Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους σχετικά με την διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων έκανε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η κ Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε στην ενημέρωση της ότι Ξεκινήσαμε φέτος, ανακοινώνοντας νωρίτερα το Πρόγραμμα των Γενικών Εξετάσεων, έτσι ώστε οι μαθητές, οι «υποψήφιοι φοιτητές», να έχουν χρόνο στη διάθεσή τους και να είναι το πρόγραμμα στα χέρια τους από τώρα, από τον Ιανουάριο, για να οργανώσουν καλύτερα το χρόνο τους, να προετοιμαστούν και να έχουν λιγότερο άγχος.
Επιλέξαμε, επίσης, να αρχίσουν όσο το δυνατόν .............

αργότερα οι εξετάσεις, έτσι ώστε να μην κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια σχεδόν αμέσως μετά το Πάσχα, όπως δυστυχώς γινόταν μέχρι σήμερα.

Η προσπάθεια αυτή συνδέεται και με την ανάγκη η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να λειτουργήσει όσο το δυνατόν ομαλότερα και όλοι οι μαθητές να έχουν και το χρόνο να προγραμματιστούν αλλά να έχουν και περισσότερο διδακτικό χρόνο. Αυτός ήταν ο σκοπός μας.
Φέτος, λοιπόν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις ξεκινούν 21 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 5 Ιουνίου. Υπάρχει όλο το πρόγραμμα στην διάθεση των μαθητών.
Θέλω να πω επίσης, ότι οι μαθητές έγκαιρα θα μάθουν για τη μορφή μηχανογραφικού δελτίου που δεν θα διαφέρει πολύ από τη μορφή του περσινού. Το μηχανογραφικό θα συμπληρωθεί και πάλι μετά την ανακοίνωση των βαθμών. Δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί, μόνο βελτιώσεις προς όφελος των μαθητών, καθοδόν προς ένα νέο εξεταστικό σύστημα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αριθμό των εισακτέων:

Ο αριθμός των εισακτέων, έχει να κάνει και με τις στρατιωτικές σχολές, αλλά έχει να κάνει και με το σύνολο των άλλων σχολών. Υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθείται, όπως κάθε χρόνο. Θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
Όλα στην ώρα τους. Ανακοινώσαμε νωρίτερα το πρόγραμμα. Εγκαίρως θα έχετε τα πάντα.
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλές και πολύ ουσιαστικές επεξεργασίες για ένα νέο εξεταστικό σύστημα που από πέρσι θέλει να φύγει από την παπαγαλία και να πάει σε ένα πολύ πιο ουσιαστικό σύστημα, όπως αυτό αποτυπώνεται στην προσπάθεια που κάναμε στην Α’ Λυκείου με την ερευνητική εργασία (project).

Είμαστε στην τελική επεξεργασία. Η αλλαγή του εξεταστικού συστήματος είναι ένα σύνθετο εγχείρημα. Μόλις ολοκληρωθεί, θα ανακοινωθεί.

6 σχόλια:

 1. ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΟΥ ΔΗΛΑΔΗ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αρχικά σε ενημερώνουμε ότι το θεματάκι είναι από Δελτίο τύπου από το υπουργείο.
  Άρα δεν το πήραμε από πουθενά, παρά είναι ενημέρωση μέσα από το υπουργείο.
  Μην προσπαθείτε να μας μειώσετε. Όσο και αν το προσπαθείτε δεν θα το καταφέρετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καλα δεν εχουμε πει και μαλιστα με ψηφοφορια οχι αναρτησεις για κανενα καθικι πολιτικο ανεξαρτητου κομματος?????τι να πω....τα συμπερασματα των επισκεπτων.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Πρώην Διαχειριστής30 Ιανουαρίου 2012 - 4:38 μ.μ.

  Για τον ανώνυμο 3:12μ.μ.

  Επειδή εκείνο τον καιρό ήμουν εγώ Διαχειριστής του Φιλιατρά News ενημερώνω όσους δεν το ξέρουν (αλλά και θυμίζω σε όσους το ξέρουν) ότι τότε το Υπουργείο παιδείας είχε ζητήσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από όποιο blog ήθελε να πάρει διαπίστευση για απευθείας ενημέρωση για θέματα του υπουργείου.

  Είχα στείλει αίτημα ένταξης του Φιλιατρά News στα διαπιστευμένα blog το οποίο τότε είχε γίνει δεκτό και από τις 8 Ιανουαρίου 2010 το Φιλιατρά News ήταν με ανακοίνωση του Υπουργείου το πρώτο Μεσσηνιακό Blog που είχε επίσημη διαπίστευση από το Υπουργείο Παιδείας. Την ίδια διαπίστευση την πήραν τότε και άλλα blogs από όλη την Ελλάδα.

  Μπορείτε να δείτε την σχετική μας ανακοίνωση στις 8 Ιανουαρίου 2010
  http://filiatranews.blogspot.com/2010/01/news-blog.html

  Αυτό για όποιον αμφισβητεί πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για τον 3:35
  Σωστό μόνο που η ψηφοφορία ήταν για τους Βουλευτές Μεσσηνίας. Θυμηθείτε λίγο καλύτερα.
  Το θέμα αυτό αφορά τους μαθητές και τις πανελλαδικές Εξετάσεις στις οποίες θα περάσουν.
  Είναι απολύτως φυσικό λοιπόν θέματα ενημέρωσης τέτοιου τύπου να δημοσιεύονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Για τον 3:35

  3:35 Ιδού και η ψηφοφορία που μας λες. Αφορά τους βουλευτές Μεσσηνίας. Το αναφέρουμε καθαρότατα.
  http://filiatranews.blogspot.com/2011/11/blog-post_2434.html

  Και τα αποτελέσματα που ανακοινώσαμε.
  http://filiatranews.blogspot.com/2011/11/blog-post_6910.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.