Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Επιστολή του Άλκη Ξύγκα για τον υπο σύσταση Δήμο Τριφυλίας

Το να προβλέπει κανείς στην πολιτική το αποτέλεσμα των αποφάσεών του, είναι ικανότητα απαραίτητη για να πετύχει.
Όταν οι αποφάσεις προοϊωνίζουν δεινά, χρειάζεται σκέψη και σύνεση για να τις εφαρμόσεις.

Η δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας είναι απόφαση πολιτική, η οποία διαμορφώθηκε και υλοποιήθηκε από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Συνετέλεσαν βέβαια και τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι πίστευαν ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ιδιαίτερης πατρίδας τους εις βάρος των άλλων πόλεων, οι οποίες συμμετέχουν στη δημιουργία του “καλλικρατικού“ Δήμου Τριφυλίας. Μετά την εφαρμογή της απόφασης αυτής προβλέπω δεινά. Δεινά για όλους.

Η αυτοδιοίκηση προϋποθέτει συνεκτικότητα, χωροταξική, κοινωνική και προπάντων συναισθηματική. Επειδή ζω την κοινωνία μου ακόμα και στις ακραίες της εκφάνσεις, επειδή βρίσκομαι σε μέρη που δύσκολα μπορεί να σταθεί ένας πολιτικός και επειδή συνδιαλέγομαι με ανθρώπους από όλο το κοινωνικό φάσμα, γίνομαι μάντης κακών.
Ο μέσος Κυπαρίσσιος, στο πίσω μέρος του ........

μυαλού του, επιχαίρει για την επιτυχία της πόλης του η οποία καταγράφει σαν νίκη με βάση το αποτέλεσμα.
Εκφράζει βέβαια πίστη στην ενότητα και τη συνεργασία και προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο των άλλων.

Ο κάτοικος Φιλιατρών ο οποίος χαλαρώνει στην πλατεία και σχολιάζει τον “Καλλικράτη“ για να περνάει η ώρα, δεν έχει καταλάβει τι έγινε. Τις τελευταίες μέρες άρχισε να αναδεύεται και να ενημερώνεται. Αμα σηκωθεί από την καρέκλα θα τον φοβηθεί και ο διάβολος...
Ο κάτοικος Γαργαλιάνων που πίστεψε στην ιδέα της έδρας δήμου και στη συνεργασία με τα Φιλιατρά, αδικημένος περισσότερο απ’ όλους, προς το παρόν αποστασιοποιείται από “καλλικρατικά“ πολιτικά δρώμενα και περιμένει τον αρχηγό της επανάστασης.
Ο κάτοικος του Δήμου Αετού φοβάται ότι άμα τον αγκαλιάσει πολύ σφιχτά η Κυπαρισσία από αγάπη, θα πάθει ασφυξία.
Το ίδιο και ο κάτοικος της Αυλώνας, αν και έχει δεσμούς με την έδρα και πιστεύει ότι θα τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.
Η Τριπύλα περιμένει στωικά τι θα της ξημερώσει.

Ετσι λοιπόν επιφυλακτικά προχωράμε να επενδύσουμε σε ένα αύριο απροσδιόριστο. Την επένδυση αυτή δεν την πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία του Δήμου Τριφυλίας και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ξέρουν καλά τι έχει γίνει στο παρελθόν και στους δυο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ) για να καταλήξουμε εδώ.
Θα εκλεγεί λοιπόν ένας δήμαρχος και ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο στην πλειοψηφία του δεν θα πιστεύει στην ιδέα του νέου δήμου. Θα αποκαλυφθούν δε οι συνωμοτικές συναντήσεις και οι διάλογοι των δημιουργών του.

Θα αποκαλυφθούν ακόμα και η ιδιοτέλεια και η υστεροβουλία κάποιων.
Το μείγμα είναι ήδη εκρηκτικό, θα γίνει ακόμα χειρότερο κατά τη διάρκεια της διαχείρισής του. Συνταγή σίγουρης αποτυχίας. Ασε που υπάρχουν και οι μεσάζοντες και περιμένουν τα μεσιτικά τους σε ψήφους ή σε τιμές ή σε χρήμα.
Τα κόμματα πήρανε χρώματα και πινέλα να βάψουν τον νέο χάρτη της αυτοδιοίκησης. Τα χρώματα τα αγόρασαν με τον μισθό των συνταξιούχων και ψάχνουν για ελαιοχρωματιστές.(Λαδομπογιάδες. Η λέξη λάδι στην πολιτική έχει άλλη σημασία).

Το χρίσμα σ’ αυτές τις εκλογές είναι επικίνδυνο όπλο στην προεκλογική εκστρατεία. Μοιάζει με «μπούμερανγκ» και αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν να το αποφύγουν κατά την επιστροφή του.
Ο πολίτης ενημερωμένος περιμένει στη γωνία να ξεσπάσει. Αυτός που θα φανεί απ’ τη γωνία πρέπει να έχει ήθος, αξιοπρέπεια και αναγνώριση στην κοινωνία του, για να γλυτώσει. Αλλιώς θα υποστεί την τιμωρία που αναλογεί στην κομματική του ταύτιση.
Αγαπώ τον τόπο μου και τον νοιάζομαι. Μέσα από την εμπειρία που απέκτησα στην τοπική αυτοδιοίκηση τόσα χρόνια δεν έχω δικαίωμα να σταματήσω να καταθέτω τις απόψεις μου, γιατί σ’ αυτήν την πατρίδα θα χρωστάω πάντα πολλά.

Υπήρξα υπέρμαχος της δημιουργίας «Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους». Το θεωρώ πάντα λογικό, συνετό και εφαρμόσιμο. Κι αν φύγει η μαύρη σημαία σε λίγους μήνες από τον ιστό του δημαρχείου θα μείνει στις καρδιές των περισσότερων Φιλιατρινών και Γαργαλιανιωτών. Δε θέλω να είμαι μάντης κακών γι’ αυτό εύχομαι να αποτύχω στις προβλέψεις μου και ο τόπος μου να δει καλύτερες μέρες....

Άλκης Ξύγκας
Δήμαρχος Φιλιατρών


17 σχόλια:

  1. Δηλαδη Δημαρχε ,προσπαθεις να πεις οτι οσο υπηρχε ο Δημος Φιλιατρων ως δημοτεσ απολαμβαναμε μια ποιοτητα ζωης την οποια κινδυνευουμε να χασουμε με τον Καλλικρατη;
    Ειδε ποτε κανενας δημοτης της πολης μας ,να καθαριζονται τα πεζοδρομια που ειναι δυο τετραγωνα μακρια απο την κεντρικη πλατεια;
    Περασε κανα καλοκαιρι που να χαμε νερο να κανουμε μπανιο αμα της επιστροφης απο το απογευματινο μπανιο;
    Ασφαλτοστροθηκε κανας δρομος στις γειτονιες της πολης περα απο τις εθνικες οδους και τους δρομουσ τησ πλατειας,.;
    Δεν θελω να υπονοησσω οτι σαν Δημαρχος δεν προσφερατε εργο ,δεν θελω να πω κατι τετοιο, οι χρηματοδοτησεις ομως ,καθως ο Δημος μας ηταν εκτος ΕΣΠΑ ,ποσο ικανοποιητικες ηταν για την παραγωγη εργου ,αναπλασεων ,εργων υποδομης κλπ.
    Ποσοι ηταν αυτοι που διαδηλωσαν ,υπερ του Δημου με τους Γαργαλλιανους,γιατι δεν πηρατε το μηνυμα Δημαρχε,οσοι πιστευατε σ΄αυτη την καταληξη για το Δημο μας
    Η εδρα του Δημου τι παραπανω δινει στην πολη που την εχει,τι περισσοτερο απο την στεγαση του Δημου και των Υπηρεσιων του.
    Με τον Καλλικρατη μειωνεται κατα 25% η γραφειοκρατια .
    Ευπατριδης δεν ειναι κανενας περισσοτερο απο τον αλλο πολιτη των Φιλιατρων ,το να ισχυριζεται κανεις κατι τετοιο δεν νομιζω να εχει δικιο οταν το καυχιεται κιολας.
    Και αν διαβασει κανεις το νομο του Καλλικρατη δεν νομιζω να συμφωνησει με την λογικη που εκφραζετε κυριε Δημαρχε.
    Το να υπαρχει ελεγκτικο συμβουλιο τοσο κοντα στα εργα που εκτελουνται ,το να απαρτιζονται ολες οι επιτροπες και απο μελη της μειοψηφιας δε νομιζω οτι ειναι αρνητικα ζητηματα.
    Τελος εχω να παρατηρησω οτι Καλλικρατικο Δημο ειτε με ονομα Φιλιατρα ειτε με εδρα τα Φιλιατρα θελατε,Καλλικρατη υπο ορους δηλαδη ,οχι ξερο οχι στο Καλλικρατη ετσι για την ιστορια δηλαδη.

    Ενας πολιτης των Φιλιατρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα σχόλιο για το εξής σημείο.

    οι χρηματοδοτησεις ομως ,καθως ο Δημος μας ηταν εκτος ΕΣΠΑ ,ποσο ικανοποιητικες ηταν για την παραγωγη εργου ,αναπλασεων ,εργων υποδομης κλπ.

    Αγαπητέ κύριε πολίτη των Φιλιατρών (γιατί κι εγώ πολίτης της ίδιας πόλης είμαι) αν κατάλαβα καλά επιρρίπτετε ευθύνες στον κο Ξύγκα για το γεγονός ότι ο δήμος μας δεν έχει διαχειριστική επάρκεια για το ΕΣΠΑ;
    Το κατάλαβα καλά;

    Αν ναι, οι προηγούμενοι Δήμαρχοι από τον κύριο Ξύγκα είναι άμοιροι ευθυνών;

    X-treme
    Μέλος της ομάδας διαχείρισης του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι τα ίδια ο πατριώτης μας ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ο Κος
    ΞΥΓΚΑΣ.
    Τελικά πια είναι η αλήθεια ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ¨Η ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ.
    Ακούστε Κε Ξύγκα επειδή κατά το παρελθόν έχουμε ακούσει διάφορα π.χ ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο,έξω οι βάσεις του θανάτου κλπ και έγιναν υπέρμαχοι των ανωτέρω αυτοί που έβριζαν δεν μας πείθετε.
    Αφήστε τον ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΛΑΟ ήσυχο και σας παρακαλώ μην υποτιμάτε την νοημοσύνη του.
    Αν επιθυμείτε οι ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ με τους ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥΣ να συναντηθούνε στα ΔΙΠΟΤΑΜΑ και να πλακωθούνε με τα παλούκια δυστυχώς ατυχήσατε.
    Αφού δεν είστε υποστηρικτής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αφήστε τους Φιλαιτρινούς ήσυχους, πηγαίνεται στο φαρμακείο σας και να είστε σίγουρος ότι οι ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ είμαστε άξιοι και θα επιβιώσουμε μέσα στον σύστημα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
    Καληνύχτα σας και καλή υπομονή Κε ΞΥΓΚΑ σας καταλαβαίνω βλέποντας να τελειώνει ο χρόνος της εξουσίας στεναχωριέστε αλλά τι να κάνουμε αυτά έχει η Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελάτε λοιπόν να χάσουμε ξανά την προοπτική και τα κέρδη του όποιου διαλόγου...Ελάτε ξανά απλά να φωνάζουμε για να κάνουμε τη χάρη στον Ξύγκα και στον Καλοφωλιά...ελάτε λοιπόν να το παίξουμε πάλι υμνητές ενός παρελθόντος που μόνο κακές αναμνήσεις έφερε....μαζί με τον γιατρό για το αύριο που δεν αλλάζει παιδιά...για το αύριο που σημαίνει Δήμος Τριφυλλίας - πρώτος δήμος στην Πελοπόννησο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πιστευω οτι ο αλκης ξυγκας ειναι πολυ εντιμοσ ανθρωπος και δεν χωραει αμφιβολια οτι θα εκανε το καλυτερο για την πολη.το αν δεν γινονται εργα στην πολη,σχετικο και αυτο,φταινε πολοι παραγοντες που ισως να ειναι εναντια στην προσπαθεια αυτη.
    σκεψου φιλε αγνωστε οτι η κυπαρισσια εχει 3 βουλευτες και ειναι φυση αδυνατον στο μυαλο τους να δωσουν οκ για χρηματοδοτησεις.μονο ο πυργος του αιφελ στοιχησε 500.000 ευρο αυτα δεν ειναι εργα?,αλλα και το αλλο που θα σου πω ειναι οτι αν μιλας για τα κοινα της πολης πρεπει να γραφεις το ονομα σου.
    βασιλης κιτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εδρα του Δημου τι παραπανω δινει στην πολη που την εχει,τι περισσοτερο απο την στεγαση του Δημου και των Υπηρεσιων του.
    Με τον Καλλικρατη μειωνεται κατα 25% η γραφειοκρατια .
    Ευπατριδης δεν ειναι κανενας περισσοτερο απο τον αλλο πολιτη των Φιλιατρων ,το να ισχυριζεται κανεις κατι τετοιο δεν νομιζω να εχει δικιο οταν το καυχιεται κιολας.
    Και αν διαβασει κανεις το νομο του Καλλικρατη δεν νομιζω να συμφωνησει με την λογικη που εκφραζετε κυριε Δημαρχε.
    Το να υπαρχει ελεγκτικο συμβουλιο τοσο κοντα στα εργα που εκτελουνται ,το να απαρτιζονται ολες οι επιτροπες και απο μελη της μειοψηφιας δε νομιζω οτι ειναι αρνητικα ζητηματα.
    Τελος εχω να παρατηρησω οτι Καλλικρατικο Δημο ειτε με ονομα Φιλιατρα ειτε με εδρα τα Φιλιατρα θελατε,Καλλικρατη υπο ορους δηλαδη ,οχι ξερο οχι στο Καλλικρατη ετσι για την ιστορια δηλαδη.


    φιλε μου αγνωστε εχω την μεγαλη υποψια οτι δεν εισαι δημοτης φιλιατρων η αν εισαι παιρνεισ εντολες απο τους διπλα βουλευτες και λοοιπους κοματαρχες.
    δηλ μας λες οτι η κυπαρισσια πηρε δικαιωματικα την εδρα του δημου τρυφιλιας?
    και οτι δεν βαλανε το χερακι τους μερικοι.......
    αντε μην αρχισω πρωι πρωι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥΣ.
    ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΜΠΙΜΕΝΕΙ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.
    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ.
    ΟΧΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΞΥΓΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΜΑΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλε αγνωστε πηρες φορα καιλες πραγματα που νομιζω οτι δεν κατεχεις.
    1.ο ξυγκας εχει βαλει ταξη στο δημαρχειο και δεν μπορει κανεις να τον χρεωσει ουτε για ενα ευρο.αν εχεισ τα μπαλακια πηγαινε αυριο απο κει να το διαπιστωσεις,συγνωμη που μιλαω ετσι αλλα αυτο θελεις να ακουσεις.και ειπα και προηγμενος αν καποιος μιλαει για τα κοινα λεει το οναμα του που σημαινει οτι αναλαμβανει την εθυνη για τα λεγομενα του,τωρα εσυ επιμενεις σε κατι ανωνυμα
    πες μας ποιος εισαι και μετα μιλας και πες οτι νομιζεις οτι σε εκφραζει.
    αν ο ξυγκας εμενε στο φαρμακειο του τα φιλιατρα θα ηταν πιο φτωχα απο οτι μας τα περιγραφεις,και μαθε οτι ο ξυγκαςδεν παιρνει δραχμη απο τοι μισθο του δημαρχου.τωρα και γω σου λεω και το προηπα οτι παιρνεις εντολες απο κοματαρχες και
    προασπηστες της κυπαρισσιας.εμεις λεμε οχι σε αυτο το καλικρατηκο συστημα που βολευει καποιους
    βασιλης κιτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. MESSINIAN FARM ευχαριστω για την αντιγραφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάλιστα, αν και το σχόλιο μου "κόπηκε" απο την φιλελέυθερη λογοκρισία των συντακτών του παρόντος blog, με κάλυψαν οι επόμενοι συναναγνώστες.
    Ειναι θέμα Δημοκρατίας τελικά.
    Τες πα, πάντως όσα και να κόψετε κύριοι οι Φιλιατρινοί ξέρουν τι θέλουν και επίσης γνωρίζουν τι έκανε και τι δεν έκανε ο φίλος μου ο Άλκης (ο οποίος παρεπιπτόντως ειναι όντως φίλος μου, και του τα έχω πει και κατ' ιδίαν),
    Απλά δεν περίμενα να κοπεί το σχόλιο μου, καθώς "πατούσε" στα τυπικά.
    Α! και κάτι ακόμα. Ένας συνάδελφος σας (bloger), "εφαγε" 17 σφαίρες προχθές. Ουτε μια αναφορά δεν διάβασα, ούτε καν στα "ψιλά" σας. Γιατί????
    Ειναι κι αυτό θέμα Δημοκρατίας???
    Και μην διαβάσω τίποτε μακακίες ΄του τύπου ειναι δικό μας το blog και τέτοια, γιατί όταν χρησιμοποιείται το όνομα των Φιλιατρών σαν επικεφαλίδα του blog σας τότε αυτομάτως ο κάθε - διαπιστωμένος - Φιλιατρινός έχει το δικαίωμα να επέμβει έστω και αν δεν θέλει να χαιδέψει τα ώτα σας. Αν θέλετε να ακούγονται μόνο οι φωνές που συμφωνούν μαζί σας ή οι γνωστοί χειροκροτητές τότε πολύ απλά αλλάξτε το όνομα.
    Αυτά...
    Γεώργιος Φιλιατρινός του Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο αγαπητος messinian farm μας παρουσιαζει για εργο του δημου των 500.000 ευρω πυργο του Αιφελ...:
    θα τρελαθουμε τελειως...
    κυριε οταν γινεται ενα εργο περιμενουμε και το αναλογο "κερδος".
    μηπως μπορειτε να μου πειτε ενα ή δυο λογους ικανους να αποτελουν λογο ανταποδωτικο για τους πολιτες. περα απο την εκπληξη των ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ τουριστων..:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιό σχόλιο σας κόπηκε αγαπητέ κύριε Γεώργιε Φιλιατρινέ του Κωνσταντίνου;
    Σήμερα δεν καταργήθηκε ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.
    Τι λέτε; Σας παρακαλώ πολύ.
    Να κάνετε υπομονή όπως κάνουν όλοι για να βγουν τα σχόλια.

    Αν δεν βρίζει κάποιος το σχόλιο του θα εμφανιστεί.
    Γιατί αμέσως πετάτε λάσπη λέγοντας ότι καταργήσαμε σχόλιο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε εσύ πήρες σήμερα την απόρριψη του σχολίου σου.
    Προσέχουμε τι γράφουμε και δεν βρίζουμε. Ξανακάνε κόσμια το σχόλιο σου.

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητοί κύροι το σχόλιο μου έγινε χθές και όχι σήμερα όπως αναφέρετε. Δεν έβρισα κανέναν (θα το ξαναπώ για μια ακόμη φορά, ο Δήμαρχος ειναι φίλος μου, και συγχωρέστε με αν γίνομαι κουραστικός). Απλά μέσα απο την επιστολή του Δημάρχου κατάλαβα - όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε - ότι θέλει να "εξαγνίσει" την οκταετία του και ότι σε κανένα σημείο της δεν αναφέρεται σε λάθη που - σίγουρα - και ο ίδιος έκανε και στο θέμα του "Διαλυκράτη". Αν το γεγονός αυτό - το ότι δηλαδή ο Άλκης δεν αναφέρεται πουθενά και σε κανένα λάθος - το θεωρείτε βρισιά, σας παραπέμπω στα παραπάνω γραφόμενά μου περί Δημοκρατικής διαχείρισης του - επιμένω - ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥ blog αφού ως τέτοιο αναφέρεται στις μηχανές αναζήτησης.
    Ευχαριστώ
    Γεώργιος Φιλιατρινός του Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1.ΚΑΤΑΡΧΗΝ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟ ΘΕΜΑ.ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.
    2.ΤΟ ΒΛΟΓΚ ΕΙΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΧΕΙΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΙΑΧΕΙΡΗΖΕΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙ.
    3.ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ.
    3.ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕΣ ΤΟΝ ΞΥΓΚΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΠΟΣΟ ΑΓΩΝΑ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ 500.000 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ.(ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΑΝ ΕΜΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΒΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΓΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχω μια εντύπωση ότι τα έχεις μπερδέψει λίγο...ακόμα και αν - φιλότιμα ειναι η αλήθεια - προσπαθείς να απαντήσεις σε όλους.
    Θα προσπαθήσω κι εγώ να το κάνω για κάποιους τουλάχιστον.
    1. Αν αναφέρεσαι σε μένα, δεν μίλησα ποτέ για τον πύργο του Αίφελ. Τώρα αν θέλεις την αποψή μου? Τότε που έγινε ήταν όντως μνημείο και σύμβολο της πόλης, κάτι σαν την Ακρόπολη των Αθηνών, να πούμε. Μόνο που εκεί (στην Ακρόπολη εννοώ) δεν άφησε κανένας να γυριστεί διαφήμιση με θέα ακτός απο τον πύργο και πολλά άλλα....Ο γνήσιος πύργος δεν υπάρχει πια, θες γιατί ήρθε ο καιρός του, θές γιατί έμεινε ασυντήρητος. Για φαντάσου να πέσει λέει η Ακρόπολη και στην θέση της να χτίσουν μια άλλη...θα την βλέπουμε σαν σύμβολο? Οχι βεβαίως...
    3. Πάω αμέσως εδώ για να το κλείσουμε κιόλας. 500.000χ340,75=170375000 δραχμες....το κατάλαβες ή να το ξαναπώ πιο λαικά, 170 εκκατομυριάκια. Αν τα χρήματα αυτά πήγαιναν κάπου αλλού, που έχει ανάγκη πιο πολύ η πόλη, δεν θα ήταν καλύτερα? Λέω εγώ τώρα...στην καθαριότητα ας πούμε...στο να φτιαχτούν μερικές παράγκες να στεγάσουν τους έγχρωμους που κυκλοφορούν απο εδω κι απο εκεί. Όπως και να γίνει φίλε Βασίλη, ο παλιός ο πύργος είχε άλλη αίγλη απο τον καινούριο.
    2. Το blog ειναι δημοκρατικό, όταν μου επιτρέπει να έχω αντίθετη άποψη...στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Κι όσο για βρισιές που αναφέρεις, απολύτως τίποτα. Θα σε παραπέμψω όμως σε άρθρο κάποιου απο τους συντάκτες με τίτλο "Ο μαλάκας επιμένει". Αυτό δεν ειναι βρισιά? Όταν θα κλικάρει κάποιο κοριτσάκι απο τα Φιλιατρά πάνω στο blog και δεί την συγκεκριμένη λέξη, θα αισθανθεί πολύ περήφανο για τον τόπο του. Ας το αφήσουμε λοιπόν το θέμα ως έχει. Και για να κλείσω, τα blogs αυτον ακριβώς τον στόχο έχουν, να ποστάρει κάποιος ανώνυμα και να λέει την γνώμη του, όχι ότι έχω κάποιο πρόβλημα, απλά σε αυτές τις περιπτώσεις ειναι ή όλοι ή κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΔΡΑΧΜΕΣ.ΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ
    ΚΡΑΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ,ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΛΗ ΑΠΟΨΗ,ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΔΗΛ ΑΥΤΟΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ?
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΛΟΚ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ,ΤΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΥΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ,ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΟΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΨΗ,ΜΟΝΟ ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ,ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.
    ΒΑΣΙΛΗΣ.Γ.ΚΙΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.