Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Τη στήριξη των επιχειρηματιών επιθυμεί η κυβέρνηση

Βλέποντας τη ρευστότητά της να απειλείται σταθερά και αντί ανάπτυξης η ύφεση να βαθαίνει όλο και περισσότερο η κυβέρνηση καλεί τους Έλληνες επιχειρηματίες να βάλουν πλάτη στην ελληνική οικονομία με επενδύσεις.

«Τώρα αυτό που χρειάζεται είναι να μπουν και ιδιωτικά κεφάλαια και χρειάζεται και μία κινητοποίηση ελληνικών κεφαλαίων.
Υπάρχει ο ναυτιλιακός κόσμος, υπάρχει ο ............

απόδημος Ελληνισμός, υπάρχουν χρήματα στο εσωτερικό της χώρας», αναφέρει σε συνομιλητές του ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.

Μάλιστα, κυβερνητικοί κύκλοι επικαλούνται την περίπτωση της Ιταλίας, όπου οι επιχειρηματίες της χώρας δήλωσαν ότι «δεν θα παραμείνουμε αδρανείς να παρακολουθούμε την Ιταλία να μένει αδέκαρη» και προσφέρθηκαν να αγοράσουν εθνικά ομόλογα για να στηρίξουν τη χώρα.

Από την άλλη μεριά, εκφράζονται ανησυχίες για την πορεία του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων λόγω και των επιπτώσεων που επιφέρει η καθίζηση στο ΧΑΑ. Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Οικονομικών προσδοκούσε έσοδα τουλάχιστον 1,7 δις € από αποκρατικοποιήσεις μόνο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Παραλλήλα, οι Έλληνες μεγαλοκαταθέτες έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να επαναπατρίσουν τα κεφάλαια που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού, χωρίς έλεγχο του «πόθεν έσχες» μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Ήδη «τρέχουν» έλεγχοι εμβασμάτων πάνω από 100.000 ευρώ και πιστωτικών καρτών που εκδίδονται από τράπεζες του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.