Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας

Σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2011 στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου “Παρακολούθηση της ποιότητας του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Μεσσηνιακού κόλπου και των δυτικών ακτών του Ν. Μεσσηνίας για την περίοδο 2006-2011” έγινε η παραλαβή του παραδοτέου 5ου έτους.

Στη σύσκεψη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, παραβρέθηκαν τα μέλη των επιτροπών, ο κ. Νίκος Μπαρούνης περιφερειακός σύμβουλος, ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος, εκπρόσωπος της ΠΕΔ, ο κ. Νίκος Μπασακίδης εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, η υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ κα. Αλεξάνδρα Παυλίδου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Από την υπεύθυνη του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ έγινε παρουσίαση .........

των αποτελεσμάτων του προγράμματος και συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές ο Μεσσηνιακός κόλπος δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα ρύπανσης, με τα μεγαλύτερα στο Βόρειο τμήμα του κόλπου από το Πεταλίδι και τις εκβολές του Παμίσου έως τη Σάντοβα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και παρακολούθησης.
Στη διάρκεια των 5 ετών παρακολούθησης υπήρξαν περιοχές που υποβαθμίστηκαν και κάποιες που βελτιώθηκαν. Τα όλο και αυξανόμενα προβλήματα που υπάρχουν π.χ. στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Λογγάς, στην Καλαμάτα τους καλοκαιρινούς μήνες, στα τουριστικά θέρετρα κ.λ.π. καθιστούν απαραίτητη τη συνέχιση της παρακολούθησης της ποιότητας του κόλπου. Οι εν λόγω μετρήσεις θα είναι εργαλείο στα χέρια της πολιτείας για την λήψη ορθών αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.