Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ξεκίνησαν σιγά σιγά οι εργασίες για το στέγαστρο του πανηγυριού

Έφτασαν στην πόλη μας και ξεκίνησαν να φτιάχνουν σιγά σιγά το πρώτα κομμάτια για το στέγαστρο που θα χρησιμοποιηθεί για το πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά.

Μπορεί να μην υπάρχει αυτή την στιγμή στημένο (όρθιο δηλαδή) κανένα κομμάτι του αλλά τα πρώτα "π" έχουν φτιαχτεί και έχουν ποστιαστεί για να ξεκινήσει το στήσιμο του στεγάστρου που θα γίνει τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου.

Το Πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους θα ........

διαρκέσει όπως πάντα 5 μέρες.



4 σχόλια:

  1. EKEINA TA ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Cycas revulata.

    Το φυτό τσίκας θεωρείται ζωντανό απολίθωμα, αφού η ύπαρξη του χρονολογείται από στην Ιουρασική περίοδο, δηλαδή πριν από 144- 206 εκατομμύρια χρόνια. Τα κυκακδικά φυτά αποτελούσαν το μεγαλύτερο κομμάτι της χλωρίδας του πλανήτη και μια από τις βασικές πηγές τροφής για τους χορτοφάγους δεινόσαυρους που κατανάλωναν περίπου 200 κιλά φυτικού υλικού καθημερινά. Απολιθώματα από τσίκας εκείνης της περιόδου έχουν βρεθεί από την Αλάσκα ως και την Ανταρκτική. Σήμερα τα τσίκας αυτοφύονται στις περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα από τον Τροπικό του Καρκίνου και του Αιγόκερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ, ΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ CYCAS ΣΤΟ GOOGLE ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ, ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.