Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Δημήτρης Κουσελάς: Ο Περιμετρικός Δακτύλιος Καλαμάτας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εθνικού οδικού δικτύου Τρίπολης – Καλαμάτας

Απαντώντας σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία αμφισβητήθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η σκοπιμότητα συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Δ. Ρέππα, με τους βουλευτές και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες για τον περιμετρικό δακτύλιο Καλαμάτας, ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρωτοβουλία μου για τη σύσκεψη στο ........

Υπουργείο Υποδομών ελήφθη μετά τη σύγχυση που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με την κατασκευή ή όχι του Περιμετρικού Δακτυλίου Καλαμάτας. Ελήφθη μετά από συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και με στόχο τη συμμετοχή όλων των φορέων, που θεσμικά εκφράζουν και εκπροσωπούν τους πολίτες της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας.
Ο Περιμετρικός Δακτύλιος Καλαμάτας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εθνικού οδικού δικτύου Τρίπολης –Καλαμάτας στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης που έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων.

Είναι έργο, την ευθύνη κατασκευής του οποίου έχει ο παραχωρησιούχος, που ελέγχεται από το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο με τη σειρά του λογοδοτεί στη Βουλή για τις επιλογές και τις αποφάσεις του.
Συνεπώς, η συνάντηση δεν αμφισβητεί ρόλους και αρμοδιότητες, έχει ως στόχο να ενώσει και όχι να χωρίσει, θέτοντας πάνω από όλα τα συμφέροντα του νομού και των αναγκαίων έργων υποδομής για την ανάπτυξή του.

Άλλωστε, τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί και στο παρελθόν, από όλους τους βουλευτές του νομού, χωρίς την εμφάνιση παρόμοιων προβλημάτων. Ο θεσμικός ρόλος του βουλευτή είναι κατοχυρωμένος από το Σύνταγμα και την εντολή των πολιτών. Δεν μπορεί λοιπόν να αμφισβητείται, ούτε να μπαίνει σε καλούπια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.