Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Η Μεσσηνία μονοπωλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Την Δευτέρα το μεσημέρι θα συνεδριάσει στην Τρίπολη το περιφερειακό συμβούλιο. Για πρώτη φορά ολόκληρη η συνεδρίαση είναι αφιερωμένη στην Μεσσηνία.

Ολα τα θέματα αφορούν έργα που είναι κρίσιμα για την περιφερειακή ενότητα και αποτελούν δεσμεύσεις του Πέτρου Τατούλη απέναντι στους Μεσσήνιους.
Ο περιφερειάρχης έχει πολλές φορές χαρακτηρίσει την Καλαμάτα ως “ατμομηχανή της ανάπτυξης για την Πελοπόννησο” και με αυτή την οπτική γωνία το περιφερειακό συμβούλιο θα εγκρίνει έργα εκατομμυρίων ευρώ που θα συμπληρώνουν τα ήδη εξελισσόμενα.

Είναι γεγονός ότι αυτή την στιγμή η περιφέρεια ..........

κάνει μία επαναστατική παρέμβαση στον χώρο της υγείας στην Μεσσηνία. Στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας είναι σε πλήρη εξέλιξη έργα αναβάθμισης των υποδομών τους. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η παρέμβαση που γίνεται για πρώτη φορά στο οδικό δίκτυο του νομού.

Την Δευτέρα το μεσημέρι στις 4μ.μ το Φιλιατρά News θα σας δώσει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το blog την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι:

1. Επικύρωση πρακτικών της 33ης & 34ης /2011 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, για την υλοποίηση της πράξης: Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου

3. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: Βελτίωση οδού και υποστηρικτικές μελέτες δρόμων ΕΟ 22 η και 24η , Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και Αρσινόη – Αρχαιολογικός χώρος (Αρχαίο Στάδιο).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

4. Έγκριση της μελέτης «Συμπλήρωση – επικαιροποίηση μελέτης ‘Νέα οδογέφυρα Νεοχωρίου, προστασία κοίτης, οδών πρόσβασης και υποστηρικτικές μελέτες’».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

5. Παραλαβή της μελέτης με τίτλο: Αποκατάσταση Ανδρομονάστηρου Ν. Μεσσηνίας αναδόχου της ομάδας συμπραττόντων γραφείων μελετών: ΑΓΕΜ ‘Σωτήρης Βογιατζής και συνεργάτες.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

6. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για το έργο με τίτλο: Δρόμος Αυλώνα – Πτέρη – Πανόραμα – Καρυές – Ελαία (Β’ φάση).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

7. Ματαίωση διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου μελετητικού σχήματος της μελέτης με τίτλο: «Ανέγερση 6ο υ Δημοτικού – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για
το έργο με τίτλο: «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου στο Νομό
Λακωνίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για
το έργο: Μονάδα συνεχούς εξέλασης χαλκού της εταιρείας FULGOR Α.Ε. στο Σουσάκι
Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εγκατάσταση προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης μη επικίνδυνων ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων – διαλυτήριο οχημάτων τέλος κύκλου ζωής τους» ιδιοκτησίας Σώτηρας Δημήτριος και ΣΙΑ ΕΕ στη θέση βάλτος, εκτός σχεδίου ΤΔ Σπερχογείας του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εγκατάσταση προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης μη επικίνδυνων ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων – διαλυτήριο οχημάτων τέλος κύκλου ζωής τους», ιδιοκτησίας Χάϊδος Ιωάννης, εντός ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας, ΤΔ Σπερχογείας του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

12. Συγκρότηση της επιτροπής της παρ.2 του άρθρου 7 του Ν.2323/1995 της ΠΕ Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.