Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τον Μάρτη οι εκλογές

Μέσα στον Μάρτιο θα διεξαχθούν οι εκλογές, όπως ενημερώνει θεσμικούς συνομιλητές του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Πιθανότερη ημερομηνία εξακολουθεί και παραμένει η 18η Μαρτίου, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, που θα οφείλεται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες.

Η δανειακή σύμβαση, σύμφωνα με τον κ. Λουκά Παπαδήμο, ..........

θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή αρχές Φεβρουαρίου και βεβαίως θα συνοδεύεται από αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει εκ των πραγμάτων νέα μέτρα, δηλαδή νέο Μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση στην Ευρώπη, αν και τελικά εκτιμά ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα υποχωρήσει στο θέμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ ενημερώνει ότι τελικά και τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπουν στο «κούρεμα» και προαναγγέλλει αλλαγές στο χαράτσι της ΔΕΗ.

Αύριο Κυβερνητική με καυτή ατζέντα

Αύριο συνέρχεται για πρώτη φορά η Κυβερνητική Επιτροπή, που για λόγους ισορροπίας αποτελείται από όλους τους υπουργούς. Επισήμως η ατζέντα δεν έχει ανακοινωθεί, εν τούτοις είναι γνωστό ότι θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο του Ε. Βενιζέλου που περιλαμβάνει όλες τις εκκρεμότητες από το Μνημόνιο 1 και το Μεσοπρόθεσμο, όπως η εργασιακή εφεδρεία, το βαθμολόγιο, οι επικουρικές συντάξεις και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Τα θέματα αναμένεται να διχάσουν την Κυβερνητική Επιτροπή και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρά τις παρασκηνιακές συζητήσεις που γίνονται προκειμένου να βρεθούν λύσεις πριν την συνεδρίαση. Χαρακτηριστικό των αντιθέσεων είναι η χθεσινή αντιπαράθεση του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, για το θέμα της εφεδρείας.

Συναντήσεις

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συναντάται στις 12 το μεσημέρι με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μάκη Βορίδη.

Στη 1 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και αμέσως μετά με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Μετά τον προϋπολογισμό ο Γιώργος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου που συναντήθηκε χθες με τους αναπληρωτές υπουργούς Γιάννη Ραγκούση, Φώφη Γεννηματά και Παντελή Οικονόμου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, θα ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα της διαδοχής μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Real.gr

1 σχόλιο:

  1. "...Πιθανότερη ημερομηνία εξακολουθεί και παραμένει η 18η Μαρτίου, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, που θα οφείλεται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες..."

    Να πείτε στον ΔΟΤΟ ό,τι η ημερομηνία η οποία "εξακολουθεί και παραμένει" είναι η 18 Φεβρουαρίου!

    Επειδή είμαι διαμαρτυρόμενος κατά της ΧΟΥΝΤΑΣ του ΠΑΣΟΚ της οποίας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ο Αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος με αποκάλεσε έμμεσα ΜΑΛΑΚΑ, επιφυλάσομαι για κάθε δικαίωμα επιστροφής του χαρακτηρισμού είτε στον ίδιον είτε σε οποιονδήποτε ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

    Τάκης Περρέας
    Δημότης Προάστειου
    Δήμου Δυτικής Μάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.