Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τατούλης: Πληρώνονται οι ολιγωρίες και οι καθυστερήσεις… Ευθύνη των δημάρχων η διαχείριση των σκουπιδιών… Εμείς κάναμε την υπέρβασή μας

Μήνυμα... όχι απλά εστάλη, αλλά ήταν και εκκωφαντικό προς την πλευρά των δημάρχων που επιχείρησαν την τελευταία εβδομάδα να «σηκώσουν» το θέμα με τα απορρίμματα με διαδοχικές συνεντεύξεις, εκφράζοντας την αγωνία τους και με την συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, για το τι πρόκειται να γίνει μέχρι να φθάσουμε στην οριστική λύση μέσω των πρωτοβουλιών που ήδη τρέχουν από την πλευρά της Περιφέρειας.

Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για «φωνές ..........

αγκυλωμένης αντίληψης» και σημείωσε πως η διαχείριση των αποβλήτων ανήκει στις δημοτικές αρχές. «Είναι ανεπίτρεπτο άνθρωποι που έχουν υπογράψει τον περιφερειακό Σχεδιασμό να έρχονται τώρα με δηλώσεις τους να θολώσουν τα νερά...», σημείωσε και πρόσθεσε πως οι ΧΑΔΑ θα κλείσουν όλοι στην περιφέρεια Πελοποννήσου και «...τα πρόστιμα θα επιβάλλονται κανονικά και δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό. Οι έλεγχοι θα είναι συστηματικοί και από την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος , και σημασία έχει να αφήσουμε όλοι πίσω τον κακό μας εαυτό αι να υπάρχει γρήγορη εναρμόνιση με την σημερινή λύση». Ο κ. Τατούλης παράλληλα εκτίμησε πως εάν δεν υπήρχε η παρέμβαση από την πλευρά της Περιφέρειας τότε τα πρόστιμα θα ανέρχονταν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τους δήμους. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τους... τζάμπα μάγκες στην Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά και θα πρέπει να μείνουν στην άκρη οι λεονταρισμοί του στυλ δεν πληρώνουμε τα πρόστιμα».

Για τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Παναγιώτη Νίκα, ειδικά εκτίμησε πως υπάρχει καλή συνεργασία – εξαιρετική την υπογράμμισε - ωστόσο «...οι ολιγωρίες και οι καθυστερήσεις πληρώνονται και δεν θα πρέπει τα σκουπίδια να είναι το... μόνο του θέμα».



BEST TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.