Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Συναντήσεις αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά είχε σήμερα το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Πυροσβεστών Μεσσηνίας.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Μωραγιάννης, ο Γραμματέας Ιωάννης Χριστόπουλος και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Γρηγόρης Σκιαδόπουλος ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τρέχοντα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία όλων των πυροσβεστικών κλιμακίων του Νομού και του εξέθεσαν αναλυτικά τις απόψεις τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι τόσο ο ..............

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, όσο και ο ίδιος, έχουν κάνει ενέργειες στέλνοντας προτάσεις για την οργάνωση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος του Νομού μας και συγκεκριμένα, ζητώντας την αναβάθμιση των πυροσβεστικών σταθμών Πύλου, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Μελιγαλά, Καλαμάτας και Αεροδρομίου, τον μηχανολογικό εξοπλισμό τους και τη στελέχωση τους με ανθρώπινο δυναμικό. Ακόμη, να λειτουργήσει το εθελοντικό κλιμάκιο της Μάνης και του Ταϋγέτου και να δημιουργηθεί στον Άγιο Φλώρο σταθμός εξυπηρέτησης της Εθνικής Οδού.

Τέλος, ο κ Αλευράς τόνισε ότι, τόσο από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και από τη Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, βλέπουν θετικά τις προτάσεις και θέλουν, γνωρίζοντας και την δυναμική που ανοίγεται στην Μεσσηνία, με τα εκτελούμενα σημαντικά έργα και την αυξημένη τουριστική κίνηση, λόγω των υποδομών που αυξάνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια του δυνατού, να στηρίξουν τις προτάσεις αυτές.

Τα μέλη του Δ.Σ ανέφεραν ότι έχουν ξεκινήσει μια αγαστή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη και ελπίζουν, λόγω της ευαισθησίας και της προσφοράς που ο καθένας πρέπει να επιδεικνύει σήμερα πολύ περισσότερο, που η χώρα δοκιμάζεται και αναζητά λύση στα προβλήματα, να συνεχίσει να είναι εποικοδομητική και ουσιαστική, τόσο με προτάσεις όσο και με έργα.

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Κώστας Μαργέλης, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θανάση Πετράκο και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας κ. Σωτήρη Τσώνη προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την παράλογη και άδικη επιβολή τέλους μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ.

Όπως είναι γνωστό, στο Συμβούλιο Επικρατείας συζητείται η προσφυγή πάρα πολλών Δήμων, αυτοδιοικητικών οργάνων και Δικηγορικών Συλλόγων και δεκάδων φορέων, οι οποίοι ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικός ο Νόμος 4021/2011
Ζητήθηκε η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ για τη μη καταβολή του τέλους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς τόνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 7-12-2011 πήρε την απόφαση χαρακτηρίζοντας άδικη και παράλογη την επιβολή τέλους μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ. Για πολλά χρόνια καθόμασταν θεατές στην αδυναμία των κρατικών μηχανισμών να εισπράξουν τους φόρους, με αποτέλεσμα η χώρα να κατασπαταλήσει τους πόρους της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε αναφορά στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ότι:
1. Είναι εντελώς παράνομη και παράλογη η επιβολή του τέλους και η είσπραξή του μέσω μιας ανώνυμης εταιρείας.
2. Πρέπει να είναι σαφής η κατεύθυνση της απόφασης του Ελληνικού κράτους για τη διαφύλαξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
3. Δεν πρέπει να δείξει αδυναμία στη χρησιμοποίηση της δημόσιας περιουσίας και να πάψει να πολλαπλασιάζει τις δημόσιες δαπάνες.

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι δεν μπόρεσε το κράτος ως τώρα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εσόδων με μια δίκαιη και σταθερή φορολογική επιβολή, παρά κατέφυγε σε πρόχειρες λογικές που απέβαιναν σε βάρος των νομοταγών πολιτών της χώρας, ανέφερε και τη δήλωση του Γερμανού Επιτρόπου Ενέργειας Ezdinger, ο οποίος έχει τονίσει πως η απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν συνάδει με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Υπήρξε ομόφωνη προσέγγιση του ζητήματος από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, για την επιβολή του ειδικού τέλους για τα ακίνητα και το άδικο χαράτσι, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, χωρίς να έχει ληφθεί σχετική πρόνοια ανάλογα με την κοινωνική θέση και οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.