Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η ώρα της σύγκρουσης έφτασε- Τι σχεδιάζει ο κ. Παπανδρέου και τι θα κάνουν οι δελφίνοι

Στα όρια νευρικής κρίσεως βρίσκονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως οι δελφίνοι οι οποίοι θεωρούν ότι μετά τα τελευταία γεγονότα ο κ. Παπανδρέου θα είναι απρόβλεπτος.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν φαίνεται να έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν έχει αρχίσει ήδη να καταστρώνει την προσωπική του στρατηγική την οποία ωστόσο δεν είναι πρόθυμος να αποκαλύψει ακόμα και στους πιο στενούς του συνεργάτες. Γιατί η πρόσφατη εμπειρία του δίδαξε ότι ακόμα και οι πιο κοντινοί άνθρωποι στην κρίσιμη στιγμή τον εγκατέλειψαν.
Χαρακτηριστική είναι η σκηνή η οποία ..........

διαδραματίστηκε αμέσως μετά την συμφωνία με τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Παπανδρέου ενώ είχε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες περίλυπος έμενε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Αθανασάκης περισσότερες από τρείς φορές του ζήτησε να αποχωρήσουν αλλά εκείνος δεν αποφάσιζε να εγκαταλείψει το γραφείο του. Τελικά επιστρατεύθηκε ο αδελφός του Αντρίκος ο οποίος του μίλησε και εν τέλει πείστηκε να αποχωρήσει…

Το γεγονός της μεγάλης ψυχολογικής πίεσης την οποία αισθάνεται ο πρώην πρωθυπουργός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα επιτρέψει να στους δελφίνους να κινηθούν ελεύθερα και με άνεση.

Στο μεταξύ πληροφορίες που έγιναν γνωστές επιμένουν ότι ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες επιχειρώντας να αιφνιδιάσει τους επίδοξους αντικαταστάτες του. Μάλιστα δεν αποκλείεται να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του με βασικό διακύβευμα την ενότητα του κόμματος ενόψει εκλογών.

Την ίδια ώρα οι κ.κ Βενιζέλος και Λοβέρδος περιμένουν εναγωνίως την ευκαιρία προκειμένου να εκδηλώσουν και επισήμως το ενδιαφέρον τους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να εκδηλωθεί εάν δεν τεθεί επισήμως θέμα ηγεσίας και ο κ. Παπανδρέου γνωρίζοντας τις προθέσεις-κυρίως του κ. Βενιζέλου- δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσει πρώτος αυτός το ζήτημα.

Πάντως αυτοί που γνωρίζουν καλά το εσωκομματικό τοπίο στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι το «παπανδρεϊκό μπλοκ» υποστηρίζει πως ο κ. Παπανδρέου σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με μέλη της οικογενείας του αλλά και πολύ στενούς του συνεργάτες εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν χρήσιμο να μην φτάσουν σε αναμέτρηση και να ηγηθεί αυτός του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, αλλά εάν αυτό είναι αναπόφευκτο τότε το καλύτερο είναι τρείς η περισσότεροι οι υποψήφιοι. Γιατί κατά την εκτίμηση του πρώην πρωθυπουργού σε μια τέτοια περίπτωση ο κ. Βενιζέλος θα χάσει για δεύτερη φορά.

Στο «παιχνίδι» θέλει να εμπλακεί και ο κ. Χρυσοχοΐδης ο οποίος ωστόσο χαρακτηρίζεται εντελώς παρακμιακή περίπτωση αλλά ταυτόχρονα και ξεπερασμένος με ξύλινο και σχεδόν ακατάληπτο πολιτικό λόγο. Συνεπώς η παρουσία του στο σκηνικό θεωρείται περισσότερο… ψυχαγωγικού χαρακτήρα παρά ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεσης.

Newpost

ΣΧΟΛΙΟ
Κοίτα Θράσος!!!! Να προσπαθεί να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας... Μην του πάρουν την καρέκλα... Μην χάσει το αξίωμα του!!!
Μετά από αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να τον πετάξουν έξω από το κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.