Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Kοινωφελή Εργασία Έρευνα εισαγγελέα για τις επιλογές

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο επιλογής των ωφελουμένων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στη Μεσσηνία διέταξε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και τις επιστολές που δημοσιεύθηκαν.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του προέδρου του ...........

Συνδέσμου Ύδρευσης Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, Ιωάννη Μπάκα, στην οποία επικαλείται «έντονες διαμαρτυρίες και σωρεία καταγγελιών» που δέχθηκε από υποψηφίους για πρόσληψη στο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς». Στην καταγγελία του Συνδέσμου γίνεται λόγος για περίεργες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν για την αξιολόγηση των ενδιαφερομένων.

Εισαγγελέας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, με εντολή να καταθέσουν όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία. Παράλληλα, έχουν ζητηθεί αντίγραφα των ενστάσεων που έχουν καταθέσει ενδιαφερόμενοι, αλλά και των αποφάσεων.
Ταυτόχρονα, ζητά να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και ειδικοί ελεγκτές των αρμόδιων υπουργείων να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπάκας στην καταγγελία που έχει κάνει επισημαίνει ότι, παρ’ ότι είχε οριστεί εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην ομάδα εργασίας παρακολούθησης της υλοποίησης του έργου, ποτέ δεν κλήθηκε από τα στελέχη του Πολιτιστικού Οργανισμού «Οι Δρόμοι της Ελιάς», μολονότι η συμφωνία συνεργασίας των δύο πλευρών προέβλεπε πως «τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής των ωφελουμένων αποτυπώνονται σε κατάλογο επιτυχόντων και επιλαχόντων ανά υποέργο και θέση εργασίας και επικυρώνονται από την επιτροπή παρακολούθησης του έργου, ώστε ο ανάδοχος να προβεί στη διαδικασία των προσλήψεων».
Μάλιστα, ο κ. Μπάκας ανέφερε ότι «η μη τήρηση όλων αυτών συνιστά σοβαρό λόγο καταγγελίας της συμφωνίας και αποχώρηση από το πρόγραμμα».

Στη Δικαιοσύνη

Απάντηση σε αυτές τις καταγγελίες έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς», Γ. Καραμπάτος, ο οποίος - μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Οι έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες υποψηφίων τις οποίες ισχυρίζεστε ότι δέχεστε για “περίεργες μεθοδεύσεις” κατά τη διαδικασία επιλογής, δεν μπορούν παρά να θεωρηθούν ανυπόστατες και συκοφαντικές για το φορέα μας, όσο αυτές παραμένουν ασαφείς, ανώνυμες και δε βασίζονται σε τεκμηριωμένες απαντήσεις του ΑΣΕΠ σε γραπτές ενστάσεις απορριφθέντων.

Το γεγονός ότι είστε ο μόνος από τους εκπροσώπους των 11 συμπραττόντων φορέων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με παρόμοια αντίδραση και, επίσης, ότι οι παραπάνω δημόσιες δηλώσεις σας και απειλές για αποχώρηση από το πρόγραμμα καταγράφονται αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, μαρτυρούν δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η διαδικασία επιλογής ωφελουμένων από το φορέα μας δεν έγινε με τη λογική του πελατειακού κράτους, η οποία μας βρίσκει καθέτως αντίθετους».

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Πρώην μαϊντανός των επιστολών προς άπαντας και για κάθε θέμα τώρα τα έκανε θάλασσα με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.
Τι σου είναι τελικά ο καραμπάτος... Άποψη για όλα έχει το παιδί. Κόντεψε να καραφλιάσει προχθές τον καημένο τον Θέμη Κανελλόπουλο στο Best.
Παραδέξου το Καραμπάτο. Σε ότι και αν κάνεις το αποτέλεσμα σου είναι πάντα μηδέν. Τι το παλεύεις αδερφάκι μου;
Βρε καραμπάτο δεν τα παρατάς όλα και να πας για ψάρεμα; Είναι σοβαρή η πρόταση που σου θέτουμε. Έτσι κι αλλιώς θάλασσα τα κάνεις... στο στοιχείο σου θα είσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.