Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Χάκαραν το ΔΝΤ.

Ενώ εκκρεμεί η διαδοχή στην ηγεσία του μετά τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δέχθηκε πρόσφατα μια παραβίαση στο ηλεκτρονικό του σύστημα, της οποίας οι διαστάσεις παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστες.

Το γεγονός γνωστοποίησαν στελέχη .........

του μιλώντας ανώνυμα στην εφημερίδα The New York Times, ωστόσο δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση.

Στα δεδομένα που εκλάπησαν περιλαμβάνονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ η παραβίαση του συστήματος χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα σημαντική. Ο στόχος της επίθεσης, είπε ο Τομ Κέλερμαν, ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών και δικτύων, είχε σκοπό να δώσει σε μια κυβέρνηση «πρόσβαση στα ενδότερα» του δικτύου του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τους New York Times, το e-mail που εστάλη στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου αναφέρει ότι υπήρξαν «ύποπτες μεταφορές φακέλων» και ότι έρευνες έδειξαν ότι μία επιφάνεια εργασίας στο Ταμείο χρησιμοποιήθηκε για να αποκτήσει πρόσβαση σε συστήματα ου Ταμείου.

Είναι σαφές ότι λόγω της σύναψης δανείων με την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, η βάση δεδομένων του ΔΝΤ περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικές με την κίνηση των αγορών, όπως επίσης και στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις που διενεργούνται με τις ηγεσίες αυτών των χωρών. Μέχρι τώρα δεν είναι σαφές το είδος των πληροφοριών στις οποίες απέκτησαν πρόσβαση οι χάκερ.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα έκλεισε μετά την «επίθεση» τη σύνδεση που μοιραζόταν ηλεκτρονικά πληροφορίες με το ΔΝΤ για λόγους ασφαλείας.

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.