Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Aντιδράσεις για τη νέα περαίωση

Δριμεία κριτική για τις αλλαγές στη φορολογία που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, με αιχμή τη νέα περαίωση, ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για μέτρα που συμβάλλουν στην εξόντωση των μικρομεσαίων και στην εξαθλίωση των εργαζομένων κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση και τη ..........

ΝΔ ότι συναγωνίζονται για το ποιος προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν εξάγει νόμιμα, εφαρμόζοντας τους δικούς τους νόμους, αμύθητα κεφάλαια στο εξωτερικό.

«Οι επαναλαμβανόμενες περαιώσεις καθιστούν αδύνατη τη συγκρότηση μιας σοβαρής φορολογικής διαδικασίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ένα πρόσκαιρο μέτρο το οποίο επιτρέπει στους φορολογούμενους επιχειρηματίες να κάνουν δεύτερες σκέψεις».

«Η νέα σχεδιαζόμενη περαίωση αποτελειώνει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και της ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής», παρατηρεί ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης.

Υποστηρίζει ακόμη ότι «οι συνεπείς φορολογούμενοι για άλλη μια φορά θα αισθανθούν κορόιδα, ενώ οι κατ' επάγγελμα φοροφυγάδες θα επιβραβευτούν, καθαρίζοντας με λίγα». «Όσο για το μεγάλο κεφάλαιο», συμπληρώνει, «παραμένει στο απυρόβλητο».

«Την εικόνα της πλήρους διάλυσης και απαξίωσης των κρατικών μηχανισμών και του δημόσιου τομέα, στο όνομα ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού, συμπληρώνει η ιδιωτικοποίηση των εφοριών μέσω της ανάθεσης του έργου τους σε ιδιώτες», καταλήγει ο κ. Σκουρλέτης.

«Μιας περαιώσεως πόσες άραγε έπονται;», διερωτάται η Δημοκρατική Αριστερά.

Παρατηρεί ακόμη ότι «όταν στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του πρώτου εξαμήνου του 2011 τα έσοδα υστερούν κατά 3, 4 δισ. ευρώ οπωσδήποτε πρέπει να χτυπήσει σήμα συναγερμού», τονίζει ωστόσο ότι «δυστυχώς ο συναγερμός οδηγεί την κυβέρνηση σε κινήσεις πανικού».

«Πριν τελειώσει η τελευταία περαίωση, που θα ήταν όντως η τελευταία σύμφωνα με τις απόλυτες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, εξήγγειλαν τη νέα τελευταία περαίωση», συμπληρώνει η ΔΗΜΑΡ και σημειώνει ακόμη: «Εν αναμονή πάντα της "νέας τελευταίας" που θα ακολουθήσει μετά από μερικούς μήνες».

«Αραγε τα κυβερνητικά επιτελεία τα απασχολεί καθόλου η εικόνα του φορολογικού μηχανισμού προς τους συνεπείς φορολογούμενους;», διερωτάται.

«Η κυβέρνηση με την επαναφορά και τη διεύρυνση της περαίωσης "βγάζει δίσκο" αντί να δουλέψει για να αποκτήσει η χώρα αποτελεσματικό μηχανισμό είσπραξης εσόδων», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

«Δεν πρόκειται να μαζευτούν έσοδα με με αναδρομικές και άδικες φοροεπιδρομές», είπε σχετικά.

Όσο αφορά στη λύση, σημείωσε ότι αυτή θα υπάρξει σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, την ηλεκτρονική παρακολούθηση, την κατάργηση του κώδικα στοιχείων, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Τέλος, πρότεινε τη δημιουργία ενός εντελώς νέου μηχανισμού φορολογικών ελέγχων με νέους υπαλλήλους υψηλών προσόντων, που δεν θα είναι μόνιμοι.

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.