Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Μπήκαν στο άβατο του τρόμου

Στην καρδιά της πυρηνικής κρίσης στη Φουκουσίμα, λίγες εβδομάδες πίσω, κάτι τέτοιο θα ακουγόταν ανέφικτο, όμως χθες εργάτες εισήλθαν στο κτίριο του αντιδραστήρα-1 στον πυρηνικό σταθμό, για πρώτη φορά μετά το καταστροφικό χτύπημα από τον ισχυρό σεισμό και το φονικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.


Δύο εργαζόμενοι της διαχειρίστριας εταιρείας TEPCO και 11 τεχνικοί..........

με ειδικές στολές, μάσκες και φιάλες οξυγόνου εισήλθαν στο κτίριο και επί μιάμιση ώρα μετακινούμενοι σε μικρές ομάδες επιχείρησαν να συνδέσουν αγωγούς στο σύστημα εξαερισμού του αντιδραστήρα που θα μπορούσε να φιλτράρει το 95% των ραδιενεργών ουσιών, που έχουν διαρρεύσει στον αέρα.

«Τα πράγματα προχωρούν σταθερά, ένα ένα. Τελικός σκοπός μας είναι να οδηγήσουμε τους αντιδραστήρες σε ψυχρή διακοπή της λειτουργίας τους (που σημαίνει να πέσει η θερμοκρασία τους κάτω από τους 100 βαθμούς Κελσίου). Το πρώτο βήμα μας σε αυτή την κατεύθυνση ήταν η είσοδός μας στο κτίριο και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της TEPCO, Γιουνίτσι Ματσουμότο.

Με την αποκατάσταση του συστήματος εξαερισμού έπειτα από δυο-τρεις μέρες και αφού μειωθούν τα επίπεδα ραδιενέργειας, οι τεχνικοί θα αρχίσουν την αποκατάσταση του συστήματος ψύξης των αντιδραστήρων.

Σύμφωνα με την TEPCO, προτού οι τεχνικοί εισέλθουν στο κτίριο του αντιδραστήρα είχαν γίνει μετρήσεις από τα ειδικά ρομπότ και είχε διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει διαρροή ραδιενεργού ύδατος. Τα άτομα που εισήλθαν, ηλικίας μεταξύ 40 και 50 ετών οι περισσότεροι, εκτέθησαν σε ακτινοβολία 2,8 μιλιζίβερτ.

Σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία, οι εργαζόμενοι σε πυρηνικές μονάδες δεν πρέπει να εκτίθενται σε ακτινοβολία πάνω από 100 μιλιζίβερτ σε διάστημα πέντε ετών, αλλά για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Φουκουσίμα, το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας ανέβασε το όριο στα 250 μιλιζίβερτ για έκτακτες καταστάσεις.

Τη στιγμή που οι δύο πρώτοι εργαζόμενοι μπήκαν στο κτίριο, η ακτινοβολία μετρήθηκε από 10 έως 93 μιλιζίβερτ την ώρα.


ΣΧΟΛΙΟ....ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ !!!!! ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ.

2 σχόλια:

  1. Πηγές: Ασ. Πρες-Reuters-BBC-Γαλλικό-ΑΠΕ)

    Γραψε το και αυτό ... κακό είναι ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΑΡΙΣΑ.....
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.