Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Παπουτσής: «Δεν ενδείκνυται αλλαγή του νόμου που απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση»

Την άποψη ότι «δεν ενδείκνυται» η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση σε κοινόχρηστους χώρους, με αποτέλεσμα να επισύρει ακόμη και αυτόφωρη σύλληψη και χρηματική ποινή μέχρι 150 ευρώ, διατυπώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση των ανεξάρτητων βουλευτών, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού.

Οι βουλευτές είχαν ζητήσει ...........

να υπάρξει δυνατότητα ελεύθερης κατασκήνωσης και αποποινικοποίησής της, προκειμένου να στηριχθεί το δικαίωμα της επιλογής της. Προς απάντηση της ερώτησης των βουλευτών, ο υπουργός αναφέρει τις διατάξεις για την απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης, εκτιμώντας ότι βούληση του νομοθέτη κάθε φορά ήταν η προστασία του περιβάλλοντος, η αποτροπή της αλλοίωσης του φυσικού τοπίου και η πρόληψη της οικολογικής επιβάρυνσης και καταστροφής.

Ο Χ. Παπουτσής υποστηρίζει, επιπλέον, ότι η ελεύθερη κατασκήνωση συνδέεται και με κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών, από την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, αλλά και με κινδύνους εγκληματικών πράξεων σε βάρος των κατασκηνωτών (!).

«Ύστερα από στάθμιση των επιπτώσεων και των κινδύνων που εγκυμονεί η ελεύθερη κατασκήνωση, για το περιβάλλον αλλά και για τους ίδιους τους ελεύθερους κατασκηνωτές, και λαμβάνοντας υπόψη ότι το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο επιτελεί πρωτίστως μια λειτουργία προληπτική και προστατευτική εννόμων αγαθών, τα οποία είναι μείζονος σπουδαιότητας, φρονούμε ότι δεν ενδείκνυται η τροποποίησή του», καταλήγει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αν και επισημαίνει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για την όποια τροποποίηση της νομοθεσίας ανήκει προεχόντως στο υπουργείο Πολιτισμού.

TVXS

1 σχόλιο:

  1. Διαβάστε το άρθρο μου για την αξία του Ελευθερου Camping.

    http://filiatranews.blogspot.com/2011/06/camping.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.