Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πάει για κατάργηση το "S" του θανάτου στον λαγκούβαρδο Φιλιατρών.

Οδεύει για κατάργηση του το "S" του θανάτου που υπάρχει στην θέση Λαγκούβαρδος στον πρώην επαρχιακό δρόμο Αγίας Κυριακής - Μαραθούπολης.
Είναι το σημείο που μέχρι σήμερα έχει αφαιρέσει πολλές ζωές αφήνοντας τα θύματα πίσω τους ορφανά παιδία και γυναίκες στην θλίψη και την απόγνωση για τον άδικο χαμό του δικού τους ανθρώπου.
Ενα γεφυράκι που παρόλο που ο ΤΕΩΣ ............

νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος έχει περάσει εκατοντάδες χιλιάδες φορές για να πάει στην Μαραθούπολη, παρά τις επανειλημμένες δημοσιεύσεις μας με ατυχήματα που έχουν συμβεί στο σημείο, παρά τα έγγραφα που δέχτηκε από τους Δήμους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων με την επισήμανση του προβλήματος, ΟΥΔΕΠΟΤΕ στην 14χρονη θητεία του ο Δημήτρης Δράκος αξιώθηκε να κάνει κάτι για να εκλείψει το φαινόμενο με τα τροχαία ατυχήματα.

Σήμερα τα νέα που έρχονται είναι ευχάριστα για όλη την Τριφυλία. Μετά από παρέμβαση του ίδιου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη όπως μας ενημέρωσαν σε ένα χρόνο αυτό το γεφυράκι του θανάτου θα αποτελεί παρελθόν.
Κλιμάκειο της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας συνοδευόμενο από τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κ. Κώστα Κόλλια, τον Αντιδήμαρχο Φιλιατρών κ. Αναστάσιο Πούλο τον Πρόεδρο της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών κ. Στάμο Χαράλαμπο και Δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Τριφυλίας, και αποτελούμενο από τον Διευθυντή τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας κ. Γιαννακέα, τεχνικούς της τεχνικής διεύθυνσης Μεσσηνίας και με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλευρά, επισκέφθηκαν για μία ακόμα φορά το σημείο στο "S" του θανάτου όπου ανακοίνωσαν την συνέχιση της μελέτης για την νέα κοιλαδογέφυρα που θα κατασκευαστεί ώστε του χρόνου το καλοκαίρι να μην υπάρχει αυτό το επικίνδυνο σημείο. Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αλευράς Παναγιώτης, το σημείο αυτό είναι το πιο δύσκολο και επικίνδυνο κομμάτι της Τριφυλίας στο οποίο έχουν γίνει πολλά θανατηφόρα ατυχήματα. Η ευαισθησία της περιφέρειας Πελοποννήσου γι αυτό το κομμάτι είναι άμεση και στοχεύουμε του χρόνου το καλοκαίρι η κυκλοφορία να είναι σε άλλη τροχιά, να ευθυγραμμιστεί ο δρόμος και να αποφύγουμε τα τροχαία που επί χρόνια ταλανίζουν την συγκεκριμένη περιοχή.
Ο Δρόμος έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο λόγω της Τουριστικής ανάπτυξης στην Μάραθο αλλά και της Costa Νauarino. Είναι επιβεβλημένο να επέμβουμε και να το αποδώσουμε στους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ακούστε τον κ. Αλευρά



Από την πλευρά του ο Διευθυντής τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας κ. Γιαννακέας, δήλωσε ότι πρόκειται να κατασκευαστεί μια κοιλαδογέφυρα πλάτους 40 μέτρων η οποία θα ενώνεται με την ευθεία από Λαγκούβαρδο προς Αγία Κυριακή και με την ευθεία από Λαγκούβαρδο προς Μαραθούπολη με σκοπό να απαλειφθεί τελείως το "S" του θανάτου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Εθνική οδός Φιλιατρά - Μαραθούπολη - Ρωμνανού είναι η 15η επαρχιακή οδός της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας.

Το έργο έχει ήδη ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας και έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές στον μελετητή να προσαρμόσει αυτό το τεχνικό έργο στην πράξη ώστε να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την δημοπράτηση του έργου μέσα στο Φθινόπωρο του 2011.

Ακούστε τον κ. Γιαννακέα



Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλευρά, και τόνισε ότι η γέφυρα του Λαγκουβάρδου για την περιοχή μας αποτελεί ένα ανάθεμα. Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε μια μικρή παρέμβαση με τις δικές μας δυνάμεις αλλά θεωρώ ευτύχημα ότι θα γίνει μια ουσιαστικότερη παρέμβαση. Παρατήρησε ωστόσο ότι η κίνηση των οχημάτων στο σημείο είναι μεγάλη και λόγω των επισκεπτών της περιοχής σε σημείο που να ξεπερνάει την Εθνική οδό.

Ακούστε τον κ. Κόλλια



Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος δήλωσε ότι επιχειρείται μια παρέμβαση στο γεφυράκι του Λαγκουβάρδου, στο οποίο έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα. η λύση θα είναι το μεγάλο έργο που θα γίνει το οποίο εδώ και χρόνια ακούμε. Εκεί τώρα πρέπει να ασκήσουμε πίεση για να δοθεί οριστική λύση.

Ακούστε τον κ. Πούλο



Στην όλη υπόθεση με το γεφυράκι του Λαγκουβάρδου και το αίσχος που συνέβαινε με όλα αυτά τα τροχαία ατυχήματα είχε συμβάλει και το Φιλιατρά Νews με επιστολή αγωνίας που στείλαμε στις 19/3/2011 ως ομάδα με την πολύτιμη βοήθεια του πρώην διαχειριστή μας στον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη στην οποία του ζητούσαμε να γίνει παρέμβαση από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Μάλιστα για να ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους ισχυρισμούς μας στην επιστολή μας μέλος της διαχείρισης του Blog μας μαζί με τον πρώην Διαχειριστή μας, δημιουργήσαμε ένα Video στο οποίο ο ίδιος ο κ. Τατούλης είδε πλέον με εικόνα τι ακριβώς του περιγράφαμε στην επιστολή μας που είχε προηγηθεί.

Σε Δημοσίευση μας στις 30 Μαρτίου 2010 είχαμε θέσει σαν στόχο να σβήσει για πάντα αυτό το επικίνδυνο σημείο και να κατασκευαστεί το γεφυράκι που θα εξαφάνιζε για πάντα το S του θανάτου. Αυτός ο στόχος μας σήμερα φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Γεγονός που δείχνει ότι κάποιοι αρμόδιοι από τους τωρινούς είναι ευαίσθητοι σε κάποια θέματα.
Θεωρούμε ότι είναι η πλέον ουσιαστική παρέμβαση που έκανε ένα blog για ένα έργο το οποίο θα σώσει ζωές από τον άδικο χαμό. Γιατί είναι άδικο να σκοτώνεται κόσμος στο "S" του θανάτου στον Λαγκούβαρδο και να μην γίνεται τίποτα για να αντιστραφεί η όλη αυτή κατάσταση. Πιστεύουμε ότι άνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους στο σημείο αυτό θα ταύτιζαν την άποψη τους μαζί μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά σε έναν εξαιρετικό άνθρωπο ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ σε αυτήν την πρωτοβουλία που πήραμε ως ομάδα και με την βοήθεια μάλιστα του πρώην Διαχειριστή μας να αναδείξουμε το πρόβλημα που υπάρχει στον τόπο μας.
Ο άνθρωπος αυτός είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας κ. Γιώργος Μπακούρος. Σε αυτόν βρήκαμε έναν μεγάλο συμπαραστάτη πρόθυμο για να μας προσφέρει κάθε βοήθεια που θα του ζητούσαμε για να επιτύχουμε τον στόχο μας.
Και πράγματι. Η βοήθεια που μας προσέφερε ο κ. Μπακούρος ήταν κάτι περισσότερο από πολύτιμη και τον ευχαριστούμε δημοσίως πάρα πολύ γι αυτό.

Ακολουθεί η επιστολή που είχαμε στείλει στον Κ. Τατούλη.



3 σχόλια:

  1. ANTE ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΩ..ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΩ..

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ Ο ΔΡΑΚΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην επιστολή σας μιλάτε για ένα Video. Αυτό το Video το στείλατε στον περιφερειάρχη;
    Εμείς μπορούμε να το δούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι. Το Video είναι φτιαγμενο για ενημέρωση του Κ. Τατούλη. Στον οποίο και βέβαια το στείλαμε, το είδε, και εκρινε μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.