Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Στην Πελοπόννησο, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες διαθέτουν το αναγκαίο και κατάλληλο πυροσβεστικό προσωπικό και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή

Χρήστος Παπαουτσής σε Νάντια Γιαννακοπούλου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής, στην απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 01/06/11, σχετικά με την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο, δήλωσε ότι, «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι λειτουργούσες πυροσβεστικές υπηρεσίες, διαθέτουν το αναγκαίο και κατάλληλο πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πυρκαγιάς λάβει χώρα στην περιοχή ευθύνης τους».

Συμπληρωματικά, ο κ. Παπουτσής ενημερώνει την ..........

κ. Γιαννακοπούλου ότι σε φυσιολογικές συνθήκες ετοιμότητας συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διατίθενται σε αποστολή 67 περιπολικά πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στελεχώνονται 45 πυροφυλάκια που εποπτεύουν δασικές περιοχές αυξημένου κινδύνου. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Τρίπολης λειτουργεί Πεζοπόρο Τμήμα, το οποίο στελεχώνεται με μόνιμους και εποχικούς πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κινητοποιούνται άμεσα, σε οποιοδήποτε συμβάν δασικής πυρκαγιάς λάβει χώρα στην περιοχή ευθύνης του. Σε ό, τι αφορά στην από αέρος πυρόσβεση, σύμφωνα με τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος, στην Πελοπόννησο προβλέπεται να αναπτυχθούν δύο κλιμάκια αεροσκαφών με 2 αεροσκάφη «PEZETEL», ανά κλιμάκιο, στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα, καθώς και ένα κλιμάκιο τριών αεροσκαφών «CL-215» στην Ανδραβίδα. Επίσης, προβλέπεται να τοποθετηθεί και ένα μισθωμένο ελικόπτερο στην Ανδραβίδα, που θα καλύπτει και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Σε δηλώσεις της σχετικά με την απάντηση του κ. Παπουτσή, η κ. Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι «Η αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών συνδέεται με το συντονισμό των δράσεων όλων των φορέων που εμπλέκονται με ευθύνες και υποχρεώσεις στην πρόληψη, την ετοιμότητα, την αντιμετώπιση και στον συντονισμό της διοίκησης για την άμεση ανταπόκριση σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών που προέρχονται από αυτές. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα έχοντας πλήρη επίγνωση του δύσκολου έργου που έχουν να επιτελέσουν ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, από τις αρχές του χρόνου έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Επιπλέον, η επαναπρόσληψη των 5.500 χιλιάδων, περίπου πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης για το έτος 2011, θεωρώ ότι συμβάλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση των Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών κατά την αντιπυρική περίοδο».

1 σχόλιο:

  1. Τα καθυστερούμενα του μπαμπά τα πήρατε Κα Νάντια.
    Η μητέρα μου παίρνει 350 ευρω το μήνα.
    ο μπαμπάς ο εθνοπατέρας πόσα παίρνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.