Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Στο «κυνήγι» του «εκατομμυριούχου» βουλευτή

Σάλος έχει προκληθεί εντός και εκτός Κοινοβουλίου με τον βουλευτή που εν μέσω κρίσης έβγαλε σε τράπεζα του εξωτερικού ένα εκατομμύριο ευρώ. Στους διαδρόμους της Βουλής και στα πηγαδάκια οι συζητήσεις για το ποιος είναι έχουν πάρει φωτιά. Παράλληλα συνεχίζονται με μεγάλη ένταση και οι αντιδράσεις βουλευτών που ζητούν να αποκαλυφθεί άμεσα το όνομα του συναδέλφου τους.

Το προεδρείο της Βουλής σε συνεργασία με ........

τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου διαβεβαιώνουν πως θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή ο οποίος εξήγαγε σε τράπεζα του εξωτερικού ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011.

Χτες το βράδυ μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Αρχής, καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, Παναγιώτη Νικολούδη με την οποία του ζητεί εντός τριημέρου να προχωρήσει στη γνωστοποίηση του ονόματος του βουλευτή ή να διαβεβαιώσει ότι αυτός ο βουλευτής δεν είναι ο κ. Γιακουμάτος.

Η είδηση της εκροής χρημάτων στο εξωτερικό από βουλευτή ξεσήκωσε αντιδράσεις και στα κόμματα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας ζήτησε να δημοσιοποιηθεί το όνομά του ή της συναδέλφου του, ενώ και ομάδα έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Οικονόμου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μιχάλης Κατρίνης και Αφροδίτη Παπαθανάση) δήλωσαν πως για να μη σπιλώνεται το όνομα όλων των μελών του Κοινοβουλίου, να έρθει στο φως το όνομα του «εκατομμυριούχου» συναδέλφου τους.

Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Νίκος Δένδιας, ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να δεσμευτεί για το χρονικό περιθώριο εντός του οποίου θα έχει ευτυχή κατάληξη η υπόθεση αυτή. Το ίδιο αίτημα διατύπωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδήμούλης: «Το όνομα του βουλευτή του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα. Ζητώ από τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου κ. Αργύρη, να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό». Και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο να δημοσιοποιήσει άμεσα τα στοιχεία του βουλευτή, «σε μια εποχή βαθιάς κρίσης και αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, η καχυποψία και η δυσπιστία που υπάρχει απέναντι στους πολιτικούς, επιβάλλει σε όλους να έχουν καθαρές θέσεις και να μην γίνονται ανεκτοί συμψηφισμοί και θολές γενικεύσεις».

Πάντως, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση, διέψευσε ότι είναι αυτός ο «εκατομμυριούχος» βουλευτής ενώ υπάρχει και έντονη φημολογία ότι μπορεί το συγκεκριμένο πρόσωπο να είναι γυναίκα, μέλος του Κοινοβουλίου.

Όπως φαίνεται το σύνολο σχεδόν των μελών του Κοινοβουλίου είναι οργισμένοι με το συνάδελφο τους εξηγώντας ότι «την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει τους Ελληνες πολίτες πως το τραπεζικό σύστημα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο προκειμένου να διατηρήσουν τις καταθέσεις τους στην χώρα, ο «συνάδελφος» προτίμησε να μεταφέρει την περιουσία του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο».

iefhmerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.