Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ορόσημο επιτυχίας η απόφαση της συνόδου Ευρωπαίων ηγετών

Ορόσημο επιτυχίας για την πορεία της ευρωζώνης, αποτέλεσε η προχθεσινή Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών για το θέμα του Ελληνικού χρέους, που τελικά δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση.

Η Ελλάδα τήρησε εκείνα για τα οποία δεσμεύτηκε, με αποτέλεσμα η απόφαση της ιστορικής αυτής Συνόδου, όπως άλλωστε χαρακτηρίστηκε, να έχει θετικά αποτελέσματα και να επιφέρει ανάσα, αισιοδοξία και τόνωση αυτοπεποίθησης των Ελλήνων πολιτών και της αγοράς γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα εξασφαλίστηκαν: ..........

-H βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
-Η ρευστότητα των τραπεζών και η προστασία των καταθέσεων.
-Η μείωση του άχθους των ελλήνων πολιτών.
-Η εξασφάλιση βασικών πόρων για την ανάπτυξη της οικονομίας μας.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες επιτέλους, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έλαβαν γενναίες αποφάσεις, τόσο για το ελληνικό χρέος, όσο και για το ευρωπαϊκό συνολικά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου που συμμετείχε ενεργά στις διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος, αυτό θα μειωθεί σημαντικά και με την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στο πακέτο διάσωσης, μέσω ενός καταλόγου επιλογών που περιλαμβάνει την ανταλλαγή ομολόγων, την επιμήκυνση και την επαναγορά τους. Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος της κατά 13,5 δις ευρώ, ενώ παράλληλα θα παραταθεί ο μέσος όρος αποπληρωμής του χρέους, χάριν της μετακύλισης και ανταλλαγής των ομολόγων.

Καταλυτική άλλωστε θέση στις διαπραγματεύσεις για τη δραστική μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, κατέχει η πρόταση για ένα ευρωπαϊκό «Σχέδιο Μάρσαλ», το οποίο θα υποστηριχθεί από τους εταίρους μας με στόχο την έξοδο της Χώρας από την ύφεση. Τα δάνεια σε συνδυασμό με την επιτάχυνση της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων, όπως άλλωστε συμφωνήθηκε μεταξύ της Κομισιόν και της Κυβέρνησής μας, θα τονώσουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα που είναι και το ζητούμενο.
Αποφασίστηκε επίσης, η επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων του EFSF προς την Ελλάδα, αγγίζοντας την ελάχιστη διάρκεια των 15 ετών με επιτόκια πολύ μικρότερα και αντίστοιχα αυτών της διευκόλυνσης ισοζυγίου πληρωμών δηλ. γύρω στο 3,5 %.
Σημαντική εξέλιξη της Συνόδου αποτελεί τόσο η επιμήκυνση του χρέους, όσο και η μείωση των επιτοκίων σε συνδυασμό με την δυνατότητα του EFSF να επαναγοράζει τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά με εισήγηση της ΕΚΤ και μετά από ομόφωνη απόφαση του Eurogroup.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις της έκτακτης Συνόδου, μεταξύ άλλων η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε:

«Πρόκειται για πρωτόγνωρες και κομβικές αποφάσεις που ανακουφίζουν, ενδυναμώνουν και θέτουν την Ελληνική Οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης. Αποφάσεις που πέτυχε η Ελληνική Κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από πνεύμα σύμπνοιας, αισιοδοξίας και ελπίδας για την επίλυση της οικονομικής κρίσης της Χώρας μας και της Ευρωζώνης, σε πείσμα εκείνων που πίστευαν σε σενάρια κοινωνικού και οικονομικού ολοκαυτώματος».

ΣΧΟΛΙΟ
Νάντια προκαλείς άσχημα το λαίκό αίσθημα. Η κυβερνηση σας εχει ξεπατώσει στην κυριολεξία τους Έλληνες και εσυ πανηγυρίζεις. Μάλλον κορίτσι μου ζεις σε άλλο πλανήτη.
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ..........

12 σχόλια:

  1. Ετσι είναι μακάρι να πάνε όλα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NANTIA MAΣ ΨΙΛΟΔΟΥΛΕΙΣ...
    ΜΙΛΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ,ΜΕ ΤΡΙΣ ΜΙΣΘΑΡΕΣ..ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ.!!
    ΚΟΨΕ ΛΙΓΑΚΙ
    ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μικρη..Ναντια..μικρες..κουβεντες...αντε σπιτι σου..παιδι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι από τις απαιτήσεις των Φινλανδών άκουσες?
    Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κι αν θεωρείτε επιτυχία την υποθήκευση μια ολόκληρης γενιάς και βάλε, είσαστε άξιοι της μοίρας που σας περιμένει!
    40 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ "ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ"!
    τεμπέληδες, κοπρίτες και διεφθαρμένοι κατά ΓΑΠ και αντιπαραγωγικοί κατά Πάγκαλο, Βουλευτές του Νομού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτα ολα να τα θυμαστε οταν θα πατε να ψηφισετε,η τους μεν η τους δε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βουλευτής Μεσσηνίας η κα Γιαννακοπούλου Νάντια αλλά μεγάλωσε στο Καρέα της Αθήνας όπου αποφοίτησε και απο το κατα τ'άλλα Δημόσιο Λύκειο του Καρέα. Σπούδασε στην νομική έκανε μεταπτυχιακά και επειδή υπήρχε έτοιμος ο κόσμος απο την κληρονομιά του μπαμπά κατεβήκε στην Μεσσηνία όπου δημοκρατικά εκλέχθηκε βουλευτής Μεσσηνίας αλλά μεγάλωσε στην Αθηνα.....Ελάτε πείτε μας την αλήθεια....πλάκα μας κάνετε; Από τους 5 εκλεγμένους βουλευτές Μεσσηνίας μόλις οι δύο έχουν μεγαλώσει στην Μεσσηνία...οι άλλοι 3 είδαν φως και μπήκαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΙ, ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΛΗΘΙΝΗ.ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ναντια καταγεται απο το πιο φτωχο και ορεινο χωριο της Μεσσηνίας, αυτο το ξερουν ολοι. Ο πατερας της αναγκαστηκε να φυγει οπως πολυ φτωχος κοσμος απο τα χωρια αυτα και να παλεψει στη ζωή του. Οπως αυτος ετσι και η Ναντια ειναι αγωνιστρια και ανθρωπος κατι που το λεει ολος ο κοσμος.Σημασία δεν εχει που μεγάλωσε ενας βουλευτης και που μενει αλλα ποια ειναι η παρουσια του στον τοπο του. Και νομιζω οτι η παρουσια της Ναντιας ειναι συνεχής εδω στην Μεσσηνία σε σημειο που εχει κατηγορηθει ακομα επειδη βρισκεται παντου. οποτε ας μην κανουμε σχολια κενα αλλα ας βλεπουμε ποια ειναι η ουσια και τι προσφερει ο καθενας στον τοπο του απο τη θεση. Εξαλλου και μονος σου λες οτι οι περισσοτεροι βουλευτες μας δεν μενουν στην μεσσηνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε μιλώ αποκλειστικά και μόνο για την ΝΑΝΤΙΑ είναι παράλογο να έχεις βουλευτή ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ που δεν μεγάλωσε στην ΜΕΣΣΗΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατάγεται από το πιο φτωχό και ορεινό χωριό το οποίο το θυμήθηκε στις εκλογές......Στον Καρέα ήταν καλά και στα μεταπτυχιακά.....ήρθε και ο αξιοκρατικός διορισμός του 2007 και όλα έγιναν τέλεια. Μήπως έχει μαζέψει και ελιές η Νάντια; Νιώθει στο πετσί της την φτώχεια του χωριού της και της αγροτιάς που αιμορραγεί; Η παρουσία της ήταν συνεχής για να εκλεγεί γιατί τώρα είναι άφαντη.... Μας πείσατε. Πάντως και οι συνεντεύξεις στο STAR με την Στεφανίδου είναι πετυχημένες....και κυρίως πολιτικού περιεχομένου για τα προβλήματα του ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΛΙΕΣ ΜΑΖΙ.ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΕΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΜΠΡΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ.ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ..Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.