Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Γιώργος Καραμπάτος: Να μην κατάργηθεί η βραδινή βάρδια τεχνικών της ΔΕΗ στη Μεσσηνία

Επιστολή για τις φήμες που υπάρχουν στην Μεσσηνία γα κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας των τεχνικών της ΔΕΗ απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος στον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό.

Ο Γιώργος Καραμποάτος στην επιστολή του αναφέρεται στις μονάδες ελαιουργείων και πυρηνελαιουργείων που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο με ότι κινδύνους υπάρχουν τόσο για την καταστροφή μηχανημάτων όσο και για την υποβάθμιση του προϊόντος απο μια ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος.

Αναλυτικά η Επιστολή αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε,
Αναφερόμαστε στις φήμες για κατάργηση της βραδινής βάρδιας των τεχνικών της ΔΕΗ της περιοχής μας, η οποία στοχεύει –υποτίθεται- στην εξοικονόμηση δαπανών και την οποία πληροφορηθήκαμε με εξαιρετικά μεγάλη ανησυχία.
Αναρωτιόμαστε: Γνωρίζουν οι αρμόδιοι, ότι τα ελαιουργεία και πυρηνελαιουργεία της περιοχής της Μεσσηνίας λειτουργούν σε 24ωρη βάση και επομένως δεν έχουν την πολυτέλεια να παραμείνουν ούτε λεπτό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα; Γνωρίζουν, ότι μία βλάβη κατά τη διάρκεια της νύχτας θα οδηγούσε σε διακοπή της παραγωγής, με αποτέλεσμα:
• την καταστροφή του προϊόντος, που θα βρίσκεται ήδη στα μηχανήματα κατά την εκδήλωση της βλάβης, αλλά και
• την υποβάθμιση του προϊόντος από την καθυστέρηση έκθλιψης του ελαιοκάρπου, που θα παραμένει στα τσουβάλια, με συνέπεια την παραγωγή κατώτερου ποιοτικά τελικού προϊόντος;
Είναι αυτονόητο, ότι οι παραπάνω συνέπειες θα επιδεινώνονται σημαντικά, εάν η βλάβη επέλθει Παρασκευή, Σαββατοκύριακο ή αργία..
Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε αυτονόητο, ότι θα πρέπει κάθε σκέψη για υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου της κατάργησης της βραδινής βάρδιας στη Μεσσηνία να εγκαταλειφθεί πλήρως, εάν δεν θέλουμε στις παράπλευρες απώλειες από την εφαρμογή του να συγκαταλέγεται και η καταστροφή της σημαντικότερης μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, η παραγωγή του ΠΟΠ ελαιολάδου και των λοιπών συναφών προϊόντων, και έμμεσα η πλήρης καταστροφή της ήδη σφοδρά χειμαζόμενης τοπικής οικονομίας.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.