Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ξεκινά η εργασιακή εφεδρεία - Εκτός Δημοσίου 20.000 άτομα

Μεγάλες αλλαγές στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στο Δημόσιο έρχονται από σήμερα, καθώς ξεκινά η μαζική αποχώρηση εργαζομένων που εντάσσονται στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν σήμερα χαρτί απόλυσης και μέχρι το τέλος του έτους θα τους ακολουθήσουν άλλοι 10.000.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο κύμα εξόδου από ........

το Δημόσιο λόγω εργασιακής εφεδρείας αφορά εργαζόμενους που είναι άνω των 53 ετών και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια υπηρεσίας. Θα αμείβονται για δύο χρόνια με το 60% του μισθού τους. Αν αυτά τα δύο χρόνια δεν μεταταγούν οδηγούνται στην πόρτα της εξόδου. Αποζημίωση δεν θα πάρουν γιατί αυτή συμψηφίζεται με όσα θα λαμβάνουν τα δύο χρόνια της εφεδρείας.

Η εβδομάδα αλλαγών στο Δημόσιο συνεχίζεται όμως, καθώς έως την Τετάρτη θα πρέπει οι διοικήσεις 44 φορέων και οργανισμών να ανακοινώσουν το πλεονάζον προσωπικό που θα οδηγηθεί εκτός δημοσίου από τις αρχές του 2012.

Το επόμενο στάδιο της εργασιακής εφεδρείας θα ξεκινήσει με τη νέα χρονιά και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2013. Στόχος είναι έως το 2014 το Δημόσιο να μετρά 150.000 υπαλλήλους λιγότερους.

iefhmerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.