Μήνυμα προς τις "συντεχνίες" έστειλε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την Τετάρτη (27/07).
"Ποτέ δε φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με ........
συντεχνίες. Αυτή είναι η συνεπής στάση, απέναντι σε μία κοινωνία, την οποία το πολιτικό σύστημα είχε εθίσει σε μία ωραιοποίηση της κατάστασης", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, διαμηνύοντας την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
"Είναι σταθερή η θέση μας για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με κανόνες" και η ίδια θέση ισχύει και για τον κλάδο των ταξί, υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί ο διάλογος.
"Η απελευθέρωση θα γίνει πράξη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης", τόνισε και απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες για συνεργασία.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που "έκανε το πατριωτικό της καθήκον", αγνοώντας τις απειλές και τιμώντας τον όρκο τους, να στηρίξουν την πατρίδα, "γυρίζοντας την πλάτη στην προσπάθεια ετερόκλητων δυνάμεων να προκαλέσουν χάος".
"Είμαι υπερήφανος για την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ... για τη δική σας επιλογή και τη δική μας στάση", τόνισε ο κ. Παπανδρεου και μίλησε για άλλο πρότυπο πολιτικής λειτουργίας. Όπως είπε, οδηγός στη στάση ενός πολιτικού δεν μπορεί να είναι ευχάριστος στους εκλογείς του, αλλά να λαμβάνει και δύσκολες αποφάσεις που συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στο γενικό συμφέρον.
Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε καθοριστική η συμβολή της ΚΟ στη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε., χωρίς, όπως είπε, αυτό να αποτελεί κολακεία. "Δεν κρυφτήκαμε πίσω από τις δυσκολίες, κάναμε αυτό που έπρεπε και ήταν σειρά τους να ανταποκριθούν", σημείωσε χαρακτηριστικά.
"Δε φυγομαχήσαμε, δεν ψάξαμε για εξιλαστήρια θύματα, δεν βάλαμε το κεφάλι μας στην άμμο μπροστά στις δυσκολίες", τόνισε υ ο Πρωθυπουργός.
Όσον αφορά την επόμενη μέρα της Συνόδου Κορυφής, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε καθοριστικές τις αποφάσεις της Ε.Ε. για το άμεσο και απώτερο μέλλον της χώρας.
"Επιβεβαιώσαμε τη συμμετοχή μας στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης", σημείωσε, τονίζοντας ότι διασφαλίστηκαν οι δανειακές ανάγκες της χώρας για το επόμενο διάστημα, η εξυπηρέτηση του χρέους και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και των καταθέσεων των πολιτών.
Όπως επεσήμανε, έστω και με καθυστέρηση, η Ευρώπη έδειξε ότι μπορεί να συμπεριφερθεί σαν μία οικονομική και πολιτικη δύναμη και να προστατέψει την αξιοπιστία των κρατών-μελών της.
"Από την αρχή, τόνισα την ανάγκη ευρωπαϊκής απάντησης. Η Ευρώπη γίνεται όλο και πιο πολιτική, ξεφεύγει από τη μορφή μίας απλής νομισματικής ένωσης", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και μίλησε για την "αφοσίωση όλων στο κοινό νόμισμα", αλλά και "την πολιτική βούληση να παρέμβουμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση της κρίσης και της επικίνδυνης συμπεριφοράς των οίκων αξιολόγησης".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.