Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρία Αγροτικού Συλλόγου γαι τις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΛΓΑ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΛΓΑ ΑΘΗΝΑΣ

Κύριε υπουργέ και κύριε Διοικητή του ΕΛΓΑ σχετικά με την ασφαλιστική εισφορά για την καλλιέργεια του πρώϊμου καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι απέχει πολυ απο τις πραγματικές τιμές που πουλάμε την τελευταία πενταετία τουλάχιστον.
Δεν μπορεί να μας λέτε να πληρώνουμε 0,38 το .....

κιλό όταν οι μέσες τιμές τα τελευταία χρόνια δεν εχουν υπερβεί τα 0,20 - 0,22 λεπτά ανα κιλό και αυτό φαίνεται από στοιχεία που διαθέτει η η Δ.Γ. Τριφυλίας.

Δεν μπορεί αποζημιώσεις που δόθηκαν επιλεκτικά σε κάποιους ημετέρους και σε μικρές εκτάσεις να καθορίσουν την ασφαλιστική εισφορά για 10.000 στρέμματα καλλιέργειας πρώϊμου καρπουζιού.
Δεν μπορεί παραγωγοί οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει δίχτυα αντιανεμικά και αντιχαλαζικά να τους κάνετε να πληρώνουν εισφορά όταν καλύπτουν καλύπτουν από μόνοι τους, τους κινδύνους που ασφαλίζει ο ΕΛΓΑ.

Κατόπιν αυτών σας ζητάμε να ζητήσετε να μάθετε τις πραγματικές τιμές που παίρνουν οι παραγωγοί (και αυτό φαίνεται από τα τιμολόγια που κατατίθονται στις εφορίες για επιστροφή ΦΠΑ) και να αλλάξει το ποσό της εισφοράς για το πρώϊμο καρπούζι Τριφυλίας γιατί εμείς αδυνατούμε να καλύψουμε αυτή την εισφορά και δεν θα το κάνουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Ο Γραμματέας
Γριβοκωστόπουλος Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.