Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κ. Χρυσοχοϊδη επιβάλετε πλαφόν στα καύσιμα και στην Μεσσηνία.

Η τιμή της βενζίνης εξακολουθεί να έχει ανοδική πορεία και χθες βράδυ στα Φιλιατρά η τιμή αμόλυβδης των 95 οκτανίων σε πρατήριο μεγάλης εταιρίας ήταν στο 1 ευρώ και 80 λεπτά ενώ σε άλλο πρατήριο πολύ μικρότερης εταιρίας η τιμή ήταν στο 1,79 ευρώ.
Αν αυτό δεν είναι .........

αισχροκέρδεια τότε τι είναι;
Η αισχροκέρδεια έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και το κόστος των καυσίμων έχει γίνει δυσβάσταχτο για τον πολίτη ο οποίος είναι απροστάτευτος από παντού.

Η κατάσταση με τα καύσιμα έχει ξεφύγει τελείως και επιτέλους το υπουργείο πρέπει να προστατεύσει και λίγο τους πολίτες.
Θεωρούμε επιβεβλημένη την επιβολή πλαφόν και στην Μεσσηνία και όποιος παρανομεί πουλώντας πάνω από το πλαφόν να του επιβάλλεται πρόστιμο μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ανά λεπτό πάνω από την ορισθείσα τιμή.
Όπως επίσης, πρέπει να επιβάλλεται ανάλογο πρόστιμο και σε περίπτωση άρνησης πώλησης καυσίμου.

Εκτός και αν πρέπει να ξεκινήσει ένα νέο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αυτή τη φορά στα πρατήρια βενζίνης όπως ήδη γίνεται στην Αθήνα όπως διαβάζουμε στο IfMedia.

Φουλάρω και δεν πληρώνω!!! ΝΕΑ ΜΟΔΑ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να πάρει το φαινόμενο της μη πληρωμής του αντιτίμου της βενζίνης από οδηγούς που φουλάρουν με καύσιμα και στη συνέχεια γκαζώνουν και εξαφανίζονται, χωρίς να δίνουν στο βενζινάδικο ούτε ευρώ. Μάλιστα οι βενζινοπώλες σκέφτονται να εγκαταστήσουν προστατευτικές ράμπες για να μη διαφεύγουν οι πελάτες τους!

Μόλις λοιπόν ο υπάλληλος κλειδώσει την ειδική τάπα και κλείσει το πορτάκι, οι οδηγοί βάζουν την πρώτη ταχύτητα, πατάνε το γκάζι, αναπτύσσουν ταχύτητα και χάνονται.

Αποφασισμένοι και χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι ο υπάλληλος έχει τη δυνατότητα να κρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας τους ή ότι θα καταγραφούν οι κινήσεις τους από τις κάμερες που έχουν όλα τα πρατήρια υγρών καυσίμων, απλοί πολίτες τολμούν να παρανομήσουν, έστω και για μερικά λίτρα βενζίνη.

Δεκάδες είναι πλέον οι οδηγοί που το τελευταίο διάστημα δεν πληρώνουν το αντίτιμο της βενζίνης στους υπαλλήλους των πρατηρίων υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Συνήθως τα κρούσματα σημειώνονται βραδινές ώρες και σε πρατήρια που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τη συνεχώς ανοδική πορεία της τιμής βενζίνης, αυξάνει τα κρούσματα όλο και περισσότερο.

Δεν είναι λίγες ωστόσο οι περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν σημειωθεί έντονες βιαιοπραγίες μεταξύ οδηγών και υπαλλήλων, με φυσική κατάληξη πάντα να μην πληρωθεί τελικά το φουλάρισμα.

Οι άτυχοι υπάλληλοι, θύματα των απελπισμένων οδηγών, δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοιου είδους καταστάσεις και το νυχτοκάματο βγαίνει πλέον ακόμα πιο δύσκολα.

Οι βενζινοπώλες από τη μεριά τους ανησυχούν κι εκείνοι, καθώς απέκτησαν ακόμα έναν πονοκέφαλο.

Η χασούρα στον τζίρο τους από πλαστά χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν, αλλά και από τις «αποδράσεις» των οδηγών αυξάνεται απειλητικά.

Τι λέτε κ. Χρυσοχοείδη; Μήπως πρέπει να επιβληθεί πλαφόν και στην Μεσσηνία και γενικώς σε όλη την Ελλαδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.