Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σήμερα, έχει γίνει κατανοητή περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η τεράστια και πολυεπίπεδη συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας και στην ενίσχυση της απασχόλησης.
Με αυτό το δεδομένο είναι διάχυτος ο προβληματισμός στον τουριστικό κόσμο σχετικά με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον ελληνικό τουρισμό.

Σε ότι αφορά την Μεσσηνία, η φετινή χρονιά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Υπάρχει, λοιπόν, αισιοδοξία για την πορεία της τουριστικής κίνησης στο νομό μας και αυτή στηρίζεται στο γεγονός πως βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης, με κυρίαρχο στοιχείο την υλοποίηση της στρατηγικής ποιότητας, της μοναδικής επιλογής για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Ο νομός μας μπορεί να γίνει πιλοτικός..........

για όλες τις μορφές τουρισμού, μέσα από το νέο αυτοδιοικητικό θεσμό, τον «Καλλικράτη».
Η διασφάλιση των απαιτούμενων υποδομών, η ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα και του επενδυτικού ενδιαφέροντος, οι δράσεις καινοτομίας των ΠΕΠ, η στήριξη και ο εκσυγχρονισμός της γεωργικής καλλιέργειας και η υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων προβολής των εγχώριων προϊόντων, θα συμβάλλουν δραστικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης της περιφέρειας.

Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε σ’ αυτό το δρόμο, διεκδικώντας περισσότερη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων και των πόρων που μας αναλογούν.
Έχουμε χρέος στην ιστορία του τόπου, το οφείλουμε στο μέλλον

Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.