Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ατλάντικ: Διεύρυνση ζημιών στο εξάμηνο

Επιδείνωση παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Ατλάντικ κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αποτελέσματα του Ομίλου αντικατοπτρίζουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα μετά φόρων και ..........

δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2010 σε ζημιές 72,7 εκατ. € έναντι ζημιών 1,9 εκατ. € το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 30,3% σε 193,2 εκατ. € – μείωση που αποδίδεται στη συρρίκνωση τόσο του τομέα λιανικής όσο και του τομέα χονδρικής.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις λιανικής του Ομίλου διαμορφώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2010 σε 119,9 εκατ. € μειωμένες κατά 25,5%, ενώ οι πωλήσεις χονδρικής μειώθηκαν κατά 37% σε 73,3 εκατ. €

Το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2010 σε 6,1 εκατ. € έναντι €57,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Να σημειωθεί ότι το μικτό κέρδος έχει επιβαρυνθεί κατά €53,3 εκατ. λόγω της ρευστοποίησης σημαντικής ποσότητας εμπορευμάτων χαμηλής και μέσης κυκλοφοριακής ταχύτητας σε τιμές εξαιρετικά χαμηλές με στόχο τόσο τη συγκράτηση του κύκλου εργασιών όσο και την εξασφάλιση ρευστότητας για την αποπληρωμή τρεχουσών υποχρεώσεων.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε ζημιές ύψους €65,6 εκατ. έναντι κερδών ύψους €3,2 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η εταιρεία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στην διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, απόφαση η οποία κρίθηκε απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας και την ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλλονται ώστε να συνεχιστεί αδιάλειπτα η λειτουργία της.

Στο πλαίσιο της επικέντρωσής της στον τομέα λιανικής, η εταιρεία προχώρησε στην πώληση της χονδρεμπορικής θυγατρικής της ΒΗΤΑ ΠΙ.

Η Ατλάντικ ανακοίνωσε επίσης πως, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των λειτουργιών και του δικτύου της, ολοκλήρωσε την πώληση ενός καταστήματος στην περιοχή του Γυθείου, στην τοπική εταιρεία Σούπερ Μάρκετ με την επωνυμία «Αφοι Καραγιάννη Α.Ε.».

Η εν λόγω εταιρεία έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις των εργαζομένων σε αυτό το κατάστημα. Μετά την ως άνω πώληση, το δίκτυο της Ατλάντικ αριθμεί πλέον 139 καταστήματα.

«Η Ατλάντικ συνεχίζει τις ενέργειες αναδιάρθρωσης του δικτύου των καταστημάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η πώληση καταστημάτων που δεν εξυπηρετούν τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας ενώ παράλληλα με τις ενέργειες αυτές ενισχύεται και η ρευστότητα της», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Παναγιώτης Αποστόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.