Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Την άποψη του Αντώνη Σαμαρά λόγω εντοπιότητας και των αρχηγών των κομμάτων ζητά ο Περιφερειάρχης για την έγκριση επένδυσης 250 εκ Ευρώ στην Μεσσηνία

Υπερψηφίστηκε η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη σχετικά με την επένδυση για το Λιγνιτορυχείο στην περιοχή της Πύλου σύμφωνα με την οποία: Πρώτον, η συζήτηση για το θέμα θα γίνει εντός των προβλεπομένων διαδικασιών μετά από εισήγηση της υπηρεσίας σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τις προτάσεις των Δήμων και των φορέων προκειμένου να γίνει αποδεκτή ή να απορριφθεί.

Δεύτερον, θα ζητηθεί η άποψη της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, η οποία αποτελεί ανεξάρτητη αρχή με την οποία υπάρχει συνεργασία για τα θέματα περιβάλλοντος και υδροοικονομίας, αλλά και του Τμήματος Μεταλλείων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη δική τους άποψη.

Τρίτον, επειδή το θέμα αυτό άπτεται ζητημάτων εθνικής .........

στρατηγικής για την ενέργεια ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να αποστείλει επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων για τη δική τους άποψη. "Ιδίως για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή και είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός", ο κ. Τατούλης τόνισε ότι λόγω της γνώσης του για το ζήτημα, σε περίπτωση που αποφανθεί αρνητικά θα προσυπογράψει την απόφασή του. Αν αντίθετα αποφανθεί θετικά το θέμα θα ξανασυζητηθεί.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι στο επόμενο ΠΕΣΥ, που το θέμα θα ξανασυζητηθεί, θα είναι παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών της περιοχής, οι οποίοι από κοινού με την εξαμελή επιτροπή που συστήθηκε με μέλη περιφερειακούς συμβούλους θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη του ζητήματος αυτού.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που αναπτύχθηκε ο κ. Τατούλης εξήρε το επίπεδο των ομιλητών, οι οποίοι για πρώτη φορά τήρησαν με αυστηρότητα την ατζέντα της συζήτησης. Τόνισε ότι η συζήτηση αυτή αποτελεί ευρεία διαβούλευση Περιφέρειας, Δήμων και πολιτών, με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες. Χαρακτήρισε μάλιστα ο Περιφερειάρχης το επίπεδο της συζήτησης «υψηλότερο και από αυτό του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

«Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα επιδιώκουμε, αν η χώρα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης, η Πελοπόννησος να διατηρηθεί εκτός του κάδρου αυτού και αυτό που χρειάζεται είναι τίμιες κουβέντες και καθαρή σχέση με τους πολίτες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο να σκεφτεί ο οποιοσδήποτε ότι μπορεί να υπάρξει διαδικασία εκτός νομιμότητας και δημοκρατικών διαδικασιών.
Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που αφήνουν υπονοούμενα για τη δική του ηθική ακεραιότητα τόνισε ότι ο πολίτης δεν θέλει ούτε σωτήρες, ούτε μεσσίες, αλλά τη δημιουργία συνθηκών εμπιστοσύνης προς τον εαυτό του και απελευθέρωση από τις φοβίες του. «Σε έντυπα που λασπολογούν δεν προτιθέμεθα να απαντήσουμε».
Στην πρόταση που ακούστηκε για να παρθεί πολιτική απόφαση σε αυτή τη συνεδρίαση ο κ. Τατούλης απάντησε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ποινικά και αστικά κολάσιμη και αποτελεί ξεκάθαρη παράβαση καθήκοντος, καθώς είναι σαφώς εκτός νομίμων διαδικασιών.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, είναι αυστηρά προσανατολισμένη στο στόχο της αειφορίας και του σεβασμού της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Μία και μόνη πρέπει να είναι η κατεύθυνσή της, η πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων ως μόνου δρόμου εξόδου από την κρίση, με αυστηρό σεβασμό στους κανόνες και στους νόμους για όλους. Βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου και θα χρησιμοποιήσουμε ότι απαιτείται, με σεβασμό πάντοτε στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον».

Ο κ. Τατούλης εξέφρασε τη χαρά του και για τις τοποθετήσεις των Δημάρχων της περιοχής, οι οποίοι έθεσαν σημαντικά ζητήματα υπόψιν του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στον υδροφόρο ορίζοντα στην περιοχή της Μεγαλόπολης και έψεξε τη ΔΕΗ, η οποία ενώ έχει συμπεριφερθεί αλόγιστα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια αποκατάστασης της περιοχής. «Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει την ευθύνη να προστατέψει όλες τις περιοχές της Περιφέρειας με σεβασμό σε κανόνες και σε αρχές για την ανάπτυξή της».
Ευλογημένο τόπο και σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για την Περιφέρεια χαρακτήρισε ο κ. Τατούλης τη Μεσσηνία, η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες και όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει βοηθηθεί όπως θα έπρεπε. Το οδικό της δίκτυο το χαρακτήρισε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη και ενημέρωσε το σώμα ότι κάθε δεύτερη μέρα βρίσκεται στο Υπουργείο προκειμένου να ωριμάσει το έργο Ριζόμυλος – Πύλος, το οποίο αν δεν ολοκληρωθεί σύντομα θα καταδικάσει σε ύφεση σημαντικές επενδύσεις της περιοχής. Προχωρά επίσης το ενδομεσσηνιακό οδικό δίκτυο, τα μεγάλα έργα του οποίου μετά από παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη εντάχθηκαν στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου ξεμπλοκάροντας την παράκαμψη της Πύλου, στην οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα.

Στο περιθώριο της τοποθέτησής του ο κ. Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάψευση εκ μέρους του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος ότι υπήρξε επικοινωνία του με τον Περιφερειάρχη από τη δημοσίευση του θέματος και ύστερα, όπως ψευδώς δημοσίευσε εφημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας της Μεσσηνίας. Τόνισε επίσης ο κ. Τατούλης ότι η αντίσταση σε αυτού του είδους την παραπληροφόρηση καταδεικνύει το επίπεδο δημοκρατίας στον τόπο.

3 σχόλια:

  1. ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΒΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ.
    ΑΝ ΔΕΝ ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΩΦΕΛΗ.
    ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ,ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΑΝΕΙΑ...ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΤΡΟ,ΔΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
    ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ,ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΑΝΤΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.