Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Το Alter στόχος του Γ. Παπανδρέου

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Με μια πρωτοφανή παρέμβασή του χθες το απόγευμα, στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να γράψει αυτός τον επίλογο στο μαρτύριο του Alter, στρεφόμενος ουσιαστικά κατά των 600 οικογενειών των εργαζομένων του.

Την ώρα που καίγεται η Ελλάδα και παραπαίει η Κυβέρνησή του, ο Πρωθυπουργός είπε χθες στους έκπληκτους βουλευτές του, που εννοείται ότι τους μάζεψε για να τους πείσει να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου αύριο:

"Δεν είναι δυνατόν σε ένα τηλεοπτικό σταθμό, .......

που χρωστάει 500 εκατ. € να δίνουν δάνεια οι Τράπεζες και να μη χορηγούν δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις".

Μετά το "τα λεφτά υπάρχουν" ένα ακόμη τερατώδες ψέμα του Έλληνα πρωθυπουργού, καθώς ουδεμία τράπεζα δίνει δάνειο στο Alter για την επιβίωσή του εδώ και 1,5 χρόνο τουλάχιστον, ενώ τα παλαιότερα δάνεια έχουν δοθεί κυρίως από ιδιωτικές τράπεζες (Marfin, Πειραιώς, Alpha) και σε καμία περίπτωση δεν έχει επιβαρυνθεί το Δημόσιο από το δανεισμό του Alter.

Ουσιαστικά το μήνυμα προς τράπεζες και μελλοντικούς επενδυτές στο Alter είναι : "Μη στηρίξετε το σταθμό και αφήστε τον να κλείσει".

Και ενώ αυτή η χθεσινή πρωθυπουργική παρέμβαση – που έγινε 24 ώρες μετά τη συνάντηση Παπανδρέου με τους μεγαλοεκδότες των εφημερίδων ΄΄ΤΑ ΝΕΑ΄΄, ΄΄ΤΟ ΒΗΜΑ΄΄, ΄΄ΤΟ ΕΘΝΟΣ΄΄ και μεγαλομετόχους του MEGΑ, κ. Στ Ψυχάρη και Γ. Μπόμπολα- οδηγεί σε απόγνωση τους εργαζόμενους του Alter, που αν παραμείνουν απλήρωτοι κι αυτό το μήνα, την Παρασκευή συνεδριάζουν για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την εργασία τους στο σταθμό , οι βασικοί υπεύθυνοι της εγκληματικής υπερχρέωσης του σταθμού με τα τραπεζικά δάνεια, παραμένουν αλώβητοι. Και συγκεκριμένα:

• Δεν υπάρχει καμία πρωθυπουργική παρέμβαση στις τράπεζες για τη συνεχή δανειοδότηση του Alter τα τελευταία χρόνια με τεράστια ποσά και αναζήτηση που πήγαιναν τελικά τα χρήματα αυτά.
• Δεν υπάρχει καμία πρωθυπουργική παρέμβαση για τη συνεχιζόμενη και σήμερα δανειοδότηση υπερχρεωμένων επιχειρήσεων με τραπεζικά δάνεια ακόμα και στο χώρο των ΜΜΕ.
• Δεν υπάρχει καμία πρωθυπουργική παρέμβαση για το σκάνδαλο με την κάλυψη της Proton Bank με 800 εκατ. € με χρήμα του Δημοσίου.
• Δεν υπάρχει καμία πρωθυπουργική παρέμβαση για το δάνειο ύψους 95 εκατ. € στο Μέγαρο Μουσικής από την Εθνική Τράπεζα το Φεβρουάριο 2011 –όταν η Εθνική δε δίνει ούτε δάνειο 10.000€ σε υγιείς μικροεπιχειρηματίες και βιοτέχνες.

Οι εργαζόμενοι στο Alter, μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη πρωθυπουργική παρέμβαση που ουσιαστικά στρέφεται εναντίον τους- καθώς εργάζονται στο Alter αρκετούς μήνες χωρίς να πληρώνονται , άρα δεν υπάρχει δανεισμός από τράπεζες- θα προσφύγουν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Τύπου, καταγγέλλοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό για φίμωμα μιας ελεύθερης τηλεοπτικής φωνής.

Newsbomb

1 σχόλιο:

  1. Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΛΕΕΙ ΜΑΚΑΚΙΕΣ.
    ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ, ΑΛΛΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΑΛΤΕΡ. ΕΤΣΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΟΥ. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΣΚΕΦΤΙΚΕ Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.