Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Δήμος Τριφυλίας. Προβληματική διοίκηση, ελλειμματική διαχείριση, κάθε μέρα και χειρότερα

Ημουν από αυτούς που εδώ και χρόνια είχα ακλόνητη πεποίθηση πως η Τριφυλία έπρεπε να ενώσει τις δυνάμεις της για να μπορέσει να υπάρξει για την περιοχή μας αναπτυξιακή προοπτική. Πίστευα και πιστεύω, χωρίς δεύτερη σκέψη, στην αναγκαιότητα του Δήμου Τριφυλίας (γιατί όχι και πιο διευρυμένου). Δεν έχω αλλάξει άποψη και θέση, παρά τα όσα διαδραματίζονται 18 μήνες στο, νέο, Δήμο Τριφυλίας που δημιουργήθηκε με τον «Καλλικράτη»!

Είναι ο Δήμος Τριφυλίας, ως έχει σήμερα, αυτός που φανταζόμουν; Αυτός που ονειρευόμουν; Ασφαλώς και όχι! Διοικητικά, τουλάχιστον.
Ταιριάζει και αρμόζει στην Τριφυλία η εικόνα που..........

έχει και παρουσιάζει ο Δήμος μας; Όχι! Αξίζει στους κατοίκους της Τριφυλίας και τους Τριφύλιους, όπου γης, αυτός ο Δήμος όπως είναι σήμερα; Και πάλι, όχι! Ο Δήμος Τριφυλίας, όμως, δεν είναι κάτι στα χαρτιά, δεν είναι μια απρόσωπη διοικητική οντότητα, δεν είναι άυλο στοιχείο! Ο Δήμος Τριφυλίας είναι οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν και τον συγκροτούν και, βεβαίως, εκείνοι που τον διοικούν! Τα φαντάσματα και οι μπαμπούλες είναι για τα παραμύθια και τα μικρά παιδάκια! Μεγαλώσαμε, πια, για να τρώμε το φαγητό που μας σερβίρουν οι διαχειριστές της εξουσίας με παραμύθια και να φοβόμαστε, στεκόμενοι αμίλητοι και προσοχή, ακούγοντάς τους να μας λένε για φαντάσματα και μπαμπούλες!

Καλώς - κακώς, συμφωνούσαμε ή διαφωνούσαμε, έχοντας διαφορετικές αντιλήψεις και προσεγγίσεις, ο Δήμος Τριφυλίας δημιουργήθηκε. Είναι γεγονός, είναι δεδομένο και είναι αυτός που έχουμε, αυτός που ζούμε! Για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει ο Δήμος και τα φαινόμενα αποσύνθεσης (ας μου επιτραπεί ο όρος για να μη χρησιμοποιήσω άλλον βαρύτερο) στη λειτουργία του, δε φταίει ούτε ο «Καλλικράτης», ούτε τα Μνημόνια, ούτε η Τρόικα, ούτε ο κακός μας ο καιρός! Σε όλη την Ελλάδα, πλέον, οι Δήμοι είναι καλλικράτειοι! Όλοι τους, πια, εμφανίζουν τη χειρίστη εικόνα του Δήμου Τριφυλίας; Όλοι τους, πια, δείχνουν διαλυμένοι; Σε κανέναν Δήμο δε λειτουργεί σχεδόν τίποτα; Ασφαλώς και όχι και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε πολύ εύκολα κοιτάζοντας γειτονικούς μας Δήμους! Δείτε, για παράδειγμα, το Δήμο Πύλου- Νέστορος ή το Δήμο Μεσσήνης! Έχουν την ίδια «κατάντια» με το Δήμο Τριφυλίας; Όχι! Γιατί; Τη διαφορά, βλέπετε, την κάνουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι είναι εκείνοι που διοικούν, σχεδιάζουν, διεκδικούν, προγραμματίζουν, υλοποιούν! Οι άνθρωποι που δρουν! Δε λέω ότι είναι ανίκανοι οι παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας. Μπορεί οι ικανότητες και οι δυνατότητές τους να είναι περιορισμένες, να φτάνουν μέχρι εκεί, να κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά αυτό να είναι ελάχιστο σε αυτό που χρειάζεται και απαιτείται για το νέο Δήμο μας και την εποχή που διανύουμε! Η κοινή διαπίστωση, ακόμη και στελεχών της Δημοτικής Αρχής (και του ίδιου του δημάρχου εκτιμώ), είναι μία: Στο Δήμο Τριφυλίας, δυστυχώς, φαίνεται πως υπάρχει προβληματική διοίκηση, ελλειμματική διαχείριση και κάθε μέρα η κατάσταση δείχνει πως πάει από το κακό στο χειρότερο.

Υ.Γ.: Όχι, δεν έρχεται το τέλος. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο «Θάρρος»

9 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε ένας που αυτοανακηρρύσεται δημοσιογράφος στην περιφέρεια αποκτά το δικαίωμα να μιλά εκ μέρους των πολιτών που δίκαια κάποιες φορές αγανακτούν με την τοπική εξουσία. Εάν περιθωριοποιήσουμε τον παραλογισμό του πράγματος, μπορούμε ψύχραιμα να δούμε τί φταίει και τί δεν φταίει στο νέο Δήμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ
    ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΝΟ Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΎΟΝΤΑΣ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙ. Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε ανωνυμε 9.32μμ πού είδες ότι ο άνθρωπος μιλάει εκ μέρους των πολιτών? άρθρο γράφει και στο άρθρο γράφει τη δική του γνώμη. χαλάρωσε. ποιός διαφωνεί με αυτά που γράφει ο δημοσιογράφος? κανένας! αν υπάρχει κάποιος που διαφωνεί δε ζει εδώ και νομίζει άλλα. μη τρελαθούμε. ο κόλλιας και οι δικοί του, δεν κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΕ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΟΛΑ.............

    ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. που ειναι η αποτελεσματικη διοικηση δυο μερες τωρα τρεχει απο τον κεντρικο αγωγο της δεξαμενης των φιλιατρων νερο και δεν αποκαθισταται η βλαβη και το νερο εχει κοστος γιατι αντλειται απο γεωτρησεις και το κοστος αυτο επιβαρυνει και το δημο και τους πολιτες και καθε καθυστερηση στην αποκαταση της βλαβεις πολλαπλασιαζει και το προβλημα και το κοστος σημερα ειχαμε και φωτια στο σκουπιδοτοπο των γαργαλιανων αληθεια με τα σκουπιδια τι γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΜΟΣ ΤΡΥΦΙΛΛΙΑΣ...ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ..ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ..ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ..ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να θεσω υποψηφιοτητα,θα ειμαι καλυτερος απο τους νυν!Θα με ψηφηζατε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.