Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Όλα δείχνουν εκλογές

Πλήρης απογοήτευση για την Ελλάδα από οικονομία, ηγέτες και κόμματα ενώ για πρώτη φορά ο Α.Σαμαράς ξεπερνάει, και με άνεση, τον Γ.Παπανδρέου στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ενώ η Ν.Δ προηγείται κατά 6 μονάδων του ΠΑΣΟΚ.

Απογοητευτικές είναι οι εκτιμήσεις των .........

Ελλήνων πολιτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.

Η συντριπτική πλειοψηφία, το 80% δηλαδή, πιστεύουν πως η Ελλάδα πάει καταά διαόλου, πως τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερέψει η οικονομική τους κατάσταση, και σχεδόν 9 στους 10 κάνουν λόγο για κοινωνική ανασφάλεια τα επόμενα χρόνια.

Συγκλονιστικό είναι το ποσοστό του 90% που δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και κατά 70% θεωρούν ότι κανένα από τα δυο κόμματα δεν θα ήταν καλή κυβέρνηση για τη χώρα

Το 62% εκτιμά ότι μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ μάλλον χρειάζονται εκλογές λέει το 34%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μπροστά για πρώτη φορά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 29% έναντι 22% του Γιώργου Παπανδρέου

Στις 6 μονάδες έφτασε η διαφορά υπέρ της ΝΔ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, το ΠΑΣΟΚ 26,5% , ΚΚΕ 11,5%, ΣΥΡΙΖΑ 9%, ΛΑΟΣ 7,5%, Οικολόγοι 3,5%, Δημοκρατική Αριστερά 2% και Δημοκρατική Συμμαχία 1,5%.

Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 43%, η τάση αποχής παραμένει στο 38%.

Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.