Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Απίστευτο ποσοστό αποδοχής 83% συγκεντρώνει η νέα κυβέρνηση

Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα της πρώτης μετεκλογική έρευνα που έγινε από την Public Issue για την «Καθημερινή» και τον ΣΚΑΪ σε ότι αφορά τις πρώτες εντυπώσεις των πολιτών μετά τις εκλογές.

Το 83% των πολιτών απαντούν ότι έχουν θετική εντύπωση για τη νέα κυβέρνηση ενώ αρνητική εντύπωση δηλώνουν ότι έχουν μόλις το 5%. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι θετική εντύπωση δηλώνουν ότι έχουν το 70% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι η συντριπτική .........

πλειονότητα των ερωτηθέντων (81%) περίμενε το αποτέλεσμα, όπως είχε αποτυπωθεί προεκλογικώς και στην παράσταση νίκης του ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα, μάλιστα, «αν είστε ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα» θετικά απαντά το 55% -δηλαδή ποσοστό πολύ μεγαλύτερο αυτού που κατέκτησε το ΠΑΣΟΚ (43,9%)- ενώ ικανοποίηση δηλώνει και το 20% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Πολύμεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων αποδίδουν προσωπική ευθύνης τον Κώστα Καραμανλή για την ήττα (71% μεγάλη ευθύνη, 18% μικρή ευθύνη, 9% καθόλου). Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 49%, 36% και 13%.

Τα σκάνδαλα, η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η κακή διακυβέρνηση και η αντιλαϊκή πολιτική επισημαίνονται επίσης ως βασικοί λόγοι της ήττας, ενώ οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. αναδεικνύουν επιπλέον και τη συμπεριφορά των στελεχών της κυβέρνησης η οποία κρίνεται ως βασική αιτία από το 20%.

Τέλος, στη δημοτικότητα των νέων υπουργών προηγείται ο Ανδ. Λοβέρδος και ακολουθούν οι κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Ευ. Βενιζέλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ραγκούσης, Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, Χ. Καστανίδης, Δ. Ρέππας. Θ. Πάγκαλος, Λ. Κατσέλη. Τ. Μπιρμπίλη

2 σχόλια:

  1. Ποιες εκλογες ρε παιδια;;;;;;;
    Θα μας τρελανει η νταβατζιδοπροπαγανδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ!!!

    ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.