Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Εγκύκλιος για τα μηχανογραφικά από το υπουργείο Παιδείας

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας για τον τρόπο που οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα μηχανογραφικά δελτία τους λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο με την οποία επισημαίνονται κάποιες διαδικασίες.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας επισημαίνονται ότι: ......


► Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους μέχρι και τις 5 Ιουλίου 2012

► Οι Διευθυντές παρακαλούνται να βοηθήσουν τους υποψηφίους στη διαδικασία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού τους

► Υπάρχουν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές και διεύθυνση e-mail στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για να επιλύσουν τεχνικά θέματα.

Τι πρέπει να προσέξουν οι μαθητές.

► Να μεταβούν στο λύκειο τους από 6-6-2012 ως 22-6-2012 για να δημιουργήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να μπορείς τον Ιούνιο και μέχρι 5-7-2012 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το δελτίο σου. ΠΡΟΣΟΧΗ : Για τον κωδικό του ο κάθε μαθητής πρέπει να τον σημειώσει και να τον γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

► Εάν ανήκουν σε μία ειδική περίπτωση, πρέπει την ίδια περίοδο να υποβάλλουν στο λύκειο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να υπαχθούν σε κάποια ειδική περίπτωση.

Να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο από 18-6-2012 ως 5-7-2012. Τις πρώτες μέρες θα μπορούν να δημιουργήσουν πρόχειρο ΜΔ, αλλά δεν θα μπορούν να το οριστικοποιήσουν. Θα μπορούν και πρέπει να το οριστικοποιήσουν από 25-6-2012 ως και 5-7-2012. Μόνο αφού οριστικοποιήσουν το ΜΔ σημαίνει ότι έχει υποβληθεί. Μετά την οριστική υποβολή του δελτίου, δεν θα μπορούν να το διορθώσουν ή να αλλάξουν το περιεχόμενο του.

Αναλυτικά ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων να εντοπίσουν μέσω της εφαρμογής των Ηλεκτρονικών Μηχανογραφικών Δελτίων (exams.minedu.gov.gr) τους υποψηφίους της Σχολικής τους Μονάδας, οι οποίοι δεν έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο και να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί τους ενημερώνοντας τους για την προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου, που λήγει στις 5 Ιουλίου 2012, επισημαίνοντας ότι πέραν αυτής της προθεσμίας η οριστικοποίηση δεν θα γίνεται δεκτή από το σύστημα.

Συγκεκριμένα, οι Διευθυντές θα κάνουν login στο exams.minedu.gov.gr ως Σχολική Μονάδα και θα ελέγξουν το εικονίδιο που βρίσκεται πριν από τα ονομαστικά στοιχεία του υποψηφίου:

► Αν είναι , σημαίνει ότι ο υποψήφιος δεν έχει αποθηκεύσει κανένα μηχανογραφικό δελτίο (ούτε προσωρινό).

► Αν είναι , σημαίνει ότι ο υποψήφιος έχει αποθηκεύσει προσωρινά το μηχανογραφικό του δελτίο, αλλά δεν έχει οριστικοποιήσει.

► Αν είναι , σημαίνει ότι ο υποψήφιος έχει οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.

2 σχόλια:

 1. Δηλαδή το υπουργείο παιδείας έστειλε στο Filiatra News την ανακοίνωση του;
  Δύσκολο να το πιστέψω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ φίλε.
  Πρίν εκφράζεις με τόση ευκολία την δυσπιστία σου σε ενημερώνω ότι πράγματι το υπουργείο παιδείας μας έστειλε την ανακοίνωση του στο E-mail μας.
  Επειδή πιθανόν δεν γνωρίζεις, σε ενημερώνω ότι από τον Ιανουάριο του 2010 το Υπουργείο παιδείας είχε ζητήσει την συνδρομή των Blogs για επίσημη ενημέρωση μας αλλα και των αναγνωστών μας
  Σχετική δημοσίευση εδώ: http://filiatranews.blogspot.gr/2010/01/blogs.html


  Το Φιλιατρά News ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έτσι λίγες μέρες μετά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας ενημέρωσαν ότι ενταχθήκαμε στα επίσημα διαπιστευμένα blog για αποστολή ενημερωτικών δελτίων από το υπουργείο παιδείας τουλάχιστον για την Μεσσηνία.

  Μετα απο αυτήν την εξέλιξη, σας ενημερώσαμε επίσημα με ανακοίνωση που σας είχαμε κάνει και είναι εδώ: http://filiatranews.blogspot.gr/2010/01/news-blog.html

  Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.