Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Να γίνουν οι Φυλακές στην Μεσσηνία και μάλιστα να γίνουν στα Φιλιατρά!!!!

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.
ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΩΤΣΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

Διαβάζοντας το θέμα με τις φυλακές θυμήθηκα μια παλιά ιστορία που ήταν να γίνουν στα Φιλιατρά Δικαστικές φυλακές και οι τότε συμπολίτες μας είχαν αντιδράσει έντονα αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο.
Σήμερα το θέμα επανέρχεται και η ..........

πρόκληση είναι μεγάλη. Να γίνουν οι Φυλακές στην Αρκαδία ή την Μεσσηνία.

Στην Μεσσηνία ενδιαφέρον για την δημιουργία του σωφρονιστικού καταστήματος, έχει εκδηλώσει η Θουρία. Κοντά στην Καλαμάτα. ΓΙΑΤΙ Δηλαδή ΟΛΑ στην Καλαμάτα;

Επι δημαρχίας Γκότση αν θυμάμαι καλά (συγνώμη αν κάνω λάθος) είχε γίνει μια κίνηση από τον Δήμο προς το υπουργείο να φτιαχτούν στα φιλιατρά Φυλακές. Τότε ο κόσμος είχε αντιδράσει γιατί είχε μείνει μόνο επιδερμικά στο θέμα και ίσως να είχε δίκιο σκεπτόμενος ότι θα φέρνουν στην πόλη μας εγκληματίες κλπ κλπ.
Ουδείς σκέφτηκε ότι η ίδρυση ενός σωφρονιστικού καταστήματος θα είχε περισσότερα θετικά για την πόλη παρά αρνητικά.

Το αρνητικό θα ήταν όπως πολύ σωστά λεγόταν τα κακοποιά στοιχεία που θα έρχονταν εδώ στις φυλακές.
Ουδείς μπήκε στον κόπο να σκεφτεί ότι: Με την ίδρυση Φυλακών στα Φιλιατρά αυτομάτως αναβαθμίζονται με προσωπικό και υπηρεσίες (ΟΠΚΕ εγκληματολογικό κλπ κλπ) τα αστυνομικά τμήματα τόσο των Φιλιατρών όσο και της Κυπαρισσίας. Αυτό σημαίνει μεγάλη αστυνομική Δύναμη εξ αιτίας των φυλακών. Αρα μεγαλύτερη ασφάλεια για τους πολίτες και μόνο με την παρουσία τόσων αστυνομικών.
Σήμερα λέμε ότι η αστυνομική παρουσία δεν είναι επαρκής. Και έχουμε δίκιο. Δεν φταίνε όμως και οι αστυνομικοί. Λίγους τους άφησε το "οργανωμένο" κράτος μας. Τι να πρωτοκάνουν και αυτοί???
Οταν τους έχουν φορτώσει με αρμοδιότητες ένα σωρό πότε να βρουν χρόνια να ασχοληθούν και με το πραγματικό τους αντικείμενο; Εύκολο είναι να τους ρίχνουμε στην πυρά. Αλλα δεν είναι έτσι....

Τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας και αυτά με την σειρά τους θα αναβαθμίζονταν που σήμερα κινδυνεύουν να κλείσουν. θα μου πεις καίγεσαι για τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας?? Οχι. Αλλα δεν παύει αυτό να είναι αλήθεια.

Οι επισκέπτες των κρατουμένων θα μπορούσαν να κοιμηθούν στην περιοχή, να φάνε, να να να .... ΟΥΔΕΙΣ τα σκέφτηκε όμως αυτά. Έμειναν επιδερμικά στο ότι θα έρθουν φυλακές στα Φιλιατρά και θα έχει όλους τους κακοποιούς....
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ θα ήταν???? Κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα θα ήταν. Δεν θα κυκλοφορούσαν ανάμεσα μας.... Κανείς δεν το σκέφτηκε όμως.

Σήμερα που η κυβέρνηση του ΔΝΤ αρέσκεται στο να κλείνει και να συρρικνώνει υπηρεσίες και τις πάει ΟΛΕΣ Καλαμάτα (πχ Εφορία ΙΚΑ κλπ κλπ) όπως θα κλείσουν και τα αστυνομικά τμήματα και μην γελιόμαστε, είναι ευκαιρία ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ να διεκδικήσουμε την ίδρυση των Φυλακών στα Φιλιατρά.
Ας μην μένουμε μόνο στο επιδερμικό του θέματος. Ας εμβαθύνουμε λίγο και ας ψάξει ο καθένας μας να δει τα (+) και τα (-) της όλης υπόθεσης.
Τα θετικά σίγουρα είναι περισσότερα από τ' αρνητικά.
Μην χάσουμε ως πόλη την ιστορική αυτή ευκαιρία. Το τρένο περνάει πλέον μια φορά στα 30 χρόνια. Αν είσαι έξυπνος το παίρνεις και πορεύεσαι. Αν όχι κάθεσαι και κλαις σαν ΜΠΙΙΙΙΠ την μοίρα σου.

Κύριε Κόλλια ενεργοποιηθείτε. Διεκδικείστε αυτό που σήμερα ζητάνε τα χωριά. Δεν το ζητάνε με ελαφρά την καρδία. Το σκέφτηκαν και το ζητάνε.
Τις φυλακές να τις πάρουμε εμείς. Στον Δήμο Τριφυλίας. Ζήτα το έργο αυτό που θα αναπτύξει την περιοχή μας και όσες υπηρεσίες υπάρχουν ακόμα.
ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία σου να δείξεις αν είσαι μεγάλος δήμαρχος ή όχι.

4 σχόλια:

  1. Θα ηταν ευεργετικο να γινουν φυλακες στα Φιλιατρα σε ολους τους τομεις.Πραγματικα σωστο ολο τα αρθρο.Αλλα ρε παιδια πιος θα το επιδειωξει κατι τετοιο,μην εχουμε αυταπατες.Εδω δημο φιλιατρων ειχαμε και τιποτα καλο δεν εγινε για την πολη μας,τωρα με τρεις πολεις μαζι...καληνυκτα.Και στο κατω κατω θα μπορουσε ο Κολιας αλλα ειναι φιλιατρινος μονο στην θεωρια μου φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κόλλιας εκτός του ότι είναι φιλιατρινός έχει και την νοοτροπία την φιλιατρινή και θα καταστρέψει και τις άλλες πόλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. META ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ? ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΝΑΙ 800 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΝΤΙΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΥΠΕΘΕΤΑΝ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΣ ΘΑ ΓΕΜΙΖΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩΜΕ ...ΤΟΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΟΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚ.ΣΥΛ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΜΑΣ.[ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΟΝ]
    ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ,ΦΥΛΑΚΕΣ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΔΙΚ.ΓΡΑΦΕΙΑ,ΤΑΞΙ,ΤΑΒΕΡΝΕΣ,Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΡΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΟΧΙ ΕΔΩ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ?
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΟΤΙΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΣ ΝΑ ΜΠΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ -ΠΛΕΟΝ-Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

    Λ.ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε καλά να πάθετε μόνο ένας Γκότσης σας έκανε καλά και λουφάζατε όλοιδεν τολμάγατε να του αντιμιλήσετε!!Και μην ξεχνάτε δεν υπάρχουν Φιλιατρα Υπαρχει Τριφυλια !!!Θα σας φτιαξουμε ΚΑΠΗ να έχετε ηρεμία και την άλλη τετραετια Δήμαρχο με καταγωγη από Κυπαρισσία .Είμαι και ποιητής!!Τύφλα να χει ο Σωσώνης!!χεχε Να αγοράζετε προιόντα απο την Τριφυλία σε όποια πόλη τα βρείτε φτηνότερα πηγαίνετε!!Ποια είναι αυτή???QUIZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.