Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Φιλιατρά: Χτύπησαν, έδεσαν και λήστεψαν τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Γκότση χθες τα ξημερώματα...

Το ρεπορτάζ από το Θάρρος

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν χθες τα ξημερώματα στο σπίτι τους ο πρώην δήμαρχος Φιλιατρών Γιάννης Γκότσης και η σύζυγός του Μαίρη Μπαρμπούλου, στα χέρια δύο άγνωστων κακοποιών, οι οποίοι τους χτύπησαν, τους έδεσαν, τους φίμωσαν και τους λήστεψαν.
Οι κακοποιοί, ψηλοί και γεροδεμένοι, μιλούσαν .............

ελληνικά, αλλά μεταξύ τους συνεννοούνταν σε ξένη γλώσσα, ενώ με χτυπήματα και απειλές κατά του πρώην δημάρχου και της συζύγου του έκαναν άνω – κάτω το σπίτι και αφαίρεσαν σημαντικό χρηματικό ποσό, άνω των 3.000 ευρώ, κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας, δύο κινητά τηλέφωνα και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, αφού έφυγαν, γύρω στις 7.00 το πρωί τηλεφώνησαν από το κινητό τηλέφωνο της συζύγου του πρώην δημάρχου, το οποίο είχαν πάρει μαζί τους, σε κουμπάρο του και του είπαν να πάει στο σπίτι να τους λύσει, για να μην πεθάνει ο πρώην δήμαρχος. Εξ αυτού, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Να κάλεσαν, δηλαδή, οι δράστες μία από τις τελευταίες κλήσεις του τηλεφώνου, καθώς προχθές το βράδυ είχαν μιλήσει με τον κουμπάρο τους, ή ακόμη και να γνώριζαν ποιος είναι το θύμα και τίνος είναι ο αριθμός που κάλεσαν.

Το θλιβερό αυτό συμβάν έγινε λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα, όταν οι δύο κακοποιοί παραβίασαν, όπως εικάζεται από τις πρώτες ενδείξεις, την κεντρική είσοδο του σπιτιού και επιτέθηκαν, μες στο σκοτάδι, στα υπνοδωμάτια που κοιμούνταν ο πρώην δήμαρχος και η σύζυγός του. Τους απείλησαν, τους χτύπησαν (περισσότερο τον πρώην δήμαρχο), τους έδεσαν, τους φίμωσαν και φεύγοντας χτύπησαν με το όχημά τους το αυτοκίνητο του πρώην δημάρχου, που ήταν παρκαρισμένο στο δρόμο. Αφού κατάφεραν, μετά από λίγη ώρα, να λυθούν, πρώτα η σύζυγός του και ακολούθως ο κ. Γκότσης, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ο ίδιος διακομίστηκε στο Κ.Υ. Φιλιατρών και από εκεί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.

Φανερά σοκαρισμένη από το συμβάν μίλησε στο «Θ» χθες νωρίς το πρωί, όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο στο σπίτι τους, η σύζυγος του πρώην δημάρχου Φιλιατρών, Μαίρη Μπαρμπούλου: «Γύρω στις τεσσερισήμισι, πέντε παρά, ήμουν στο κρεβάτι και ένιωσα ένα χέρι στο πρόσωπό μου, όπως κοιμόμουν. Φώναξα “βοήθεια” και μου είπε “μη μιλάς, γιατί θα σε σκοτώσουμε”. Είχε ένα μαχαίρι, μεγάλο, μαζί του. “Σήκω να μας δώσεις ό,τι λεφτά έχεις”, μου είπε αγριεμένα και του απάντησα πως “θα δώσω ό,τι έχω”. Σηκώθηκα, πήγα στην τσάντα μου που είχα το πορτοφόλι. Εκεί είχα λεφτά από το σχολείο για να πληρώσω κάτι, το μισθό μου και άλλα χρήματα. Ευτυχώς, δηλαδή, που είχα, γιατί δεν ξέρω τι θα γινόταν. Του έδωσα τα λεφτά και μετά πήγαμε στο κομοδίνο, στο δωμάτιό μου. Του έδωσα χρυσαφικά και κοσμήματα, δικά μας, των παιδιών, σταυρούς, ρολόγια, αλυσίδες.

Εν τω μεταξύ, ο άλλος είχε χτυπήσει τον Γιάννη, στο άλλο δωμάτιο. Τον χτύπησε, γιατί προέβαλε αντίσταση, όταν του επιτέθηκε στο κρεβάτι, μες στον ύπνο. Τον χτύπησε στο κεφάλι, στα πλευρά, στη μέση, τον πάτησε από πάνω. Άκουσα κάποια στιγμή που φώναζε ο Γιάννης και είπα να μην πειράξουν τον άντρα μου και θα δώσω ό,τι έχω. Φοβήθηκα πολύ μη του συμβεί κάτι κακό.

Αυτός που ήταν στο σύζυγό μου κρατούσε ένα μεγάλο αντικείμενο, πιο αιχμηρό, και τον πήρε, τον πήγε στο άλλο δωμάτιο, έκοψε ένα σεντόνι και του έδεσε χέρια – πόδια, ενώ του σκέπασε και τα μάτια για να μη βλέπει, γιατί αυτός φορούσε μόνο ένα κασκέτο.

[…] Αφού έδωσα ό,τι είχα και τα πήρε, με έδεσε κι εμένα δίπλα στον Γιάννη, χέρια – πόδια. Μας έδεσε ακόμα και στο κρεβάτι, που έχει ξύλα και στην πόρτα. Μας έδεσε σε τέσσερα σημεία.

[…] Έψαξε όλα τα δωμάτια, σε όλες τις κρεβατοκάμαρες, όλα τα κομοδίνα, τα ντουλάπια, τα πέταξε όλα έξω ψάχνοντας. Στο σαλόνι άνοιξε μόνο το γραφείο, δεν πείραξε κάτι άλλο. Επίσης, με ρώτησε εάν υπάρχει όπλο στο σπίτι. Είχε μια κυνηγετική καραμπίνα ο γιος μου και την πήρε. Πήρε και τα δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ μας είχαν κλείσει το στόμα. Φεύγοντας είπε πως θα στείλει άνθρωπο να μας λύσει. Μόλις έφυγαν, πάλεψα και λύθηκα μόνη μου, μετά από ένα τέταρτο περίπου, ενώ ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Πήγαμε στο Κέντρο Υγείας και μετά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας…».

Για την ώρα που έγινε το συμβάν, σημείωσε: «Άκουσα πέντε η ώρα που χτυπούσαν οι καμπανιές του ρολογιού, ενώ είχε γίνει το συμβάν, γι’ αυτό υπολογίζω πως έγινε πέντε παρά είκοσι, πέντε παρά τέταρτο. Φύγανε έξι παρά είκοσι περίπου, γιατί πάλι στις πεντέμισι άκουσα το ρολόι και έξι παρά πέντε πήραμε την Αστυνομία…».

Ο πρώην δήμαρχος Φιλιατρών, με άσχημα χτυπήματα, νοσηλευόταν μέχρι και αργά χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, χωρίς, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υπεβλήθη, να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του. Σεβόμενοι την περιπέτειά του, δεν τον ενοχλήσαμε για να μας μιλήσει.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

1 σχόλιο:

  1. Τώρα ξέρετε πόσο έγκυρες πληροφορίες σας είχαμε μεταφέρει από χθες για το θέμα με τον πρώην Δήμαρχο. Πληροφορίες ουσίας και όχι γενικολογίες...
    http://filiatranews.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8932.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.