Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Δήλωση του Δημήτρη Κουσελά για τις εξελίξεις στην Ε.Ε

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις της κρίσης στην Ε.Ε. ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«’Εχει εδω και καιρό δειχθεί πως η Ελληνική κρίση χρέους είναι μέρος μιας ευρύτερης συστημικής κρίσης, μιας κρίσης που απειλεί το ευρώ και ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Το θέμα δεν είναι, πλέον, μόνο η Ελλάδα .......

και η πολύπλευρη κρίση της, για την αντιμετώπιση της οποίας ήδη καταβάλλονται σκληρές προσπάθειες και θυσίες από τον Ελληνικό λαό.

Είναι η ίδια η στάση των ηγετών της Ευρώπης, που πορεύονται χωρίς ενιαία στρατηγική για το παρόν και το μέλλον της Ε.Ε. Που αντιμετωπίζουν καθυστερημένα και σπασμωδικά ένα συνεχώς εντεινόμενο εκβιασμό από τις λεγόμενες ‘αγορές’ και τους οίκους αξιολόγησης, που πλέον διευρύνουν τις επιθέσεις τους απέναντι σε όλο και περισσότερες χώρες-μέλη.

Υπό τις σημερινές συνθήκες, κάθε παραπέρα καθυστέρηση, αναποφασιστικότητα, ασυνεννοησία ή ατολμία της Ευρωπαϊκής ηγεσίας πληρώνεται ακριβά από το σύνολο των λαών της Ε.Ε. Βλέπουμε σενάρια «λύσεων» για το ελληνικό χρέος να μπαίνουν, να βγαίνουν και να επανέρχονται στο τραπέζι, αποσταθεροποιώντας και κινδυνεύοντας να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται σε εθνικό επίπεδο.

Η χώρα μας ανέλαβε εγκαίρως τις ευθύνες και τις δεσμεύσεις της για την αντιμετώπιση μιας πρωτόγνωρης κρίσης, που εξαρχής ξεπερνούσε τα εθνικά μας σύνορα.

Είναι καιρός και η Ε.Ε. να εγκαταλείψει τις συγκυριακές επιλογές και τη δογματικά μονόπλευρη νομισματική της λογική.

Να διασφαλίσει την ομαλή διαχείριση του δημόσιου χρέους των χωρών της Ευρωζώνης και τη θαρραλέα μείωση του κόστους και του βάρους της εξυπηρέτησής του από τους πολίτες.
Να ενεργοποιήσει κατάλληλα εργαλεία αντιμετώπισης κρίσεων και τεχνικές κοινής διαχείρισης μέρους του χρέους, όπως η έκδοση ευρωομολόγων.
Να ενισχύσει ουσιαστικά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Να αξιοποιήσει τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
Να ελέγξει, επιτέλους, τον ρόλο και τις παρεμβάσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης.
Να προχωρήσει στην αναγκαία πολιτική και οικονομική της εμβάθυνση και αλληλεγγύη.

Είναι καιρός όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να υπάρξει ριζικός αναπροσανατολισμός στο θέμα του χρέους. Γιατί η κατάσταση του χρέους, όπως πλέον διαμορφώνεται, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με προγράμματα λιτότητας, με περιοριστικές πολιτικές και με μικρές επιμηκύνσεις. Πρέπει να επιδιωχθούν λύσεις μακροπρόθεσμης εξυπηρέτησης, που θα μας επιτρέψουν να ανατάξουμε την οικονομία, να τη θέσουμε σε τροχιά ανάπτυξης και να παράγουμε το κοινωνικό πλεόνασμα που είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτησή του.»

7 σχόλια:

  1. δηλ μας λετε οτι μετα απο δυο χρονια βλακωδων κινησεων ειδατε το χαρτι που εχουμε?.......αμφιβλω πολυ αν εχετε καταλαβει τη γινεται γυρω σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ; ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ; ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ. ΟΥΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ. ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ..ΚΑΘΕ..ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ασε μας ρε Κουσελα βγαινεις εκ των υστερον να τα πεις υπουργος ησουν και τα εκανες θαλασα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ..ΠΩ..ΠΩ.. ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ..ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΥΤΙΡΙΔΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΕΥΡΥΤΕΡΟ...

    Η ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ,ΤΟΤΕ ...ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "...’Εχει εδω και καιρό δειχθεί πως η Ελληνική κρίση χρέους είναι μέρος μιας ευρύτερης συστημικής κρίσης..."

    Όχι μόνο το ήξερε ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου αλλά είχε αρχίσει κρυφές συνομιλίες με τον Στρως Καν από τον Φεβρουάριο του 2009 για την υπαγωγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ και το ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ!
    Δεν μου λες ρε, εσύ ο Υφυπουργός των Οικονομικών, για ένα φεγγάρι, το Τ3 και το Τ10 τι σημαίνουν?
    Γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος είχε αλλάξει τον Εσωτερικό κανονισμό του Τ3 και είχε προχωρήσει ΚΡΥΦΑ σε Τ10?
    Ποιός υπόγραψε για αυτήν την αλλαγή?
    Τι ακριβώς συνέβαινε κατά την διάρκεια αυτής της εντολής, ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2010?
    Πόσα λεφτά έχασε η Ελλάδα από το σκόπιμο διατραπεζικό αλισβερίσι και ποιοι τα κέρδισαν/τσέπωσαν αυτά τα λεφτά?
    Μήπως ένας από τους κερδισμένους είναι ο Ανδρίκος Ανδρέα ΠΑπανδρέου?
    Ρωτάω εγώ τώρα?
    Εσύ απαντάς!
    Να ξεκινήσεις από το Τ3-Τ10 και να έρθεις σιγά-σιγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

    ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!

    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ,ΚΑΤΑΛΑΒΕ...

    ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ-ΑΠΑΛΕΥΤΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.