Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

"Ελαττωματική» η άσφαλτος στην οδό Αριστομένους!

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας είναι κατά γενική ομολογία ..........

ικανοποιημένη από την πορεία του έργου της ανάπλασης στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα, άσχετα αν κάποιοι θέλουν να τα κρατάνε μυστικά. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του «Θ» ποιοτικά προβλήματα παρουσιάστηκαν με την ασφαλτόστρωση που έγινε στην οδό Αριστομένους, από την Κροντήρη μέχρι τη Φραντζή, τις προηγούμενες ημέρες. Τα αποτελέσματα του ποιοτικού ελέγχου των εργαστηριακών εξετάσεων, τα οποία έγιναν σε διάφορα δείγματα που ελήφθησαν, δείχνουν ότι κάποια κομμάτια της ασφάλτου που έπεσε ήταν «ελαττωματικά».

Βέβαια, για το παραπάνω αποτέλεσμα, μας διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής, αυτό δεν οφείλεται σε σφάλμα του εργολάβου ή προσπάθεια εκ μέρους του να…εκμεταλλευτεί την κατάσταση, αλλά στο παρασκευαστήριο που παρέδωσε την άσφαλτο και η οποία δεν τηρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Ούτως εχόντων, ο εργολάβος του έργου δεν μπορούσε να γνωρίζει την ποιότητα του υλικού που παρέλαβε και προχώρησε στην ασφαλτόστρωση.

ΦΩΝΗ

ΜΕΤΑ τις προτάσεις του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τη χωροθεσία της ενδιάμεσης λύσης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την απόφαση ενεργοποίησής της αφού ο χώρος μετράει αντίστροφα. Οι εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι δεν πάει άλλο και ότι πρέπει να περάσουμε στην επίλυση του ακανθώδους προβλήματος που απειλεί την περιφέρεια.
Στη Μεσσηνία φαίνεται να υπάρχουν σύγκλιση και όλα θα κριθούν τις επόμενες ημέρες για το αν δηλαδή θα προκριθεί η λύση Παλιοροβούνι, η οποία έχει και τα επιστημονικά εχέγγυα, αφού έχει μελετηθεί επαρκώς.
● ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ έλεγχο οι φωτιές στην Αρκαδία, όπου οι καταστροφές είναι πολλές και σημαντικές. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.