Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ολυμπία τέλος για Μεσσηνία,η Ελλάδα σταματά στην Ηλεία

Κυνική ομολογία του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη

Ολυμπία Οδός τέλος για τη Μεσσηνία… Είναι η πρώτη φορά που αυτό αποτελεί επίσημη θέση του υπουργείου Υποδομών. Σε απάντησή του, ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, όχι μόνο λέει ότι ο δρόμος δε θα φτάσει στη Μεσσηνία, αλλά δίνει και διαβεβαιώσεις ότι ο Νομός Ηλείας (!) δε θα εξαιρεθεί από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Στην απάντησή του ο κ. Μαγκριώτης προς τους ...........

βουλευτές Γιώργο Κοντογιάννη, Γιάννη Λαμπρόπουλο και Νίκο Νικολόπουλο «κούρεψε» την Ολυμπία Οδό, λέγοντας ότι με την πτώση των κυκλοφοριακών φόρτων η κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Πύργος - Τσακώνα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί.
Την ίδια απάντηση ο κ. Μαγκριώτης έδωσε και σε αναφορά της βουλευτή Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Ολυμπία γιοκ!

Ο κ. Μαγκριώτης αρχικά διαψεύδει τις πληροφορίες πως υπάρχει απόφαση του υπουργείου για διακοπή της Ολυμπίας Οδού, σημειώνει όμως ότι εξετάζει τα εξής σενάρια:
• Είτε η Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού να καλύπτει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μέχρι τον Πύργο, κατά συνέπεια να μην εκτελεστούν τα 76 χιλιόμετρα που ενώνουν τον Πύργο με την Τσακώνα
• Είτε η Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού να καλύπτει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Πάτρα και η κατασκευή του τμήματος Μιντιλόγλι - Α/Κ εισόδου Πύργου να κατασκευαστεί με σύμβαση δημοσίου έργου και άρα να καταργηθούν περίπου 170 χλμ.
Χαρακτηριστικό της απάντησης του κ. Μαγκριώτη είναι το εξής τμήμα: «Στο τμήμα Πύργος - Τσακώνα, όπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τους Περιβαλλοντικούς Όρους για την περιοχή της Ζαχάρως, από το Κάτω Σαμικό μέχρι τον ποταμό Νέδα, στα σύνορα Ηλείας - Μεσσηνίας, σε μήκος 22 χλμ. περίπου. Επιπροσθέτως, με την πτώση των κυκλοφοριακών φόρτων η κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Πύργος - Τσακώνα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με βάση τις μελέτες κόστους/οφέλους. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Πύργο και σε καμία περίπτωση ο Νομός Ηλείας δε θα εξαιρεθεί από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα».

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Άλλα μας έλεγε»

Σε δήλωσή της σχετικά με την απάντηση του κ. Μαγκριώτη, η κα Γιαννακοπούλου αναφέρει: «Με έκπληξη διάβασα την απάντηση του κ. Μαγκριώτη στην αναφορά μου. Άλλα μας έλεγε πριν από λίγο διάστημα, παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων, και άλλα δηλώνει τώρα. Η εξέλιξη αυτή είναι η χειρότερη δυνατή που θα μπορούσε να προκύψει για τη Μεσσηνία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή! Το θέμα δεν μπορεί να μείνει έτσι… Θεωρώ αδιανόητο και απαράδεκτο ο υφυπουργός να διαβεβαιώνει στο ίδιο έγγραφο τον κ. Κοντογιάννη, βουλευτή Ηλείας, ότι ‘‘το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Πύργο και σε καμία περίπτωση ο Νομός Ηλείας δε θα εξαιρεθεί από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα’’. Συνεπώς, με την εξαίρεση της Μεσσηνίας από την Ολυμπία Οδό, ο υφυπουργός τη θέτει εκτός των μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Άμεσα θα επικοινωνήσω με τους αρμόδιους φορείς για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, προκειμένου να μην αποκλειστεί η Μεσσηνία από το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο της Πελοποννήσου και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας».

Παρέμβαση Κατσιφάρα

Στο μεταξύ, την ενεργό συνδρομή και κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να απεμπλακεί, το συντομότερο δυνατό, η διαδικασία χρηματοδότησης για τα μεγάλα οδικά έργα της «Ολυμπίας Οδού» και της «Ιονίας Οδού», ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, στη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο επίτροπο για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάννες Χαν.
Ο Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε την ανάγκη «να βγουν από τη ναφθαλίνη» τα δύο αυτά έργα, τα οποία χαρακτήρισε κομβικής σημασίας για τη Δυτική Ελλάδα και την αναπτυξιακή της προοπτική και να υποστηριχθεί η προσπάθεια που έχει αναληφθεί από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για τη δημιουργία ενός Εγγυητικού Ταμείου, με πόρους του ΕΣΠΑ, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η επανεκκίνηση των δυο μεγάλων οδικών αξόνων αποτελεί στοίχημα πρώτης γραμμής και μείζονα προτεραιότητα», επισήμανε ο Απόστολος Κατσιφάρας και επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε αλλαγή στο φυσικό αντικείμενο των δύο έργων, κάτι που άλλωστε έχει δεσμευτικά αποφασιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Θάρρος

3 σχόλια:

  1. Να με συγχωρείται για το "σεντόνι" αλλά το πάρακάτω είναι απόσπασμα από ένα άρθρο μου στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ στις 12-03-2003!

    "...Το πάρα κάτω δεν το είδα στην τοπική ΝΕΤ. Μου το διηγήθηκαν όμως αξιόπιστα προς εμέ άτομα. Αν το είχα δει, θα ήταν διαφορετική η αντιμετώπιση μου κ. Κατσιλιέρη.
    Έλεγε λοιπόν σε γενικές γραμμές ο κ. Βουλευτής ότι το λιμάνι της Καλαμάτας πρέπει να μείνει ανενεργό και να μην έρχονται πλοία εδώ γιατί θα μας λερώσουν τις ακτές και θα φύγει ο τουρισμός. Δεν θα γίνει το λιμάνι της Καλαμάτας σαν του Βόλου ή σαν της Πάτρας κλπ.
    Αυτός ο άνθρωπος πήρε την ψήφο σας και στις επόμενες εκλογές θα την ξαναζητήσει!
    Ποιος τουρισμός κ. Κατσιλιέρη;
    Αυτός που δεν βρίσκει τον δρόμο για να έρθει;
    Τι σχέση έχει ο Βόλος με την Καλαμάτα κ. Κατσιλιέρη;
    Ο Βόλος κατά πλειοψηφία φορτοεκφορτώνει τσιμέντα και εμείς εδώ γεωργικά προϊόντα. Ίδια η ρύπανση;
    Τι έχουμε να κάνουμε εμείς με τους λαθρομετανάστες του λιμανιού της Πάτρας κ. Κατσιλιέρη; Στο ανύπαρκτο κομματικό σας κράτος να τα πείτε αυτά, που έκαναν την Ελλάδα, ξέφραγο αμπέλι.
    Θα βάλουμε το λιμάνι μας κ. Κατσιλιέρη ίσα με το αλιευτικό καταφύγιο του Γυθείου;
    Θα γίνει το Γύθειο κ. Κατσιλιέρη διακομιστικός σταθμός από την Κρήτη; Και η Ιωνία Οδός;
    Χάθηκαν τα χρήματα της Ιωνίας κ. Κατσιλιέρη και θα χαθεί και ο νομός μας; Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΞΕΛΕΞΕ;
    Απέναντί του ο ανύπαρκτος κ. Λαμπρόπουλος και το ανύπαρκτο κόμμα του.
    ..."

    Το θράσος των ΠΑΣΟΚων είναι διαχρονικό.
    Θα έρθει όμως η ημέρα...

    Τάκης Περρέας
    Δημότης Προάστειου
    Δήμος Δυτικής Μάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγωνας για ευθυγραμιση Καλο Νερο - Κοπανακι!
    χρονια το λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. IONIA ΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ...
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΥΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ...ΙΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΓΑΙΟ...
    ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΣΕΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.