Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά.

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης η πόλη μας γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και επισήμων.
Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος στο να επισκεφθεί την πόλη μας κόσμος που προσήλθε από διάφορα μέρη της Ελλάδας προκειμένου να προσκυνήσει την χάρη του Αγίου Χαραλάμπου.

Στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις το παρόν ..........

έδωσαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνα Νικολάκου μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς ο βουλευτής κος Οδυσσέας Βουδούρης, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Θήρας Αμοργού και Νήσων Επιφάνειος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Παροναξίας Καλλίνικος, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, οι Αντιδήμαρχοι Τριφυλίας κ. Σαμπαζιώτης, Ανδρινόπουλος, Μερκούρης, Παναγιώτης Τσίγγανος, οι Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης και Οιχαλίας, η πολιτευτές της ΝΔ, αλλά και η ηγεσία των Ενόπλεων Δυνάμεων ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας και της Μεσσήνης.

Τιμές στην ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους απέδωσε το άγημα της Αεροπορίας.
Έγινε λιτάνευση της ιερής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και εψάλη δέηση στην κεντρική πλατεία παρουσία των Μητροπολιτών Ξάνθης, Μεσογαίας- Λαυρεωτικής.
Αμέσως μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις ακολούθησε δεξίωση στο κτήριο του Δημαρχείου της πόλης όπου ο οικοδεσπότης Κώστας Κόλλιας υποδέχτηκε τους καλεσμένους του.

Μεγάλη επιτυχία όμως σημείωσε και η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη που φέτος την επισκέφθηκε πλήθος κόσμου καθώς δεκάδες λεωφορεία, κατέκλυσαν τα Φιλιατρά προερχόμενα από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και της Ελλάδας.

4 σχόλια:

  1. ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΟΝΟΜΑΣ, ΤΡΕΛΛΟ ΠΑΡΤΥ ,ΠΑΝΗΓΥΡΗΣΑΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΛΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΑΝ 200 ΕΩΣ 300 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ,ΜΑΥΡΑ, ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΦΟΥ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΑΛΑΛΙΣΕ, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ, ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΩΘΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι να τις κανεις τις φωτογραφιες ολα πηγαν καλα στο πανυγηρι. αντε που θες και φωτογραφιες τι θελεις τωρα να εκθεσεις τον δημαρχουκο μας?μιλαμε για μεγαλη ξεφτιλα.ολα ηταν ενα μεγαλο φιασκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι!Θελουμε φωτογραφιες!Εμεις δηλ που ειμαστε μακρια πως θα παρουμε μια γευση απο τα αγαπημενα μας Φιλιατρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.