Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

"Ο Παπανδρέου σκέφτεται να παραιτηθεί"

Αίσθηση προκαλεί πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στη ηλεκτρονική έκδοση των γερμανικών Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τις τελευταίες εβδομάδες σε έμπιστα πρόσωπά του πως "σκέφτεται σοβαρά την παραίτηση".

Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης με τον οποίο επικοινώνησε η γερμανική εφημερίδα απέρριψε τις πληροφορίες βέβαια ως "ανοησίες", τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει κάθε διάθεση να "το παλέψει".

Από την πλευρά του, μετά τη διαρροή των γερμανικών ........

δημοσιευμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, δήλωσε πως "πρόκειται για ειδήσεις - σκουπίδια".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός δύο φορές μέσα στις τελευταίες τρεις εβδομάδες έκανε λόγο σε στενούς του συνεργάτες για "παραίτηση", καθώς αισθάνεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ότι "δεν έχει πια δύναμη, και ότι η Ελλάδα δεν αποφασίζει πια για τίποτε".

Τη Δευτέρα η τρόικα έθεσε αιφνιδιαστικά θέμα μείωσης των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τη διαπραγμάτευση με τους κοινωνικούς εταίρους, να κινηθεί μονομερώς και να νομοθετήσει, καταργώντας ουσιαστικά την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος από την Κεντρική Μακεδονία, δήλωσε: "Έχουμε όπλα να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους. Έχουμε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δεν είμαστε Ινδία, ούτε θα γίνουμε".

"Η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά"

Στο μεταξύ ένα δεύτερο δημοσίευμα των FΤ υποστηρίζει ότι η χώρα μας διαθέτει για λίγες ακόμα ημέρες μετρητά, για να καλύψει τις υποχρεώσεις απέναντι στους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου.

Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι "η Αθήνα έχασε τους στόχους του 2011 και του 2012" και ότι "είναι ξεκάθαρη η αποτυχία της Ελλάδας", ενώ σημειώνει ότι "η χώρα δεν αποκλείεται να υποχρεωθεί σε νέα μέτρα πριν λάβει τελικά την υπογραφή της τρόικας για τα 8 δισ. ευρώ".

Μεταξύ άλλων η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά οι υπουργοί οικονομικών συζήτησαν ανοιχτά το ενδεχόμενο να αυξηθεί η δύναμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ωστόσο δεν έλαβαν καμία απόφαση.

Προσθέτει ότι στις δηλώσεις τους οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και οι υπουργοί οικονομικών είπαν ότι κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν την χρεοκοπία της Ελλάδας.

News247

1 σχόλιο:

  1. Ο Jefry ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ....ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ , ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΕΓΧΟ.....ήταν άδοξο να πετύχει ως κυβέρνηση ΚΑΙ ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ τι έκανε με αυτό....http://press-gr.blogspot.com/2007/07/blog-post_7207.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.