Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αύριο Παρασκευή στην Μεσσηνιακή εφημερίδα Θάρρος



ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Άλμα 4,7% μέσα σ’ ένα χρόνο


Σημαντική άνοδο, ύψους 4,7%, σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα σ’ ένα χρόνο (από 10% το 2010 έφτασε στο 14,7% το τρίτο τρίμηνο του 2011), απόρροια της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή μας λόγω ύφεσης.

Γενικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, κατά το γ΄ τρίμηνο του 2011 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 4.079.286 άτομα και των ανέργων σε 878.266. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 17,7%, έναντι 16,3% του προηγούμενου τριμήνου και 12,4% του αντίστοιχου τριμήνου 2010.

-----------------------------------------------

Πλαίσιο συνεργασίας δημοσιοποίησε ο Γιώργος Καραμπάτος

Οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου


Στη φάση αναζήτησης συνεργασίας για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου βρίσκονται ακόμα οι τρεις επιτυχόντες συνδυασμοί από τις εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία και πρέπει να επιτευχθεί το αργότερο μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες.

Χθες, στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν επίσημα τα τελικά αποτελέσματα, μετά την ανακήρυξη που έγινε από το Πρωτοδικείο.

Σε σύνολο ψήφων, πρώτος συνδυασμός αναδείχθηκε η «Δημιουργική Μεσσηνία» του κ. Γιώργου Καραμπάτου με 1.240 ψήφους, αλλά κατέλαβε 9 έδρες, σε σύγκριση με το συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο» του κ. Γ. Γκούμα που έλαβε 1.198 ψήφους αλλά 10 έδρες.

Τρίτος σε σταυρούς συνδυασμός είναι η «Συνεργασία για την Ανάπτυξη στη Μεσσηνία» του κ. Δημήτρη Αδαμόπουλου, με 280 ψήφους και 2 έδρες.

και ακόμα περισσότερα και πλούσια θέματα.....

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.