Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Οι Δρόμοι της Ελιάς" στην Κοινή Ελληνοτουρκική Διακήρυξη για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό

Οι «Δρόμοι της Ελιάς» περιλαμβάνονται στην Κοινή Διακήρυξη για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, που υπέγραψε την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ertugrul Gunay, στο πλαίσιο της Ιδρυτικής Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία των Πρωθυπουργών Ελλάδος και Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, η διακήρυξη αναφέρεται στην από κοινού «διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού, κυρίως μέσω των πολιτιστικών διαδρομών (π.χ. Δρόμοι της Ελιάς, Δρόμοι του Κρασιού)».
Η μνεία αυτή αποδεικνύει ότι οι «Δρόμοι της Ελιάς» .......

αποτελούν πλέον ένα πλαίσιο αναγνωρισμένης συνεισφοράς στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης, του διαλόγου και της ειρήνης μεταξύ των λαών και των πολιτισμών, όπως άλλωστε προβλέπεται στο Καταστατικό του ομώνυμου Πολιτιστικού Οργανισμού, που εδρεύει στην Καλαμάτα.

Όπως είναι γνωστό, οι «Δρόμοι της Ελιάς» ξεκίνησαν το 1998, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και έκτοτε έχουν πλούσια παρουσία, δράση και συνεργασίες σε όλες τις Μεσογειακές και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, ενώ έχουν αναγνωριστεί επίσημα το 2003 από την UΝESCO ως «Παγκόσμια Πολιτιστική Διαδρομή» και το 2006 από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως «Μεγάλη Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.