Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Η σύντομη αυτή μελέτη, μέσα από τις πηγές της διεθνούς και της ελληνικής βιβλιογραφίας, δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να αντλήσει χρήσιμα συμεράσματα για τις διαστάσεις του μεταναστευτικού ζητήματος στην περιοχή της Μεσογείου.
Η μεταναστευτική πολιτική της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας «μπάινει στο μικροσκόπιο» μιας εμπεριστατωμένης έρευνας προκειμένου να παρουσιαστεί με σαφήνεια το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο οι αποκαλούμενες χώρες του μεσογειακού μοντέλου καλούνται σήμερα να διαχειριστούν μια ιδιαιτέρως σύνθετη πρόκληση.

Η ανάλυση των μεθόδων που ακολουθούνται ...........

από τις εξεταζόμενες χώρες, τόσο στο πεδίο της ενσωμάτωσης των μεταναστών όσο και του ελέγχου των προς το εσωτερικό τους μεταναστευτικών ροών, αποσκοπεί στο να αναδείξει το βαθμό της αποτελεσματικότητας αυτών, επιδιώκοντας, παράλληλα, να δώσει και μια απάντηση στο τι δέον γενέσθαι.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Κωνσταντίνος Καλοφωλιάς είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές του Οικονομικού Παν. Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Παν. Αθηνών (ΕΚΠΑ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ημερίσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.

2 σχόλια:

 1. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ,ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.
  ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ..ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΘΟΣ,ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
  ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ,ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΩΝΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ,ΔΗΜΟΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ,ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ,ΣΕ ΟΛΑ ΝΑΙ..
  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ...ΠΟΛΙΤΕΣ.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ,ΜΕ ΤΟ
  DNA.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.