Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Νέα παράταση – ‘‘ανάσα’’ για την αναστολή πλειστηριασμών της κύριας ή μοναδικής κατοικίας της ελληνικής οικογένειας»

«Αναστέλλονται από την 1η Ιουλίου 2011 έως την 31η Δεκεμβρίου 2011 οι πλειστηριασμοί για την αποπληρωμή στεγαστικών δανείων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ».

Η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου με τις υπ’ αριθμόν 17922/10-06-11 και 18258/22-06-11 ερωτήσεις της είχε θέσει υπ’ όψιν της κυβέρνησης την ανάγκη ρύθμισης του παραπάνω ζητήματος για την προστασία της κύριας κατοικίας από τις τράπεζες. Έτσι, σύμφωνα με την παραπάνω διάταξη που τελικά εντάχθηκε στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, επετεύχθη η παράταση της αναστολής πλειστηριασμών για ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη η .......

κ. Γιαννακοπούλου, δήλωσε ότι «πολλοί πολίτες είχαν κάνει χρήση του νόμου 3869/2010, σύμφωνα με τον οποίο θεσπίστηκε η απαγόρευση του αναγκαστικού πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας. Ωστόσο, για άλλους δανειολήπτες, αν και είχαν καταφύγει εγκαίρως στις τράπεζες για εξωδικαστικό συμβιβασμό, αυτός δεν επετεύχθη. Με την παραπάνω ρύθμιση, η κυβέρνηση παρέχει πολιτική λύση στο αδιέξοδο που δημιουργεί σε χιλιάδες νοικοκυριά η παρούσα οικονομική συγκυρία. Υψώνει τείχη προστασίας για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες επιδεικνύοντας την πρέπουσα κοινωνική ευαισθησία προς τα μικρά και μεσαία νοικοκυριά, για την πλειοψηφία των οποίων η κύρια κατοικία αποτελεί και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο».

9 σχόλια:

  1. Σου ειπε κανεις κοπελα μου πως ειμαστε ζητιανοι ή αφερεγγυοι ?..αν θελεις να βοηθησεις χαρισε ολα τα δανειοα , καρτες κατω των 10000 Ευρω..να δεις για ποσο θα ανασανει η καθε μικροοικογενεια..η παραταση εχει πανωτοκια...ή ξερεις ή μας κοροιδευεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΣΩΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ασε μας ρε ναντια τωρα καθε τρεις και λιγο βγαινεις να πεις κι εσυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε κοριτσάκι, νομίζεις ότι με τέτοια τεχνάσματα θα γλυτώσεις την κατακραυγή του κόσμου? .... έμπλεξες τώρα ...... να δούμε πως θα ξεμπερδέψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς για εσάς κυρίες και κύριοι Βο(υ)λευτές του Νομού μας ο Έλληνας σταματά να προβάλει το "ΕΓΩ" και αρχίζει να βλέπει το "ΕΜΕΙΣ".
    ΕΜΕΙΣ λοιπόν βλέπουμε ότι με τις υπογραφές σας στο Μεσοπρόθεσμο και τον ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ Νόμο, ξεπουλάτε τα πάντα.
    Κυριολεκτικά τα πάντα!
    Από την τελευταία αφάνα του Ταϋγέτου έως τον τελευταίο κόκκο άμμου της Βοϊδοκοιλιάς!
    Έσσεται ήμαρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να δούμε τι τοίχο προστασίας θα υψώσεις εσύ για να γλυτώσεις από τον λαό ...... με τέτοια κολπάκια και επερωτήσεις τα χειροτερεύεις τα πράγματα ....... θα χρειαστείς αρκετή τύχη για να γλυτώσεις .... αν και δεν το βλέπω να γλυτώνεις με τίποτα!... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εσενα περιμεναν για να δωσουν παραταση,οι επερωτησεις δεν σημαινουν οτι το εκανες εσυ ναντια
    αλου πρεπει να σηκωσεις το πολιτικο σου αναστημα
    αν βεβαια εχεις γιατι οι κινησεις σου αλλο δειχνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μονο η επανεκλογη της τη νοιαζει και μας πλασαρει καθε τρεις και λιγο ανακοινωσεις απο τη βιομηχανια ερωτησεων που εχει ξεκινησει.Οι βουλευτες αλλα πρεπει να κανουνκαι οχι να καταντουν γραφικοι! Απλα να νοιαζονται πανω απ ολα για τον κοσμο ,για τον τοπο και οχι μονο για το κομμα οπως κανει αυτη και το συναφι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΡΥΘΜΗΣΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.