Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ο γολγοθάς των επενδυτών στον τουρισμό στην Ελλάδα το 2012!!

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Παραδεκτό από όλους πως η δημόσια διοίκηση νοσεί.Παραδεκτό επίσης πως οι όποιες προσπάθειες τις Πολιτείας μέχρι τώρα να διορθωθεί η κατάσταση, έχουν πέσει στο κενό.

Απαρχαιωμένη νομοθεσία, γραφειοκρατικά εμπόδια,προχειρότητα , αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων , δογματική συμπεριφορά υπαλλήλων και αδιαφορία είναι το κλίμα που αντιμετωπίζουν , όσοι κάνουν το λάθος και αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο τουρισμός το έχουμε πει πολλάκις πως είναι η .........

ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας.

Της όποιας οικονομίας μας έχει απομείνει τέλος πάντων!

Σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΤΕ ο τουρισμός με ορίζοντα το 2021 μπορεί να προσφέρει τη μισή μελλοντική ανάπτυξη της χώρας (18 δισ. Ευρώ επιπλέον – σύνολο 50 δισ. Ευρώ κατ’ έτος) και 220.000 νέες θέσεις εργασίας. Αναγκαία προϋπόθεση η θεμελίωση, με νέες δυνάμεις και νέα υλικά, ενός κράτους λειτουργικότερου, διαφανέστερου, δικαιότερου, τελικά ενός κράτους ισχυρότερου που θα μπορέσει να στηρίξει την αναπτυξιακή πορεία.

Αντί λοιπόν να στραφούμε με ειλικρινές ενδιαφέρον στην υποβοήθηση του τομέα αυτού που μας ενισχύει οικονομικά και προσφέρει και θέσεις εργασίας , τι κάνει το ...απρόσωπο κράτος;

Συνεχίζει να καταδυναστεύει τους επενδυτές, αποτρέποντας την ίδρυση και λειτουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων από το μέγεθος της γραφειοκρατίας και τις μεγάλες καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν, λόγω πολλών και ασήμαντων λόγων.

Πολλές οι εξαγγελίες κατά καιρούς για απλοποίηση των διαδικασιών. Αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει κάτι που να αλλάζει το υπάρχον σκηνικό. Όταν μάλιστα για να φτάσει να ζητηθεί η άδεια λειτουργίας τουριστικού καταλύματος έχουν περάσει οι επενδυτές "δια πυρός και σιδήρου" και για να προχωρήσουν, απαιτούνται και άδειες ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνων) , τότε τα προβλήματα εντείνονται..
O κ.Γερουλάνος είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό πως: «Η ουσιαστική καινοτομία είναι ότι το κράτος αρχίζει να εμπιστεύεται τον επενδυτή, περιορίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους προληπτικούς ελέγχους, αλλά αυστηροποιεί τους κατασταλτικούς ελέγχους».

Τώρα με ποιό μηχανισμό θα εφαρμόσει τα παραπάνω είναι απορίας άξιον, όταν ο Ε.Ο.Τ. έχει ήδη διαλυθεί και η αυτοδιοίκηση που εμπλέκεται σε όλο αυτόν τον κυκεώνα των αρμοδιοτήτων ακόμη αναζητά τις όποιες αρμοδιότητες έχει παραλάβει!

5 σχόλια:

  1. ΛΥΜΑΙΝΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,ΚΥΡΙΑ ΜΠΟΥΖΑ.ΤΗ ΚΑΝΑΤΕ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ?ΤΙΠΟΤΑ.ΑΚΟΜΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ.ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΤΕ ΑΚΟΜΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ.ΜΠΟΥΖΑ,
    ΟΝΤΩΣ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ.
    ΝΟΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΘΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.
    ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ,ΑΦΟΥ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΦΘΑΣΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΩΣ ΕΔΩ.
    ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΑΓΓΡΕΝΑ.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ?ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ?
    ΧΡΕΙΑΖΟΜΕΘΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΝΟΥΝ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΘΟΥΝ ,ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΑΣΙΛΗ Π,ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΤΑ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ ΟΨΙΝ,ΚΑΙ...ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙ,ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΑ ΛΕΕΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΒΑΣΙΛΗ ,
    ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΕΘΑ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ.
    ΑΛΛΟΙΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΜΕΘΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ κλπ κλπ.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ?
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΜΕ...
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ.
    ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η κ ΜΠΟΥΖΑ ΘΙΓΕΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΘΕΜΑ.ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ,ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ,ΠΙΑ,ΓΙ ΑΥΤΗ.ΕΧΩ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.ΕΙΜΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ.ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ,ΠΑΡΙΑΣ.Ο Μ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΕΛΕΓΕ... ΑΝ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΠΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΓΕΛΟΥΣΑΜΕ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ.ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ,ΑΠΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΞΑΝΑΡΘΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.