ΕΝΑΣ!!!!
    ΑΜΑΝ ΠΙΑ, ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο Τσίγγανος έχει γράψει Ιστορία στην Κυπαρισσία και όχι μόνο! Καλά θα κάνουν ο Κόλλιας και οι νεώτεροι στο Δήμο να λάβουν σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις του! ο κόσμος ξέρει ποιός είναι και τί έχει κάνει και του το αναγνωρίζει! οι αγνώμονες μπήκαν στη θέση του και πήραν τις απαντήσεις που τους αξίζουν!

    Ν.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O παπούς Τσίγγανος είναιμαγκάκι και το απέδειξε με την δηναρχοντία του και την αρχοντιά του,
    Αλλά τι να του κάνω εγώ όταν οι δικοί του άνθρωποι μαζεύτηκαν να στηρίξουν τον γιο του στις προηγούμενες εκλογές αυτός τους πούλησε για ένα αντοδημαρχιλίκι και μετά σφύριζε αδιάφορα.
    Δήμαρχε γράφτους τους φελούς και φρόντισε την αυλή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.