Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Με 15 εκατομύρια ευρώ για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο Πέτρος Τατούλης

Την εξασφάλιση πόρων, μέσα από αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Καλαμάτας, καθώς και μέσα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για τον κόμβο εισόδου και εξόδου, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ο κ. Τατούλης, που νωρίτερα είχε προεδρεύσει της Επιτροπής

(Ντ. Νικολάκου – Παν. Αλευράς – Σωτ. Παναγιωτόπουλος) του Περιφερειακού Συμβουλίου για το αεροδρόμιο, ανακοίνωσε ότι σύντομα οι τεκμηριωμένες εισηγήσεις θα συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση του Π.Σ.

Ο περιφερειάρχης εξήγησε ότι μέσα στα επόμενα ............

3,5 χρόνια θα διατεθούν για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας περίπου 15 εκατ. ευρώ μέσα από ειδικό κωδικό του ΕΣΠΑ, ενώ από την Περιφέρεια θα διατεθούν και οι πόροι για την πρόσβαση από και προς το αεροδρόμιο με τον νέο αυτοκινητόδρομο.

Μάλιστα δεν έκρυψε τη δυσφορία για τη μίζερη προσέγγιση μερίδας του τοπικού Τύπου γύρω από το ζήτημα αυτό και το διαμεσολαβητικό ρόλο για ανάθεση και του έργου αυτού στο «Μορέα», χαρακτηρίζοντας όλα αυτά συνομωσιολογία, στην οποία κατ’ ουδένα τρόπο δεν συμπράττει η Περιφέρεια.

● Ο κ. Τατούλης για τους μεγάλους οδικούς άξονες τόνισε ότι θέση του ιδίου αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η υλοποίηση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν ψηφιστεί στην Ελληνική Βουλή και οι οποίες δεν μπορούν να αλλάξουν αντικείμενο, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τα συμφέροντα του οποιουδήποτε.

Παράλληλα επανέλαβε τη θέση του και για τον Περιμετρικό της Καλαμάτας και για την Ολυμπία Οδό, για την οποία αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών υπό την προεδρία του υφυπουργού Γιαν. Μαγκριώτη με τη συμμετοχή βουλευτών, περιφερειαρχών και αυτοδιοικητικών παραγόντων από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.

● Για το ζήτημα των φυλακών υποστήριξε τις γνωστές θέσεις του, ότι η Επιτροπή Εργασίας (στην οποία πλειοψηφεί η Μεσσηνία) θα αποστείλει τις προτάσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ζήτημα θα λήξει επιτυχώς για την Πελοπόννησο με τη δημιουργία σύγχρονης υποδομής σωφρονιστικού καταστήματος.

Αποποιήθηκε τη σεναριολογία περί «Αρκαδικού λόμπι», υποστηρίζοντας ότι το θέμα θα μπορούσε να είχε κλείσει σε άλλες εποχές και κανένας να μην είχε αντιδράσει, υπενθυμίζοντας όμως ότι τότε που προέκυψε το θέμα στην Αρκαδία κυριαρχούσε αρνητικό κλίμα για τις φυλακές. Ο ίδιος επέμεινε σε θέσεις που δημόσια έχει διατυπώσει για το ζήτημα και υπογράμμισε ότι είναι γνωστό πως τη συνέπειά του σε θέσεις την έχει πληρώσει στο παρελθόν για να τονίσει: «Τι να κάνουμε όμως, εγώ έτσι είμαι, δεν αλλάζω».
● Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στα οδικά έργα της Μεσσηνίας, που μέσα από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ θα ενταχθούν, αλλά και τα ημιτελή έργα του Γ΄ ΚΠΣ, που θα ολοκληρωθούν ώστε να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο, που θεωρεί απαραίτητη υποδομή για την ανάπτυξη του τόπου.

● Ανακοίνωσε επίσης ότι με ευθύνη του νέου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη μελέτη του Μιναγιώτικου φράγματος, ενώ προανήγγειλε ευνοϊκή εξέλιξη του ζητήματος της γης υψηλής παραγωγικότητας, μετά από διαβούλευση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

● Για το ΚΕΔΒ Καλαμάτας επέμεινε στην απόφαση του Π.Σ. και ανέφερε ότι τις θέσεις του έχει γνωστοποιήσει στον ανώτερο βαθμό της πολιτικής εξουσίας, με ενημέρωση του πρωθυπουργού. Τόνισε με έμφαση ότι η επιχειρηματολογία του υπουργείου Άμυνας δεν μας έχει πείσει ότι δηλαδή πρόκειται για εθνική αναγκαιότητα αναδιάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων και η Περιφέρεια παραμένει στις θέσεις της σε ό,τι αφορά το ΚΕΔΒ.

● Ο κ. Τατούλης συνεχάρη τον νέο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και του ευχήθηκε αδιάκοπη δουλειά για τη Μεσσηνία και ανοιχτές πόρτες για τη στήριξη και υποστήριξη των πολιτών στις δύσκολες εποχές που περνάνε λόγω της οικονομικής κρίσης.

● Τέλος, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των περιφερειακών ζητημάτων και ανέφερε ότι νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε δρομολογούνται κρίσιμα θέματα για την ανάπτυξη του τόπου, ενώ επέκρινε τη μίζερη αντιμετώπιση και τον κουτσομπολίστικο τρόπο, με το οποίο αντιμετωπίζονται από ορισμένα ΜΜΕ οι προσπάθειες της Περιφέρειας, αποδίδοντας αυτή την τακτική και νοοτροπία σε προσωπικά συμφέροντα και υπαρξιακά προβλήματα, τα οποία όμως δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών, ούτε αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα του τόπου.

Αυτή η νοοτροπία ούτε με εκφράζει, ούτε με αγγίζει, υπογράμμισε ο κ. Τατούλης, και συνέστησε σε όλους μέσα από καθαρό διάλογο, δημοκρατικές διαδικασίες και συνεχείς προσπάθειες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πάει μπροστά η Πελοπόννησος.

Best Tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.