Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Οι δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν 4 μισθούς μέχρι το 2015

Συνολικά έως και τέσσερις μισθούς μέχρι το 2015 θα χάσουν οι απασχολούμενοι σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τις επιταγές του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που θα αρχίσει να τίθεται άμεσα σε εφαρμογή.

Όπως υπολογίζει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», οι απώλειες για κάθε μισθωτό, κατά μέσο όρο θα φθάσουν έως το 2015 τα 3.804 ευρώ.
Υπολογίζεται ότι οι μειώσεις στο μέσο ........

ετήσιο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων το 2011 θα αγγίξουν τα 1.142 ευρώ.

Για την Κομισιόν, απαράβατος όρος για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων είναι η τήρηση της αρχής «ίση αμοιβή για ίδια εργασία», ανεξαρτήτως του φορέα ή του υπουργείου όπου ανήκει κάποιος, ενώ θα υπάρξει και σταδιακή σύγκλιση των μισθών στο δημόσιο τομέα με αυτούς στον ιδιωτικό.

Ακόμη προβλέπεται η αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας από 37,5 ώρες σε 40. Επίσης θα διευρυνθεί το καθεστώς μερικής απασχόλησης και θα επεκταθούν οι άδειες άνευ αποδοχών, ενώ αναμένεται να περικοπούν δεκάδες επιδόματα.

Τα μόνα επιδόματα που θα επιβιώσουν είναι το οικογενειακό επίδομα, τα επιδόματα σπουδών (μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου) και το πριμ παραγωγικότητας, το οποίο όμως θα συνδεθεί με ομαδικούς και ατομικούς στόχους και θα αποδίδεται ύστερα από αξιολόγηση.

Newsbeast

2 σχόλια:

 1. kairos htan!!!na kocoun ki allo!!pernoyn yper arketa!!na kopoun ola ta epidomata!!kai na plhrononte oso douleyoun!!giortes argies kai telos panton oles aytes h ahdies pou plhrononte na mhn plhrononte!!!h adeia tous an thn ueloun na mhn plhrononte!!!kai telos panton na tous ta kocoun ola!!arketa me tous tsatsous tou systhmatos!!!fylousan katourhmenes podies gia na mpoun sto dhmosio!!!ta tsatshlikia!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τάκης Περρέας11 Ιουλίου 2011 - 8:09 μ.μ.

  Nai! Nai!
  Na psofisi kai i katsika toy gitona!!!

  Σαν δεν ντρέπεσαι λίγο.
  Όσα πληρώνονται για μιά δεκαετία όλοι οι Δ.Υ. τα ΕΚΛΕΨΕ με μία μόνο μίζα ο Άκης.
  Για υπολόγισε 22 χρόνια σοσιαΛΗΣΤΩΝ στην Εξουσία πόσα έφαγαν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.