Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Ο Π. Πικραμμένος νέος πρωθυπουργός

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκατίας για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, είπε προς τος δημοσιογράφους ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα είναι δικαστικός.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ............

θα δώσει εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης σε έναν από τους επικεφαλής των τριών ανώτατων δικαστηρίων. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα αναλάβει ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Καμμένος ήτανν και ο πρώτος που έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού θα προτείνει έναν από τους προέδρους των τριών ανώτατων δικαστηρίων. Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα ζητήσει την αντικατάσταση των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών. Όπως είπε, για τη θέση του υπουργού Αμυνας θα προτείνει τον καθηγητή Παναγιώτη Ηφαιστο και για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών το στρατηγό Δημήτρη Γράψα.

Ακολούθησαν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Σημειώνεται ότι στη συνάντηση δεν θα παραστεί ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, ο οποίος διαμαρτύρεται για το ότι δεν κλήθηκε στις συναντήσεις που γίνονταν στο πλαίσιο της προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», αναφέρουν ότι έχει γίνει κρούση και προς τον νυν πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για να παραμείνει στη θέση του, δεδομένου ότι γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο επίπεδο της οικονομίας. Οι προσπάθειες δεν απέδωσαν, αλλά ο κ. Παπαδήμος φέρεται να δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τον όποιο υπηρεσιακό πρωθυπουργό σε ό,τι χρειαστεί.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους υπουργούς που θα πλαισιώσουν το νέο πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει να παραιτηθούν όλοι οι υπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που δημιουργεί κενό στην κρίσιμη θέση του υπουργού Οικονομικών. Από τη ΝΔ, φέρεται να έχει τεθεί το θέμα παραμονής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εν όψει της σημαντικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 20-21 Μαΐου, όπου δεν αποκλείεται να τεθεί το θέμα της ΠΓΔΜ.

Αύριο η ορκωμοσία

Σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση, αναμένεται να ορκιστεί αύριο, Πέμπτη, παράλληλα με τους βουλευτές που εκλέχθηκαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Βουλή, η οποία, ωστόσο, αναμένεται να διαλυθεί την Παρασκευή εν όψει της προκήρυξης νέων βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με την ημερήσια κοινοβουλευτική διάταξη, της ορκωμοσίας θα προεδρεύσει ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ως ο πρώτος τη τάξει επανεκλεγείς βουλευτής. Η Ολομέλεια θα συνέλθει εκ νέου την επομένη στις 11 το πρωί με αντικείμενο την εκλογή νέου Προέδρου του Σώματος.

3 σχόλια:

  1. ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ...
    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ...
    ΤΗΣ ΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΤΟ ΛΙΛΗ ΔΗΛΑΔΗ...
    Ο ΚΑΘΕΙΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΩΘΕ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;
    ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.