Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Κυπαρισσία Δεν αγγίζουν το Νοσοκομείο οι συγχωνεύσεις

Σε «κύκλους» χωρίζει τα νοσοκομεία της χώρας η πρόταση του καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Λυκούργου Λιαρόπουλου, σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Σε έναν από τους κύκλους αυτούς εντάσσει τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, με κύριο αυτό της Καλαμάτας. Τα παραπάνω συζητήθηκαν προχθές σε ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα, υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Μιλώντας χθες στο «Θ» ο ......

διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος, παρατήρησε: «Ακόμη και ο κ. Λιαρόπουλος, ο οποίος κάνει λόγο για «κύκλους», συρρικνώσεις νοσοκομείων, κ.λπ., το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας το αφήνει ανέγγιχτο. Όχι μόνο δεν προτείνει την κατάργησή του, αλλά προτείνει και να αναβαθμιστεί. Η πρότασή του λέει να αναπτυχθεί, να συνεργαστεί με το ΚΑΦΚΑ, αλλά και την εγκατάσταση σταθμού ΕΚΑΒ, που πρόκειται να γίνει στα Φιλιατρά, ώστε να λειτουργήσει πλέον ακόμη πιο ενισχυμένα».

Και προσθέτει ο κ. Μπόζος: «Όλοι αναγνωρίζουν το ρόλο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Αυτό αναφέρθηκε και από τους Μεσσήνιους πανεπιστημιακούς καθηγητές, στην εκδήλωσή τους προχθές το βράδυ στην Καλαμάτα, όπου είπαν πως θα υπερασπισθούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με όλες τους τις δυνάμεις, για λόγους ουσίας. Την Παρασκευή, έχουμε συνάντηση με τον υπουργό, ο οποίος έχει ξεκινήσει κύκλους επαφών. Μας έχει ζητήσει να του καταθέσουμε τις απόψεις μας και μετά μένει να κατέβει ο ίδιος στην Πελοπόννησο για να συζητήσουμε».

Κατάργηση Ψυχιατρείου Τρίπολης

Επίσης, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Λιαρόπουλου, σε έναν άλλο κύκλο εντάσσονται τα Νοσοκομεία Τρίπολης, Σπάρτης και Μολάων, όπως και το Ψυχιατρικό Τρίπολης, για το οποίο όμως προβλέπεται κατάργηση. Εδώ, το κύριο νοσοκομείο θα είναι αυτό της Τρίπολης.

Όσον αφορά γενικά στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, προτείνεται μία ομάδα που θα καλύπτει τη Δυτική Ελλάδα, με έδρα το Πανεπιστημιακό Πατρών και τέσσερις κύκλους νοσοκομείων.

Θάρρος

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.